Gregory van der Wiel, în duel cu Neymar, la un meci Barcelona - PSG, din aprilie 2015 / Foto: Getty Images

Un fost jucător de la Ajax și PSG a rămas fără echipă și e într-o situație dramatică: "Am atacuri de panică, e ucigător"

articol scris de Digi Sport
04.11.2020, 12:41
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Gregory van der Wiel (32 de ani), fostul jucător de la Ajax Amsterdam sau Paris Saint-Germain, este liber de contract din martie 2019, iar fundașul dreapta a explicat cum a ajuns în această situație.

Olandezul s-a destăinuit pe site-ul său oficial, unde a povestit că a fost afectat din punct de vedere mental, după ultimele experiențe nereușite din carieră. În 2016, van der Wiel a ajuns la Fenerbahce, de la PSG, unde a petrecut un singur sezon. A urmat o stagiune la Cagliari, cu doar 6 meciuri jucate, și un alt an în MLS, la Toronto FC.

Gregory van der Wiel: "Mă confrunt cu atacuri de panică și anxietate"

De mai bine de un an și jumătate, fundașul nu reușește să își găsească o echipă, în această perioadă confruntându-se cu numeroase probleme, precum atacuri de panică sau anxietatea. În prezent, van der Wiel se antrenează alături de RKC Waalwijk, formație din Eredivisie, însă nu a semnat un contract, cel puțin pentru moment.

"De mai bine de un an mă confrunt cu atacuri de panică și anxietate, lucruri care au început când mă relaxam acasă, în Los Angeles. La acel moment, nu știam ce e în neregulă cu mine și mă gândeam că e vorba de un infarct. Inițial, am crezut că sunt probleme fizice, dar am mers la diferite spitale și diferiți medici, care mi-au verificat întreg corpul și au ajuns la concluzia că totul funcționează optim. Apoi, am început să mă concentrez asupra aspectului mental.

Fiind fotbalist profesionist, am fost mereu sub presiune să arăt ce am mai bun. Mereu mi-am ascuns emoțiile, iar aceste lucruri s-au strâns de-a lungul anilor. Mi-am dus cariera înainte ascunzându-mi frustrarea, furia, dezamăgire sau tristețea. Să-ți spui 'nu-mi pasă' e simplu, iar asta am făcut.

Ultimii ani din carieră nu au fost ușori. Nefiind mereu pe deplin mulțumit la Paris, după un an greu la Istanbul și câteva luni rele la Cagliari, cea mai mare puternică lovitură emoțională am primit-o când am fost forțat să plec de la Toronto. După toate aceste lucruri negative, am avut în sfârșit un an excelent la Toronto, iubeam echipa, oamenii, orașul și mă imaginam rămânând acolo încă 5-6 ani. Apoi, a trebuit să plec în urma unei discuții profesioniste și sănătoase cu antrenorul, un antrenor pe care chiar l-am plăcut. M-a durut mult și încă mă doare.

Mi-am dus viața mai departe, m-am mutat în LA, am încercat să primesc un nou contract la Atlanta, dar nu au mai revenit niciodată, după ce și-au manifestat inițial interesul. Am încercat să joc gratis la echipe din LA, dar după primele reacții pozitive, nu au mai revenit. Aici a început să mi se stingă ușor cariera. Nu am realizat ce pățesc din punct de vedere emoțional. Exista acel sentiment prin care nu-ți dai seama ce îți rezervă viitorul. Să te trezești zilnic și să nu ai idee ce să faci e ucigător.

Acum, m-am întors la Amsterdam, iar lucrurile merg mult mai bine. Încă am dragoste pentru fotbal, nu a dispărut niciodată. Sunt norocos că am găsit un club care să mă ajute. RKC Waalwijk m-a primit cu brațele deschise și s-a oferit să mă ajute cu tot. Încă nu am reușit, dar lucrez zilnic pentru a reveni. Nu știu sigur dacă se va întâmpla, dar timpul ne va arăta", a explicat Van der Wiel.

  • 132 de meciuri a strâns van der Wiel la PSG, în perioada 2012-2016, când a câștigat 10 trofee pe plan intern.
  • 190 de partide a bifat fundașul lui Ajax, în intervalul 2006-2012, în care a obținut 6 trofee
  • 46 de meciuri are van der Wiel la naționala Olandei, ultima selecție datând din octombrie 2015
Gregory van der Wiel, în perioada în care evolua la PSG / Foto: Getty Images

Etichete: cagliari , psg , ajax , toronto , gregory van der wiel


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

ADIO, FCSB! ”E diferența mare între ce solicită jucătorul și ce e dispus Gigi să-i ofere”

Ce au cerut englezii, după ce l-au văzut pe Radu Drăgușin contra lui Manchester City

Oficial Ce răsturnare de situație! A semnat pe viață cu echipa care tocmai îi anunțase plecarea

Xavi a spus totul la conferință, după ce presa spaniolă i-a anunțat plecarea de la Barcelona

Citeşte şi

Francezii au făcut anunțul: Borussia Dortmund a pus ochii pe unul dintre atacanții PSG-ului

Luis Enrique a anunțat ”revoluția”, după plecarea lui Mbappe: ”Va fi foarte greu să joci pentru PSG”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Într-o ținută îndrăzneață și acoperită de nisip, Lidia Buble a pozat în cele mai senzuale ipostaze: „Ai curaj să postezi asta”

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină