Amalia Puflea, pe podium, la Campionatul European de la Munchen / Foto: Profimedia

Lucian Sandu, reacție radicală după ce a fost acuzat de agresiune fizică de Amalia Puflea

articol scris de Digi Sport
24.11.2022, 18:22
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Lucian Sandu (54 de ani) a luat decizia de a se retrage, cel puțin temporar, din funcțiile de antrenor coordonator al centrului național de la Deva, precum și al lotului de senioare din cauza scandalului în care a fost implicat recent. 

Lucian Sandu, reacție radicală după ce a fost acuzat de agresiune fizică de Amalia Puflea

Amalia Puflea (15 ani) a amenințat cu sinuciderea, după ce gimnasta a susținut că ar fi fost terorizată de antrenorii săi, Lucian Sandu și de Gina Gogean (45 de ani).

Sandu și-a anunțat decizia în cadrul Comitetului Executiv al FRG întrunit pe 23 noiembrie 2022 cazul său urmând să fie discutat de o comisie complexă de analiză din cadrul FRG.

”Din cauza acuzatiilor apărute  în spațiul public am decis ca începând cu data de 1/12/2022 să mă autosuspend din functia detinută în prezent, până în momentul soluționării acestor acuzații. Autosuspendarea mea va intra în vigoare după încheierea Campionatelor Naționale de la Bacău, considerând că am obligația de a asista sportivele pregătite de mine la această ultimă competiție din an;

Am luat această decizie nedorind ca situația actuală și prezența mea în sală să afecteze negativ pregătirea gimnastelor în vederea realizării obiectivelor de performanță propuse pentru anul viitor.

Îmi rezerv dreptul ca după soluționarea acestor acuzații nefondate, să îi acționez în judecată pe toți cei care mi-au creat prejudicii de imagine, profesionale si materiale în această speță și să-mi reiau activitatea în cadrul acelorași structuri”, a declarat Lucian Sandu.

Până la soluționarea acestei situații, Lucian Sandu a anunțat că nu va mai intra în sala de antrenament. Gina Groza Gogean este antrenor coordonator interimar”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.

Ce a spus Larisa Iordache despre cazul Amalia Puflea

Galerie Foto

Fosta gimnastă Larisa Iordache (26 de ani), retrasă din activitate la finalul anului 2021, a declarat că speră să se găsească o soluţie în cazul gimnastei Amalia Puflea, cea care i-a acuzat pe antrenorii lotului naţional Lucian Sandu şi Gina Gogean că au jignit-o şi au forţat-o să se antreneze accidentată.

”Eu sunt în afara acestui caz şi nu vreau să mă implic, nu sunt eu în problemă. Cel mai bine e să se discute cu persoanele în cauză pentru a se clarifica situaţia.

Fiecare om are dreptul la exprimare, indiferent că e ceva pozitiv sau negativ. Însă e important ca Amalia să fie atentă la prezentul ei pentru un viitor bun. Cred că mai mult de atât nu trebuie să o intereseze. Şi să continue pe drumul pe care şi-l doreşte pentru că munca din anii din spate este mult mai importantă decât un moment de rătăcire.

Eu cred că fiecare parte trebuie înţeleasă şi lăsată să îşi spună părerea, pentru ca adevărul să iasă la iveală. Cei care se implică vor să găsească o soluţie şi sper să se găsească pentru a se termina acest caz.

Pentru că nu face bine nimănui, nici sportului românesc, nici gimnasticii româneşti, nici Amaliei, nici federaţiei, nici ministerului, nimănui”, a spus fosta campioană.

În prezent antrenoare la CS Dinamo, Larisa Iordache afirmă că nu e o problemă ca Amalia Puflea se antreneze la clubul alb-roşu:

”Toată lumea e binevenită la sala de gimnastică de la Dinamo. Este un club foarte important, eu acolo am crescut şi acolo antrenez acum. Nu văd care ar fi problema. E un mediu foarte plăcut.

Dacă eu m-am antrenat acolo şi 'am supravieţuit' să zic aşa, cred că oricine poate să o facă pentru că în performanţă trebuie să conştientizezi că tu trebuie să faci antrenamentele şi să îţi vezi de treaba ta, în rest sunt doar discuţii”.

Întrebată dacă e normal ca în anul 2022 un sportiv să fie jignit de antrenori, Larisa Iordache a răspuns: ”Eu nu mă bag... eu nu am întâlnit asta. Eu nu aş accepta. În primul rând dacă mi s-ar fi întâmplat mie atunci nu cred că aş mai fi făcut sport de performanţă. Cred că e important ca sportivul să fie înţeles, să îi fie ascultată fiecare problemă şi să fie ajutat.

Pentru că este vorba despre un copil şi acel copil face cumva toată munca. Chiar dacă toţi cei de pe margine încearcă să-l ridice, e important ca acel copil să fie înţeles”, a mai spus Larisa Iordache.

Etichete: gina gogean , scandal gimnastica , amalia puflea , lucian sandu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ofertă din SuperLigă pentru Laurențiu Reghecampf

Max Verstappen, învins de Lando Norris în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami. Cum a reacționat campionul mondial

”Cuplul anului din sport” e istorie!

Declarație de dragoste la adresa lui Dan Petrescu: ”E antrenorul sufletului meu”. Promisiunea făcută de Ioan Varga

Citeşte şi

Gimnasta care a învins-o pe Nadia are un trecut groaznic. Antrenorul o obliga să întrețină relații sexuale de două ori pe zi

Gimnasta ale cărei poze postate pe rețelele sociale "ar trebui interzise"

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”