Proiectul Super Ligii a implicat 12 cluburi fondatoare / Foto: as.com

UEFA, somată de un tribunal să anuleze sancțiunile impuse Super Ligii: ”Se plasează în afara legii!” Ce riscă Ceferin

articol scris de Digi Sport
20.09.2021, 21:36
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

UEFA a primit un ultimatum ca în termen de 5 zile să anuleze orice sancțiune impusă cluburilor care au fondat Super Liga.

Judecătorul Manuel Ruiz de Lara a emis o decizie prin care anunță că, în caz contrar, Aleksander Ceferin poate fi acuzat de sfidare și trimis în judecată.

”UEFA a luat o poziție prin care se plasează în afara legii, promovând proceduri care compromit principiile liberei concurențe pe piața competițiilor de fotbal din Uniunea Europeană.

UEFA nu a anulat până acum procedurile disciplinare inițiate împotriva cluburilor Real Madrid, Barcelona și Juventus, demonstrând voința de consolida practici împotriva competiției libere”, se arată în decizia Tribunalului din Madrid.

Forul european are astfel 5 zile la dispoziție pentru a publica un anunț pe site-ul oficial prin care renunță la orice sancțiuni impuse celor 3 cluburi. 

"Conducători incompetenți!". UEFA, reacție dură împotriva șefilor de la Real, Barcelona și Juventus + mesaj pentru Perez

FC Barcelona, Real Madrid și Juventus sunt cele trei cluburi care nu au renunțat la proiectul Super Ligii europene de fotbal, competiție menită să rivalizeze cu Champions League, iar Aleksander Ceferin a transmis o replică dură.

Barcelona, Real și Juventus rămân în conflict cu UEFA, după ce au fost singurele care nu au acceptat să se retragă din proiectul Super Ligii Europene. În rest, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid, Inter Milano și AC Milan au decis să abandoneze acest plan.

Ceferin i-a criticat pe conducătorii celor trei cluburi, numindu-i incompetenți, și a vorbit despre planul lui Real Madrid de a-l transfera pe Kylian Mbappe de la PSG, în condițiile în care președintele Florentino Perez acuza recent probleme financiare.

"Nu m-ar fi deranjat dacă părăseau competiția. Este foarte amuzant că au vrut să înființeze o nouă competiție și, în același timp, să joace în Champions League în acest sezon.

Cele trei cluburi au niște conducători incompetenți. Oamenii ăștia au încercat să omoare fotbalul.

Florentino Perez s-a plâns și a spus că echipa sa poate supraviețui doar cu ajutorul Super Ligii, dar apoi a încercat să îl aducă pe Kylian Mbappe pentru 180 de milioane de euro", a spus Ceferin, pentru Der Spiegel, citat de As.

Barcelona nu renunță la Superligă și anunță ferm: "UEFA nu poate stopa inițiativa noastră!"

''Proiectul este viu. Cele trei cluburi care apără în continuare aceste demers câştigă toate cauzele în instanţă. UEFA nu poate stopa iniţiativa noastră iar presiunea asupra cluburilor engleze, care au susţinut puternic ideea, nu a avut niciun efect. Bineînţeles, el ar fi putut fi prezentat într-un mod mai bun'', a declarat Laporta, recent, conform Agerpres.

Aşa cum se ştie, în august, Asociaţia Europeană a Cluburilor (ECA) a anunţat că le-a reprimit pe cele nouă cluburi care au renunţat la Super Ligă, proiect ce făcea concurenţă Ligii Campionilor la fotbal.

Această decizie viza şase cluburi engleze (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham), două cluburi italiene (Inter Milano şi AC Milan), precum şi pe Atletico Madrid.

"Comitetul executiv al ECA a luat în considerare recunoaşterea de către aceste cluburi a faptului că proiectul Super Ligii nu este în interesul comunităţii fotbalului", precum şi decizia lor de a "abandona complet" proiectul, a explicat atunci ECA într-un comunicat.

FC Barcelona, Real Madrid şi Juventus Torino rămân în afara ECA.  Ele sunt ultimele dintre cele 12 cluburi care şi-au dat acordul, în luna aprilie, pentru lansarea Super Ligii europene şi care au rămas fidele acestui proiect, care a generat numeroase reacţii negative în lumea fotbalului.

Etichete: aleksander ceferin , aleksander ceferin uefa , super liga uefa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

Exclusiv ”Mitriță rămâne?” Mihai Rotaru a dat răspunsul pe loc despre vedeta Universității Craiova

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă