Irina Begu / Foto: Instagram@irina_camy15

Irina Begu, adevăratul motiv al retragerii de la Jocurile Olimpice: ”Am mononucleoză”. Când a primit diagnosticul

articol scris de Digi Sport
05.07.2021, 15:48
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Irina Begu s-a calificat la Jocurile Olimpice, însă nu va merge la Tokyo, din cauza problemelor de sănătate.

Sportiva care s-a oprit în turul trei de la Wimbledon, unde a cedat la Iga Swiatek, 1-6, 0-6, a dezvăluit că a fost diagnostică cu mononucleoză, o infecție virală cu care s-au mai confruntat jucători de tenis importanți, precum Roger Federer și Robin Soderling, care a și fost forțat să se retragă din cauza bolii. Irina Begu transmite că problemele medicale au apărut în martie, după turneul de la Dubai.

Irina Begu a explicat de ce nu merge la Jocurile Olimpice

După Dubai, am început să mă simt rău, eram foarte obosită. Am avut patru zile în care nu am putut să mă ridic din part. După patru zile, intri puțin în panică și nu înțelegi ce se întâmplă. Întâi am dat vine pe deplasarea obositoare și lungă din Australia, după care nu am avut timp să mă recuperez în totalitate. 

După Miami, mi-am luat o pauză mai lungă și atunci am început să-mi dau seama că nu este o problemă de oboseală, ci sunt niște probleme medicale. Am început să-mi fac niște investigații și, ulterior, am aflat că am mononucleoză. 

De acolo, au început retragerile. Am sărit peste Charleston, peste FED Cup, peste Istanbul. Am reluat la Madrid, dar nu m-am simțit bine. Practic, această mononucleoză îți scade foarte mult sistemul imunitar și ai stări de oboseală, de epuizare.

Am fost și sunt sub tratament. Când am aflat, m-am simțit eliberată, pentru că am aflat ce am. Cel mai greu e atunci când nu știi ce ai. Vrei să te antrenezi, dar corpul nu te ajută”, a declarat Irina Begu, pentru Treizecizero.

Irina Begu a vorbit și despre absența de la Jocurile Olimpice, obiectivul său declarat încă din startul anului 2020.

Lucrurile erau planificate în așa fel încât să ajung în primele 60-70 de jucătoare ca să mă calific. Anul trecut mi-am schimbat programul competițional, m-am dus să joc acele turnee înainte de pandemie, într-un moment în care știam că Jocurile Olimpice vor fi în iulie 2020.

Îmi pare rău că n-am putut să-mi îndeplinesc acest obiectiv. Mi-am alcătuit tot programul cu acest scop. Vorbisem și cu Simona să jucăm dublu. 

Am încercat să amân decizia până în ultima clipă. Am realizat foarte curând că nu pot merge, nu e ceva ce am decis acum o lună. Am încercat și am sperat că mă voi simți mai bine, că sistemul meu imunitar va mai crește și că voi putea juca acolo. Însă nu a fost așa și atunci am luat această decizie pentru sănătatea mea, pentru a-mi prelungi cât mai mult cariera”, a recunoscut Irina Begu.

România, fără reprezentantă la tenis simplu la Jocurile Olimpice

La fel ca Irina Begu, și Simona Halep, Sorana Cîrstea și Patricia Țig au anunțat că nu vor merge la Jocurile Olimpice, astfel că România nu va avea reprezentantă în proba de tenis simplu.

Simona Halep nu va merge la Tokyo din cauza unei accidentări la gambă, din cauza căreia nu a jucat nici la Wimbledon, în timp ce Sorana Cîrstea se confruntă cu o ruptură musculară.

Etichete: irina begu , mononucleoza , tenis jocurile olimpice


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

Un român de 36 de ani și-a pierdut un braț în timp ce încerca să fure banii dintr-un bancomat din orașul italian Cattolica, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”A distrus și l-a amenințat”. Anunțul făcut de Florin Manea despre Radu Drăgușin a ajuns în Anglia

Elias Charalambous a numit echipa pentru care ”ar lăsa-o” pe FCSB: ”Atunci aș merge”

Video Exclusiv Suporterii lui Dinamo au mers la jucători la antrenament. Dialogul care a urmat

Dan Petrescu: ”Nu vrem să-l ținem aici!”. CFR așteaptă 7 milioane de euro

Citeşte şi

Video Sorana Cîrstea - Alexandra Eala 6-3, 6-7 (6-8), 6-4. ”Sori” e în turul 3! Irina Begu - Madison Keys 6-7 (3-7), 6-7 (6-8)

Video Irina Begu - Linda Fruhvirtova 6-4, 7-6, Ana Bogdan - Xiyu Wang 7-6, 6-7, 2-6. Trei românce, în cursă la WTA Madrid

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM „Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”