Ana Bărbosu / Foto: COSR

Grație, forță și ambiție în sportul Nadiei. Ana Bărbosu: "Seara, după cină, îmi iau caietele și fac temele"

articol scris de Digi Sport
21.01.2021, 16:56
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Ana Maria Bărbosu, câștigătoare a șase medalii de aur la Europenele de la Mersin, nu neglijează studiile. Aflată în cantonament cu lotul de junioare, puștoaica de 14 ani a stat zi de zi în fața laptopului pentru cursurile de la școala online.

Pentru prima dată în istorie, loturile naționale de gimnastică de juniori (artistică fete, băieți și aerobică) au efectuat un stagiu de pregătire comun, iar locul ales a fost complexul de la Cheile Grădiștei. Printre cei 54 de sportivi s-a aflat și Ana Maria Bărbosu, campioana europeană la toate cele patru aparate, la individual compus, dar și cu echipa României, la competiția din Turcia.

Ana Maria Barbosu, marea speranță a gimnasticii românești, în cantonament / Foto: Sportsnet

Ana Maria Bărbosu, speranța gimnasticii românești: "Școala online nu este la fel ca cea normală, preferam să merg fizic la școală"

Puștoaica are programul plin în fiecare zi: pe lângă cele două antrenamente, fizic și în sala de gimnastică, mai petrece 4-5 ore în fața laptopului, pentru că nu vrea să lipsească nici o zi de la școală, mai ales că este în clasa a opta. "Profesorii sunt înțelegători, dar încearcă să ne ofere o bază solidă de cunoștințe, chiar dacă facem sport de performanță.

Școala online nu este la fel ca cea normală, preferam să merg fizic la școală, dar oricum este, trebuie să fiu atentă la ore, să rețin tot, pentru că nu am așa mult timp după cursuri să aprofundez și trebuie să mă pregătesc cum trebuie pentru examenul de final de an", mărturisește pentru Sportsnet.ro Ana Maria Bărbosu, multiplă campioană europeană de juniori la gimnastică

Gimnasta nu rămâne în urmă niciodată cu temele, chiar dacă este în cantonament. "Seara, după cină, îmi iau caietele și fac temele, înainte de stingere. școala și temele sunt un fel de relaxare fizică și doar un fel de încordare mentală.

Materia mea preferată e fizica, nu mi se pare grea, îmi place foarte mult. Sunt anumite noțiuni care mă ajută și în sală, cum ar fi unghiurile de la geometrie", continuă Ana Maria Bărbosu, multiplă campioană europeană de juniori la gimnastică.

Lucian Sandu: "Spre norocul nostru, avem copii foarte buni, inteligenți, care se descurcă foarte bine și la școală"

Antrenorii loturilor naționale sunt preocupați de educația sportivilor și le sprijină pentru a trece cu bine peste această perioadă încărcată pentru ei. "Noi dorim ca acești copii să facă și școală și să nu avem probleme din acest punct de vedere. Spre norocul nostru, avem copii foarte buni, inteligenți, care se descurcă foarte bine și la școală", declară Lucian Sandu, antrenor coordonator al lotului național de gimnastică junioare.

Ana Maria Bărbosu / Foto: Sportsnet

Ana Maria Bărbosu, parte a programului "Țară, țară vrem campioane"!

Comitetul Olimpic Sportiv Român susține financiar pregătirea Centrelor Naționale Olimpice Pentru Juniori de la Deva si Constanța ( gimnastică artistică fete ) și Reșița ( artistică băieți ) - contribuind la asigurarea celor mai bune condiții de pregătire și motivare a sportivilor pentru obținerea celor mai bune rezultate.

  • În vârstă de 14 ani, Ana face parte din programul "Țară, țară vrem campioane" ( care beneficiază de sprijin suplimentar din partea Fundației Casa Campionilor – Mariana Bitang și Octavian Bellu), prin parteneriatul cu OMV Petrom.

Multipla campioană este din Focşani și este legitimată la Clubului Sportiv Şcolar din localitate. 2020 a fost un an fenomenal pentru tânăra sportivă, la nivel de performanțe. În noiembrie, la Campionatele Naționale de la Ploiești, Ana a cucerit nu mai puțin de nouă medalii de aur și una de bronz.

În decembrie, la Europenele de la Mersin a atras toate privirile și a întrecut toate așteptările, urcând pe prima treaptă a podiumului în toate probleme. Ana Maria Bărbosu a fost prima la sol, bârnă, sărituri, paralele și individual compus, adjudecându-și și cel mai prețios trofeu cu echipa României.

  • Ana Maria Bărbosu a fost numită sportiva anului 2020 în judeţul Vrancea, în cadrul unui eveniment organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea.

Etichete: ana maria barbosu , ana maria barbosu - gimanstica


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Tony da Silva a făcut show la flash-interviu, după ce Poli Iași a câștigat și a urcat pe loc de baraj!

Nemții au făcut anunțul: Pep Guardiola, noul antrenor dorit de Bayern!

Marius Măldărășanu, nervos după FC Hermannstadt - Poli Iași 0-1: ”Cea mai slabă repriză de când sunt aici!”

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

Citeşte şi

Gimnasta care a învins-o pe Nadia are un trecut groaznic. Antrenorul o obliga să întrețină relații sexuale de două ori pe zi

Gimnasta ale cărei poze postate pe rețelele sociale "ar trebui interzise"

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”