Banca României în partida cu Japonia de la CM de handbal feminin / Foto: Profimedia

Florentin Pera și Lorena Ostase, categorici după victoria cu Japonia

articol scris de Digi Sport
09.12.2023, 19:57
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Naționala de handbal a României a învins-o pe Japonia cu 32-28 după eșecurile cu Danemarca și cu Germania.

Fără cea mai importantă jucătoare, Cristina Neagu, ”Tricolorele” s-au ridicat la nivelul așteptărilor și au învins-o pe Japonia, care venea după victoria surprinzătoare cu Danemarca, 27-26.

Florentin Pera și Lorena Ostase au spus că România a jucat de maniera așteptată

România a învins-o pe Japonia la o diferență de patru goluri, dar chiar și așa, au existat multe momente din joc în care naționala a arătat momente de naivitate și concentrarea n-a fost deplină.

Eliza Buceschi a fost jucătoarea remarcată a României, după ce a marcat nu mai puțin de 12 goluri.

Totuși, la conferința de presă de după meci, alături de selecționerul Florentin Pera a avenit Lorena Ostase, iar cei doi au lăudat jocul României.

”În primul rând vreau să felicit Japonia pentru că a fost un meci foarte complicat. Am jucat cu încredere azi și foarte bine în defensivă, am arătat spirit de echipă. Sunt foarte fericit pentru că am arătat un joc bun și am fost echipa mai bună astăzi”, a spus Florentin Pera la finalul partidei.

”Vreau să felicit Japonia pentru modul în care au jucat astăzi, dar și de-a lungul turneului. Ne așteptam să joacă în viteză, dar mă bucur pentru echipa mea că ne-am recuperat mental și am făcut jocul pe care-l așteptam”, a declarat Lorena Ostase.

VIDEO cu rezumatul partidei România - Japonia 32-28

Eliza Buceschi, cea mai bună din teren

România a învins o națională care venea după ce produsese surpriza acestui Mondial, victorie cu Danemarca, însă jocul a fost din nou departe de aşteptări, cu multe greşeli, în ambele faze, şi ratări. Eliza Buceschi, autoare a 12 goluri, a fost jucătoarea care a tras echipa României după ea în acest meci, în care echipa antrenată de Florentin Pera a condus de la un capăt la altul, dar căderile periodice au împiedicat-o să se desprindă decisiv, în ciuda numeroaselor şanse avute.

Astfel, în prima repriză, două jucătoare (Sonia Seraficeanu şi Lorena Ostase) au fost eliminate pentru că au lovit portarul cu mingea în cap. În partea secundă, două posesii au fost pierdute cu încercări de gol din propriul teren (Japonia a atacat fără portar). România nu a reuşit să marcheze niciun gol pe contraatac (nu a avut şansa), în timp ce Japonia a reuşit 7 din 7.

Pentru România au mai înscris Sonia-Mariana Seraficeanu 3 goluri, Crina-Elena Pintea 3, Lorena-Gabriela Ostase 3, Cristina Laslo 3, Bianca-Maria Bazaliu 2, Daria Bucur 2, Alexandra Dindiligan 2, Andreea- Cristina Popa 2.

Golurile niponelor au fost marcate de Natsuki Aizawa 5, Saki Hattori 5, Chikako Kasai 4, Kaho Nakayama 4, Yuki Yoshidome 4, Haruno Sasaki 2, Ayame Okada 2, Sora Ishikawa 1, Natsumi Akiyama 1.

Pentru a ajunge în TOP 8, România trebuie să învingă și Polonia, luni, 11 decembrie 2023, ora 19:00, iar Danemarca, una dintre candidatele la trofeu, să nu obțină mai mult de un punct din jocurile cu Polonia și Germania. E greu de crezut că nordicele nu vor câștiga cel puțin un meci din cele două, în ciuda pasului greșit făcut în fața Japoniei, 26-27.

În cazul unei egalități la puncte, danezele sunt avantajate de rezultatul direct în fața României, 39-23, obținut în prima fază a grupelor. 

Etichete: romania japonia , florentin pera , lorena ostase


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Adio! Louis Munteanu a făcut anunțul

Lista preliminară a stranierilor convocați de Edi Iordănescu pentru amicalele programate înainte de EURO

Foto A surprins pe toată lumea, cu 16 zile înainte de finala UCL: ”Dacă joacă titular dăm 10 goluri” / ”A stat cu Hazard”

CSA Steaua, comunicat fără menajamente după decizia instanței în cazul palmaresului! Cum a numit-o pe FCSB

Citeşte şi

"Mi-e scârbă și îmi ajunge!" Mihaela Evi anunță că se retrage după "mizeria" de la meciul de sâmbătă

Campionatul European de Handbal din Danemarca. Franța - Norvegia, finala competiției. Programul ultimei zile

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Autorizațiile de construire pot fi anulate ușor, la ce trebuie să fii atent. Exemplul din București, valabil în toată România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”