Noul stadion al lui Dinamo va fi construit pe locul actualului velodrom

Veste proastă în perspectiva Euro 2020: stadionul Dinamo nu va fi gata la timp. Soluţiile de rezervă

27.08.2018, 14:26
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Vicepremierul Paul Stănescu a confirmat că noul stadion Dinamo nu va fi gata la timp pentru Euro 2020. Sunt deja pregătite soluţii de rezervă.

Încă din luna martie se ştia că este posibil ca lucrările la arena din Ştefan cel Mare să se încheie după turneul final care va fi găzduit de 12 oraşe, printre care şi Bucureşti.

Acum, în cadrul unei întâlniri la care au fost prezenţi Stănescu, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi responsabilii cu organizarea Euro 2020, s-a anunţat că stadionul Dinamo nu va mai face parte dintre cele care urmează să fie folosite pentru antrenamente de echipele care vor juca în capitala României.

În acelaşi timp, s-a decis ca stadioanele din Giurgiu şi Ploieşti să fie luate în considerare ca posibile înlocuitoare. Iniţial, pe listă se mai aflau arenele din Voluntari şi Mogoşoaia.

Stadionul Ghencea este prima arenă din Bucureşti care va intra efectiv în procesul de construcţie pentru Euro 2020, la patru ani distanţă de momentul în care candidatura României a fost acceptată de UEFA. Startul trebuia să aibă loc miercuri, pe 22 august, dar s-a amânat cu o săptămână. Pe lângă întârzierea foarte mare în demararea proiectelor, una dintre arene se confruntă cu o situaţie incredibilă: a fost depăşit bugetul şi se caută surse de finanţare suplimentare. Este vorba despre stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu!

Arena Rapidului a fost prevăzută iniţial să aibă 12.374 de locuri, ulterior s-a urcat la 14.000, oricum mult mai puţin decât propusese FRF, 18.000. Costul estimativ este de 26 de milioane de euro, în condiţiile în care Arcul de Triumf, arenă care va avea 8.000 de locuri pe scaun şi va costa 27 de milioane de euro! Nu este clar cum s-a ajuns la depăşirea bugetului, în condiţiile în care nu se lucrează efectiv la noul stadion, ca să poată apărea probleme care neluate în calcul de la început.

Din informaţiile obţinute de Digi Sport, la Arcul de Triumf se lucrează la proiectul tehnic şi la documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. De asemenea, la Dinamo, proiectul cel mai întârziat din cauza litigiilor de la vechea arenă, a fost emis Ordinul pentru începerea studiului de prefezabilitate.

12 orașe vor găzdui meciuri la Campionatul European din 2020 (12 iunie - 12 iulie 2020): București, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta.

Arena Naţională din București va găzdui 3 meciuri din faza grupelor (dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea) şi unul din optimile de finală.

Etichete: euro 2020 , stadionul dinamo , stadioane euro 2020 , razvan burleanu , paul stanescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

După ce au fost ”la cuțite”, Răzvan Burleanu l-a lăudat pe eternul ”dușman” Gigi Becali

Cum a parat Burleanu întrebarea ”Îl așteptați pe domnul Becali la cursurile pentru antrenori?”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă