Monica Niculescu și Raluca Olaru în finala turneului de la Praga / Foto: Getty Images

Raluca Olaru: „Sigur că mi-ar fi plăcut să avem o echipă mai mare, să fim mai mulţi de la tenis la Tokyo”

articol scris de Digi Sport
21.07.2021, 14:43
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Raluca Olaru (32 de ani, locul 40 WTA dublu) va participa în proba de dublu la tenis la Jocurile Olimpice de la Tokyo alături de Monica Niculescu (33 de ani, locul 58 WTA dublu).

Cele două sportive au jucat ultima dată la Praga 2020, unde au ajuns până în finală. În afara lor, doar Mihaela Buzărnescu mai participă, dintre români, în competiţia de tenis de la Olimpiadă.

  • Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Ana Bogdan puteau participa la Jocurile Olimpice, dar ar refuzat participarea, invocând accidentări. Dintre ele, Simona şi Sorana chiar nu participă în această perioadă la competiţii, spre deosebire de celelalte trei.

Raluca Olaru participă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice 

Cea mai bine clasată jucătoare la dublu din România se află la a doua apariție la Olimpiadă, după ce în 2016 a jucat tot în proba de dublu alături de Andreea Mitu şi s-au oprit în turul secund.

  • Monica Niculescu este noul căpitan al echipei României la Billie Jean King Cup, fosta FED Cup.

Într-un interviu pentru Agerpres, Raluca Olaru a declarat că speră să aibă un parcurs cât mai lung la Tokyo.

Întrebată despre ce așteptări are de la aceste Jocuri Olimpice, tenismena a declarat că „în general obiectivele mele nu sunt legate atât de mult de rezultat sau de un loc în clasament, ci mai degrabă sunt legate de nivelul jocului meu, de depăşirea limitelor, de progres, de îmbunătăţire constantă. Şi normal, la fel de important este să mă bucur de turneele la care particip, de jocul meu, de munca depusă şi aşa mai departe.

Şi atunci, ca să răspund la întrebare, obiectivul meu la Tokyo este să mă bucur că sunt acolo, pentru că este un lucru pe care mi l-am dorit încă de când am fost la Rio de Janeiro. După ce am fost acolo, mi-am spus că voi face tot posibilul să revin la Jocuri. Şi mă bucur că am reuşit chestia asta, şi acum, uite, voi juca din nou la competiţia supremă".

Raluca Olaru: „Sigur că mi-ar fi plăcut ca noi să avem o echipă mai mare, să fim mai mulţi de la tenis la Tokyo”

După ce tenismenii din România s-au retras pe rând din competiția de la Tokyo, Raluca Olaru a fost întrebată despre presiunea pe care o resimte din cauza acestui fapt „Sigur că mi-ar fi plăcut ca noi să avem o echipă mai mare, să fim mai mulţi de la tenis la Tokyo, însă în acelaşi timp sunt sigură că fiecare dintre sportivii care nu au putut veni la Tokyo au avut un motiv foarte bine întemeiat. Până la urmă nu este rolul meu să judec pe nimeni, toţi sportivii români au adus rezultate formidabile României de-a lungul anilor prin performanţele lor”.

Relația dintre Raluca şi Monica este foarte strânsă mai ales după ce anul trecut româncele au ajuns până în finala turneului de la Praga „...Noi ne cunoaştem foarte bine pentru că de-a lungul timpului ne-am pregătit destul de mult împreună”.

Jocurile fără spectatori, cea mai dură restricție pentru Raluca Olaru

Românca nu are vreo problemă specială cu restricțiile impuse de organizatori, însă cea mai dură dintre ele o consideră pe cea legată de lipsa spectatorilor din tribune. „Dintre toate restricţiile, faptul că se va juca fără spectatori mi se pare cel mai trist. Nu se poate compara o competiţie fără spectatori cu una cu spectatori. Chiar şi câţiva dacă ar fi intrat ar fi fost bine, contează pentru atmosfera generală a competiţiei. E trist, dar repet, nu avem ce să facem, asta este situaţia”, a punctat tenismena.

Tenisul românesc va fi reprezentat la Jocurile Olimpice de 3 sportive în două probe: Raluca Olaru, Monica Niculescu (dublu feminin) şi Mihaela Buzărnescu (simplu).

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Etichete: monica niculescu , raluca olaru , romani jo tokyo 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția presei din Ungaria, după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Citeşte şi

După ce ieri au sfidat o planetă întreagă, japonezii au recunoscut azi pentru prima dată: "Decizia poate deveni inevitabilă"

Galerie Foto Scandal uriaș la JO 2020. Două campioane olimpice i-au adus un omagiu pe podium "celui mai mare criminal din istorie"

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”