Alex Dobre / Foto: Youtube @FRF TV

Video ”Nu avem ce să pierdem!” Alex Dobre, liniștit înaintea Jocurilor Olimpice! Cum se pregătește mijlocașul naționalei olimpice

articol scris de Digi Sport
13.07.2021, 19:32
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Alex Dobre, jucătorul celor de la Dijon și mijlocașul naționalei olimpice a României, a descris felul în care s-a pregătit înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, dar și despre cât de costisitoare este pregătirea unui fotbalist, necesară pentru a evolua la cel mai înalt nivel.

Dobre a vorbit și despre șansele tricolorilor la Tokyo, dar nu s-a grăbit să ofere un pronostic înainte de turneul olimpic.

”Nu avem ce să pierdem!” Alex Dobre, liniștit înaintea Jocurilor Olimpice

Alex Dobre este unul dintre tinerii jucători români care au ales să se dezvolte în fotbalul din vestul Europei. Fotbalistul de 22 de ani a evoluat până acum pentru formații precum Bournemouth, Rochdale, Yeovil Town, Wigan, dar și Dijon.

Mijlocașul este de părere că fotbaliștii români au șanse mult mai mari de a se dezvolta în fotbalul din vestul Europei: ”Consider că ai  mult mai multe de învățat pentru că joci un fotbal la o viteză mult mai mare, campionatul este mult mai greu. Chiar dacă este pentru under-16, under-17, under-18, este un campionat foarte puternic, pentru că joci cu echipe de top la vârsta ta și consider că meciurile grele te fac un jucător mult mai bun. La fel și antrenamentele”.

Dobre a povestit toate sacrificiile pe care le face pentru a evolua la un nivel foarte bun. Mijlocașul de la Dijon spune că, pe lângă munca depusă la echipa la care este legitimat, lucrează foarte mult și singur, iar pentru acest lucru și-a angajat o adevărată echipă care să îl coordoneze: ”Cheltui pe antrenorul personal cu care lucrez după fiecare antrenament și cu care comunic zilnic pentru a-mi îmbunătăți viteza, forța explozivă și alte lucruri. Alimentația, vitaminizarea, recuperarea, la club dispunem doar de câteva accesorii pentru a ne recupera și, acasă, mi-am cumpărat extra. Psiholog, pentru că dacă vei câștiga jocul mental, poți câștiga orice.

Pregătire individuală pentru a rămâne unde sunt și să cresc. Depinde ce oameni îți alegi. Poți să cheltui zeci de mii, mii sau te poți descurca și cu sute, dar diferența o fac oamenii pe care îi alegi. Eu merg cu echipa mea de patru ani de zile. Continui cu aceeași echipă pentru că mă ajută să cresc, simt că mă dezvolt și voi continua tot așa”.

În ceea ce privește evoluția României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alex Dobre consideră că tricolorii vor da tot ce le stă în putință să revină în țară cu o medalie de aur. Cu toate acestea, mijlocașul naționalei olimpice a fost rezervat și s-a abținut de la a da un pronostic.

Toți putem fi jucători de nota zece. Toți avem potențial. Depinde de fiecare în parte să facă tot ce îi stă în putere să ajungă acolo, să își atingă potențialul maxim. Atunci, consider că toți putem fi jucători de nota zece. Chiar dacă vom câștiga, chiar dacă vom pierde, nu avem ce să pierdem. Mergem sută la sută, ne vom autodepăși și vom da tot ce putem. Îmi doresc să obținem cât mai multe puncte, să marchez cât mai multe goluri, cât mai multe pase de gol, dar acest lucru vreau să îl fac de la meci la meci, nu să dau un pronostic”, a declarat Alex Dobre, înaintea plecării în Tokyo.

Programul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Joi, 22 iulie

  • Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima) 
  • Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima) 14:00, ora României

Duminică, 25 iulie

  • Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora României

Miercuri, 28 iulie

  • România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României
  • Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

Etichete: jocurile olimpice , romania , tokyo 2020 , alex dobre


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Citeşte şi

Veste bună pentru tricolori! România a scăpat de unul dintre cei mai puternici adversari la EURO 2024

Anunțul făcut de tatăl lui Kylian Mbappe despre starul de la PSG

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură