Florina Florianu in meciul de handbal feminin dintre SCM Universitatea Craiova si HF VS Kastamonu Belediyesi GSK, din cadrul semifinalei retur a cupei EHF, desfasurat in Sala Polivalenta din Craiova

Video Calificare istorică în finala EHF! Performanță uriașă a fetelor de la SCM Craiova, după 18-18 cu Kastamonu

14.04.2018, 19:35
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

A fost delir la Craiova, după ce handbalistele de la SCM au reușit să ajungă în finala Cupei EHF, acolo unde vor da peste norvegiencele de la Kristiansand. Ambele manșe ale finalei vor fi transmise ÎN DIRECT la Digi Sport. Echipa din Bănie va evolua în premieră în ultimul act al unei competiții europene, după un retur senzaţional, interzis cardiacilor, cu turcoaicele de la Kastamonu. După ce în manșa tur, oltencele s-au impus la limită, 23-22, echilibrul a predominat si la Craiova. Andrea Pricopi a egalat, însă, în ultima secundă, 18-18, și a adus trupei din Bănie prima finală europeană din istoria clubului.

”Presiunea a fost mare, dar îmi pare bine că s-a terminat cu bine”, a spus  Valentina Ardean-Elisei, imediat după meci, la Digi Sport. ”Le mulțumesc fetelor pentru că au avut tăria de a nu ceda, de a lupta până la capăt, deși nu am avut un meci bun. Au luptat exemplar până la final și iată că suntem în finală”, a replicat și antrenorul Bogdan Burcea.

Portărița Flori Stanciu a fost vedeta echipei și a avut o serie de parade senzaţionale. ”Este o finală muncită, mă bucur enorm că am ajuns până aici. Nu aveam cum să nu ne calificăm într-o astfel de atmosferă. Important este că am luptat până la final. Am avut parade? Nu am făcut decât să-mi ajut echipa. Nu am vrut ă cedez niciun minut”, a spus Stanciu, după meci.

SCM Craiova se va lupta pentru marele trofeu cu norvegiencele de la Kristiansand. Prima manșă se va disputa pe 5 sau 6 mai, iar returul e programat fie pe 12, fie pe 13 mai, ÎN DIRECT la Digi Sport.


LIVE VIDEO&TEXT

FINAL! CSM CRAIOVA A OBȚINUT CALIFICAREA ÎN FINALA CUPEI EHF, după 18-18 cu Kastamonu

Min. 60 - SCM Craiova - Kastamonu 18-18. CALIFICARE!!!!

Min. 59 - SCM Craiova - Kastamonu 17-17. Final incendiar la Craiova. Klikovac a reușit un gol care poate însemna calificarea.

Min. 54 - SCM Craiova - Kastamonu 15-17. Sportivele din Turcia sunt mult mai atente la finalizare și iată că acum s-au detașat iar la două goluri diferență.

Min. 49SCM Craiova - Kastamonu 14-15. Din păcate, după un start bun de repriză, fetele noastre au din nou probleme pe atacul pozițional. Tocmai din acest motiv, Burcea a cerut iar un time-out. 

Min. 37SCM Craiova - Kastamonu 11-11. Elevele lui Bogdan Burcea au revenit de la vestiare mult mai concentrate și decise să facă o repriză secundă care să nu fie uitată niciodată, mai ales că și atmosfera este una realmente impecabilă. Cu Florentina Stanciu într-o formă de zile mari, portărița a intrat în minutul 20 și de atunci a avut 7 parade, a scos patru mingi, handbalistele noastre sunt iar la înălțime.

Min. 31 - SCM Craiova - Kastamonu 10-10. În sfârșit, fetele noastre au reușit să restabilească egalitatea. Suporterii pur și simplu le împing de la spate pe handbalistele lui Burcea.

A început repriza a doua

Min. 30SCM Craiova - Kastamonu 9-10. PAUZĂ. Primul gol marcat de oltence, după 7 minute și jumătate. Craiova a condus cu 8-6, după care și-a pierdut ”busola”, dar fetele noastre au avut noroc cu Florentina Stanciu, care a izbutit o dublă paradă de senzație în ultimul minut al primei reprize.

Parada de senzație a Florentinei Stanciu

Min. 25 - SCM Craiova - Kastamonu 8-10. Oltencele par a fi intrat într-o pasă proastă, pentru că nu mai reușesc să marcheze niciun gol. Nici măcar tim-out-ul cerut de Bogdan Buricea nu și-a făcut efectul. În schimb, turcoaicele au marcat al patrulea gol consecutiv. SCM Craiova plătește tribut ratărilor incredibile, dar și gafelor din apărare.

Min. 22SCM Craiova - Kastamonu 8-9. Elevele lui Burcea au lăsat garda jos și au primit trei goluri consecutive, astfel că se văd conduse pe tabelă, pentru prima dată în acest retur de semifinală EHF.

Min. 18SCM Craiova - Kastamonu 8-6. Pentru prima dată în acest meci, fetele noastre s-au distanțat la două goluri diferență.

Min. 10SCM Craiova - Kastamonu 4-4. Cristina Zamfir a primit prima eliminare. Oltencele sunt foarte concentrate, mai ales că au și varianta egalului pentru calificarea în marea finală a EHF. 

INFO: Atmosfera din Sala Polivalentă din Craiova este absolut senzațională. Cei 4.500 de fani, printre care se află și galeria echipei de fotbal, reușesc să creeze o atmosferă de semifinală europeană. În vacarmul sălii abia se mai aude fluierul arbitrului. Sportivele lui Bogdan Burcea construiesc cu atenție fiecare fază, fără să se grăbească.

Min. 5 - SCM Craiova - Kastamonu 2-1. Zamfir a marcat un gol absolut senzațional, fără nicio reacție din partea portarului grupării turce. Oltencele au deschis scorul după un minut și 40 de secunde, după care au fost egalate. Numai că fetele noastre sunt atente.

Min. 1 - A început partida.


SCM Craiova nu e singura echipă din România care e pe cale să obțină o performanță răsunătoare în acest sezon al cupelor europene. CSM București a câștigat la 13 goluri diferență prima manșă din sferturile de finală ale Champions League, cu Metz. Returul dintre Metz şi CSM Bucureşti se va disputa duminică, 15 aprilie, de la la ora 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro. Turneul Final Four va fi, de asemenea, ÎN DIRECT la Digi Sport.

Etichete: handbal , cupa ehf , handbal craiova , scm craiova kastamonu , scm craioca , live video scm craiova - kastamonu , live stream scm craiova - kastamonu , scm craiova - kastamonu digisport


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Victor Pițurcă a auzit că FCSB vrea să joace în Ghecea și i-a dat replica lui Gigi Becali

Imediat după Bayern - Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027

Compagno a plecat de la FCSB, dar vrea un tricou de campion. ”Nu știu cum funcționează”

Video Ce reacție a avut Florentino Perez, după golul de 2-2 marcat de Vinicius

Citeşte şi

Video Skjern - Dinamo 34-38. Calificare de răsunet a ”Dulăilor” în Final Four-ul EHF European League

Video CSM București - Metz 24-27. ”Tigroaicele” nu le-au făcut față franțuzoaicelor! Vor încerca ”remontada” în retur

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

O pisică a reușit să inunde o casă întreagă din curiozitate: „Totul a început când a învățat să deschidă robinetul”