Rafael Van der Vaart,la Liga Digisport / Foto: Digi Sport

Exclusiv "Vei antrena în România?" Van der Vaart răspuns după ce a aflat despre problemele cu licențele + De ce îl "urăște" soția

articol scris de Digi Sport
16.02.2023, 20:12
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Fostul internațional olandez Rafael van der Vaart (40 de ani) și logodnica sa Estavana Polman (30 de ani), handbalistă la Rapid, au fost invitații speciali ai emisiunii Liga Digisport joi, 16 februarie.

Rafael Van der Vaart: "Eu sunt un om al extremelor, iar logodnica mă urăște uneori pentru asta"

Retras în noiembrie 2018, fostul mijlocaș s-a apucat de antrenorat, însă a luat-o de jos, mai întâi ca secund la o echipă din Danemarca, Esbjerg. Van der Vaart a dezvăluit însă că nu știe cât va mai continua să antreneze și a stârnit zâmbete când a spus motivul pentru care logodnica sa "îl urăște".

"Da, e mai dificilă meseria de antrenor, acum am mult mai mult respect pentru antrenori decât atunci când jucam. Uneori e greu să fii antrenor, dar e și plăcut. Acum fac asta de doi ani în Danemarca, la un nivel mai mic, dar și acest lucru e greu. Unele lucruri nu le înțeleg.

Când antrenezi Real Madrid sau Manchester City și când ai jucători precum Kevin de Bruyne, e ușor. Tu trebuie doar să-i faci fericiți pe jucători.

Nu știu (n.r.: dacă va mai continua să antreneze), eu sunt un om al extremelor, iar ea mă urăște uneori pentru asta, pentru că eu trăiesc astăzi, iar pentru mine, să fac ceva pentru mâine, e greu.

Mai întâi, voi veni să locuiesc aici, în București, voi lucra pentru o televiziune olandeză și apoi voi vedea", a spus Van der Vaart, la Liga Digisport.

Vei accepta să antrenezi în România? Răspunsul lui Rafael Van der Vaart

Întrebat dacă ar antrena în România, Van der Vaart a arătat că e la curent cu scandalurile privitoare la licențele de antrenor din fotbalul nostru. Cazul lui Mihai Pintilii a fost cel mai vehiculat în ultima vreme.

"Nu se știe niciodată (n.r.: dacă va accepta o propunere de la o echipă din România), nu o să spun nu.

Înțeleg (n.r.: problema cu licențele de antrenor). Și pentru mine, în Olanda, a fost ceva similar. Pentru a te licenția, durează destul de mult. Eu nu am fost niciodată bun la școală și, practic, a trebuit să mă întorc la școală. Dar eu vreau să stau pe teren.

Pentru mine a fost dificil să mă licențiez. Oare, în România, găsim altă variantă, sau va trebui să mă întorc la școală?" , a spus Van der Vaart, amuzat.

Olandezul a dezvăluit și numele antrenorului cel mai dificil pe care l-a avut, Louis Van Gaal.

"E vorba de a le da jucătorilor un sentiment bun. Trebuie să te și placă lumea. Cred că sunt mulți antrenori foarte buni, dar jucătorii nu-i plac și jucătorii nu o să intre în foc pentru tine dacă nu te plac. Trebuie să fii apropiat de jucători, să încerci să-i ajuți să devină jucători mai buni.

Van Gaal cred că a fost unul dintre cei mai speciali antrenori pe care i-am avut. Era foarte strict. Dacă întârziai un pic, nu mai jucai. Trebuia să te îmbraci cum trebuie, să fii prezentabil. Era stres în fiecare zi.

Dar în cele din urmă, a făcut echipa să funcționeze. Cred că e unul dintre cei mai buni antrenori din lume", a explicat Van der Vaart.

Etichete: mihai pintilii , rafael van der vaart


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Și-a cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți

După ani de zile în care a trăit și a amenajat rulote, o tânără a făcut o pasiune pentru transformarea lor și chiar a intrat într-o comunitate a cărei membri lucrează la proiecte similare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Oțelul - U Cluj 0-0, Digi Sport 1. Gălățenii au ratat un penalty!

Roberto De Zerbi va semna cu un club uriaș. Ziariștii din Anglia au aflat unde va ajunge fostul jucător de la CFR Cluj

Scandal în La Liga: suspiciune de blat la un meci decis în minutul 90+6! Ancheta e în plină desfășurare

Jurgen Klopp a anunțat că s-ar putea retrage definitiv

Citeşte şi

Exclusiv Ionel Dănciulescu a dat replica, după ce a primit ”nota 2 pentru obrăznicie” din partea lui Gigi Becali

Foto Mihai Pintilii, mesaj la mai puțin de 24 de ore după festivitatea FCSB-ului. ”Fără fițe, caracter adevărat”

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWBilly Zane, de nerecunoscut în primele imagini din filmul „Waltzing With Brando”. Starul din „Titanic” îl interpretează pe Marlon Brando

Rapid, oferte pentru Juan Bauza şi Karlo Muhar! Dan Şucu e all-in cu transferurile de la Mititelu şi Varga citeşte ştirea pe Prosport.ro

Emma Răducanu, mișcare îndrăzneață. S-a retras de la Roland-Garros și așteaptă o minune citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fostul soț al lui Gwen Stefani și-a făcut o iubită care pare geamănă artistei. Xhoana X, pozată în costum de baie în Mexic

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fostul soț al lui Gwen Stefani și-a făcut o iubită care pare geamănă artistei. Xhoana X, pozată în costum de baie în Mexic

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină