Sandra Izbașa / Foto: sandraizbașa

"Îmi este greu să vorbesc!" Sandra Izbașa și coșmarul prin care a trecut: "A fost cumpăna vieții mele!"

articol scris de Digi Sport
01.02.2022, 11:51
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Retrasă definitiv din sport pe 10 aprilie 2014, fosta gimnastă Sandra Izbașa (30 de ani) se poate lăuda cu o carieră încununată de succes.

Sandra Izbașa: "A fost cumpăna vieții mele"

Galerie Foto

Sandra Izbașa a dezvăluit care a fost cel mai dificil moment al carierei: accidentul care a împiedicat-o să participe, în 2009, Campionatele Mondiale de la Londra.

"A fost cumpăna vieții mele. Mai ales că nu mă așteptam. Eram într-o formă destul de bună pentru competiție. S-a întâmplat într-o competiție pregătitoare pentru Campionatele Mondiale, la Buzău. Mi s-a rupt tendonul în momentul în care eu am bătut ca să mă desprind 3 metri de la sol, să fac un element. În momentul bătăii am simțit că s-a rupt solul, iar în aterizare mi-am prins mâna între șold și sol și mi-am fracturat-o.

A fost foarte grea accidentarea. Și îmi este greu să vorbesc, pentru că știu prin câte lucruri am trecut și mi-am dorit din suflet să mă refac. Mai ales că veneam cu un istoric, promiteam foarte mult. Părinții și Federația Română de Gimnastică au fost alături de mine și au făcut tot posibilul să ajung în Germania să mă operez.", a povestit, în lacrimi, Sandra Izbașa, în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Dupa acest incident nefericit, Sandra Izbașa a fost nevoită să urmeze o operație de reconstituire a tendonului.

"Cauza? Epuizare. Veneam după 2008, după un an olimpic, aveam nevoie de recuperare, aveam nevoie să ies un pic din zonă, iar eu mi-am dorit la Campionatul Mondial și am forțat un pic.

În momentul ăla nu trebuia să iau o decizie, am greșit, dar am învățat. Am învățat să mă respect și atunci când spun că nu pot să fac față și nu mă simt pregatită, să comunic mai mult cu acel colectiv să luăm o decizie. Nu am făcut lucrul ăsta. S-a ajuns la o accidentare foarte gravă.", a mai afirmat fosta gimnastă.

”Ai fost bătută de antrenori?” Sandra Izbașa, răspuns sincer, ÎN DIRECT la TV

Sandra Izbaşa (30 de ani) s-a retras la 24 de ani din sportul de performanță și nici nu are de gând să continue ca antrenoare în gimnastică.

Fosta mare gimnastă, care are în palmares 4 medalii olimpice obținute la cele două ediții ale Jocurilor Olimpice din 2008 de la Beijing și 2012 de la Londra, dar și cinci titluri europene şi un argint mondial, a răspuns sincer când a fost întrebată dacă ”ai fost bătută de antrenori?”.

”Fiecare sportiv își are povestea. Eu am văzut anumite practici, dar nu am fost niciodată de acord cu lucrul acesta. Iar eu am fost un sportiv atipic. Există comunicare. Nu trebuie să mă atingi într-un fel ca să pot să fac”, a spus Sandra Izbașa, invitată în cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai.

Realizatoarea emisiunii a insistat pe subiect și a reluat concret întrebarea: ”Ai fost bătută?”. Sandra a răspuns imediat: ”Nu!”.

”Nu am fost bătută, pentru că am știut să colaborez cu ei și pentru că mereu am găsit soluția de mijloc. Preferam să fiu dată afară din sală sau să fac forță, decât să-mi dea o palmă.

Depinde foarte mult și de zona în care antrenează. Antrenorul trebuie să aibă grijă de mai multe gimnaste, care pot avea și zile mai proaste. Mai bine îi personalizezi programul, decât să ajungi la corecții sau bătaie. 

Eu sunt un om norocos, pentru că am avut tot timpul vorbele la mine, comunicarea a fost cheia succesului meu”, a mai spus Sandra Izbașa.

Etichete: sandra izbasa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Rapid 3-2, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Giuleștenii au ratat penalty

Video CFR Cluj, iertată de un cartonaș roșu în meciul cu Rapid? ”Crampoanele pe gambă” / ”E grav, sincer!”

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

Exclusiv Verdictul specialistului, după ce Rapid a cerut penalty în derby-ul cu CFR Cluj

Citeşte şi

Gimnasta care a învins-o pe Nadia are un trecut groaznic. Antrenorul o obliga să întrețină relații sexuale de două ori pe zi

Gimnasta ale cărei poze postate pe rețelele sociale "ar trebui interzise"

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”