Arsene Wenger și Kylian Mbappe / Foto: Profimedia

Wenger despre Mbappe: "Încă de la început am spus asta! S-a râs de mine"

articol scris de Digi Sport
26.01.2022, 14:33
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Arsene Wenger, directorul pentru dezvoltarea fotbalului din cadrul FIFA, îl compară pe noul star al fotbalului francez Kylian Mbappe cu Edson Arantes do Nascimento "Pele", legendarul jucător al selecţionatei Braziliei.

Wenger îl compară pe Mbappe cu Pele

"Încă de la început am spus că Mbappe este noul Pele. S-a râs de mine. Sunt un admirator al acestui tânăr jucător care are talent, inteligenţă şi maturitate. Dacă nu va fi frânat de accidentări, atunci va câştiga Balonul de Aur, este evident", a declarat Wenger într-un interviu acordat publicaţiei Paris-Match.

În ciuda numeroaselor critici, Arsene Wenger continuă să-şi apere ideea organizării Cupei Mondiale de fotbal la fiecare doi ani. "Suntem obişnuiţi să spunem că prea mult fotbal ucide fotbalul. Este greşit. Ceea ce dăunează fotbalului sunt în primul rând deplasările repetate, decalajele orare cu care se confruntă jucătorii internaţionali. Pe un ciclu de patru ani, de exemplu, Lionel Messi parcurge 350.000 de kilometri, în timp ce englezul Harry Kane parcurge doar 30.000. Este nedrept.

Prin urmare, este de datoria noastră să raţionalizăm programul. Nu eu voi decide. Ceea ce vreau, în schimb, este să reduc numărul de meciuri pentru cluburi, să grupăm datele şi să acordăm actorilor o perioadă de odihnă înainte de a ataca meciurile internaţionale, cu scopul de avea o Cupă Mondială un sezon din două", a explicat francezul.

Arsene Wenger nu exclude să revină în iarbă

Întrebat dacă naţiunile "minore" din fotbal se află la originea acestei solicitări, Wenger a recunoscut acest lucru. "Evident. De ce să împiedicăm aceste ţări să se poată dezvolta? Atunci când eram copil, Franţa era considerată o naţiune 'minoră' în materie de fotbal. Apoi a devenit majoră, datorită politicii sale privind centrele de formare. Alte ţări se pot inspira din exemplul său, inclusiv în Africa. Africa este o mină de aur", a subliniat actualul director al FIFA.

Fostul manager al lui Arsenal nu ştie dacă va mai reveni la conducerea tehnică a unui club, însă nu exclude această posibilitate.

"La prima vedere, aş spune că nu... Mă tem puţin, însă, de nebunia mea. Ea face parte din mine. Nu am dorit niciodată să am o viaţă plată. În toată existenţa mea am căutat emoţiile extreme. Îmi voi încheia contractul cu FIFA la sfârşitul anului, iar apoi vom vedea. Cert este că nu ştiu să-mi cultiv grădina", a precizat reputatul tehnician.

Etichete: arsene wenger , pele , kylian mbappe


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Marea dorință a lui Darius Olaru: FCSB în Ghencea, în preliminariile UEFA Champions League

Live Video&Text UTA - FCU Craiova 1-0, ACUM, pe Digi Sport 1. Deschidere rapidă de scor

Dennis Man a făcut anunțul! Și-a decis viitorul, imediat după ce a promovat cu Parma

Video Tony da Silva a făcut show la flash-interviu, după ce Poli Iași a câștigat și a urcat pe loc de baraj!

Citeşte şi

”Amenințarea” lui Kylian Mbappe, după ce PSG a pierdut turul cu Dortmund din semifinalele UCL

Anunțul făcut de tatăl lui Kylian Mbappe despre starul de la PSG

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”