Logo UEFA

UEFA a aprobat condițiile de participare pentru cluburi în competițiile europene

23.04.2020, 17:54
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat astăzi, într-o videoconferință, condițiile de participare ale cluburilor în competițiile europene, în sezonul viitor. Conform FRF, au fost examinate două scenarii, ambele având în vedere criteriul ca întrecerile interne să primeze înaintea competițiilor continentale.

UEFA recomanda încheierea competițiilor interne pe teren, iar în cazul în care nu se va putea acest lucru, federațiile trebuie să trimită la forul continental o listă cu echipele care vor participa în cupele europene. Totuși, UEFA poate refuza anumite echipe.

Astfel, un scenariu mizează pe finalizarea competițiilor interne înainte de reluarea meciurilor europene în luna august, celălalt scenariu se bazează pe disputarea meciurilor în paralel.

De asemenea, s-a luat la cunoștință activitatea Grupului de lucru medical, prezidat de profesorul Tim Meyer, un grup de lucru care analizează riscurile în ceea ce privește sănătate în vederea reluării competițiilor.

Această comisie medicală lucrează la un set de recomandări în vederea creării unui protocol de disputare a partidelor astfel încât să se minimizeze la maximum riscul infectării.

Scenariul ideal UEFA: finalizarea competițiilor întrerupte

Ca urmare a situațiilor prezentate de reprezentanții federațiilor din Belgia și Scoția, Comitetul Executiv UEFA a aprobat noi direcții de eligibilitate pentru competițiile UEFA din sezonul 2020/2021. Acestea reflectă în primul rând principiul conform căruia participarea în competițiile europene se bazează pe meritul sportiv.

Prin urmare, UEFA solicită asociațiilor și ligilor naționale să exploreze toate opțiunile posibile astfel încât să poată încheia competițiile interne de top. Cu toate acestea, UEFA subliniază că sănătatea jucătorilor, spectatorilor și a tuturor celor implicați în fotbal, precum și a publicului trebuie să rămână principala preocupare în acest moment.

Scenariul ideal, în situația în care situația pandemică o permite, este finalizarea competițiilor interne întrerupte, permițând cluburilor de fotbal să se califice pentru competițiile continentale pe merit sportiv, în formatul lor original.

În cazul în care acest rezultat nu ar fi posibil, în special din cauza problemelor referitoare la calendar, ar fi de preferat ca întrecerile interne să reînceapă cu un format diferit, într-o manieră care să le permită în continuare cluburilor să se califice pe baza meritului sportiv.

În ce condiții se pot încheia prematur competițiile

Totuși, UEFA a anunțat și care sunt motivele legitime de încheiere prematură a competițiilor:

  • existența unei decizii a autorităților locale care să interzică evenimentele sportive, astfel încât competițiile interne să nu poată fi finalizate înainte de o dată care ar face posibilă finalizarea sezonului curent în timp util înainte de începerea sezonului următor.
  • probleme economice insurmontabile care fac imposibilă terminarea sezonului, deoarece ar pune în pericol stabilitatea financiară pe termen lung a competiției interne și / sau a cluburilor.

Federațiile vor decide cine va participa în cupele europene, dacă nu vor încheia competițiile pe teren

Dacă o competiție internă este încheiată prematur din motive legitime, în conformitate cu condițiile de mai sus, UEFA solicită federației naționale în speță să furnizeze cluburile pentru competițiile UEFA din sezonul 2020/21, încercând să găsească cea mai bună soluție astfel încât meritului sportiv în competițiile interne 2019/20 să conteze.

  • procedura de selectare a cluburilor ar trebui să se bazeze pe principii obiective, transparente și nediscriminatorii. Asociațiile și ligile naționale ar trebui să aibă, în alt mod, capacitatea de a decide pozițiile finale în competițiile lor interne, având în vedere circumstanțele specifice fiecărei competiții;
  • determinarea finală a locurilor eligibile pentru competițiile de club UEFA ar trebui confirmată de organismele competente relevante la nivel intern.

UEFA poate refuza participarea unui club dintr-o competiție care nu s-a încheiat pe teren

UEFA își rezervă dreptul de a evalua admiterea oricărui club propus de o asociație națională dintr-o competiție internă încheiată prematur și de a refuza dreptul de participare.

  • competițiile interne nu au fost încheiate prematur pe baza motivelor prezentate sau pe baza altor motive legitime de sănătate publică
  • cluburile au fost selectate în conformitate cu o procedură care nu era obiectivă, transparentă și nediscriminatorie, astfel încât cluburile selectate nu puteau fi considerate a fi calificate pe merit sportiv
  • există o percepție publică a nedreptății în acceptarea clubului

Etichete: europa league , cupele europene , champions league , uefa , comunicat frf , reluare fotbal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

Barcelona pregătește marea lovitură: starul de 85.000.000€ al lui Liverpoool! Cum s-a dat de gol jucătorul

Au fost prieteni ”la cataramă”, dar acum nu-și mai vorbesc. De ce s-a rupt ”prietenia” dintre Băluță și Mitriță

Live Video&Score Hermannstadt - Poli Iași 0-0, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Moldovenii au avut un gol anulat

Citeşte şi

Ce a spus Zinedine Zidane, înainte de Real Madrid - Bayern Munchen

Video Metz - CSM București 29 - 23! ”Tigroaicele” ratează Final Four-ul Ligii Campionilor. Adi Vasile, OUT

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dan Șucu îi dă replica lui Șumudică. Vrea un mare antrenor român citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”