Roger Federer / Foto: Profimedia

"Se va ține sau nu se va ține Olimpiada?". Roger Federer s-a săturat de incertitudinea de la Tokyo

articol scris de Digi Sport
15.05.2021, 12:23
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer (8 ATP) a făcut un apel către organizatorii Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, programate pentru această vară, să pună capăt incertitudinii cu privire la desfăşurarea evenimentului, scrie Reuters.

"Se va ține sau nu se va ține Olimpiada?". Roger Federer s-a săturat de incertitudinea de la Tokyo

Federer, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, considerat cel mai bun jucător din istoria tenisului, a spus că ''personal'' este în dubiu cu privire la prezenţa sa la Olimpiadă pe fondul informaţiilor ''neclare'' privitoare la organizarea JO în contextul pandemiei de coronavirus.

''Sincer, nu ştiu ce să cred. Sunt în dubiu. Mi-ar plăcea să particip la Jocurile Olimpice, să câştig o medalie pentru Elveţia. Acest lucru m-ar face deosebit de mândru. Dar dacă JO nu ar mai avea loc din cauza situaţiei pandemice, aş fi primul care ar înţelege.

Cred că sportivii au nevoie de un anunţ clar: se va ţine sau nu se va ţine Olimpiada? În acest moment, avem impresia că se va ţine. Ştim că este o situaţie fluidă şi poţi decide, casportiv, dacă vrei să mergi sau nu. Dacă te simţi nesigur, poate e mai bine să nu mergi. Nu ştiu'', a spus elveţianul.

Rafael Nadal: "Nu știu dacă voi participa, în condițiile actuale"

Declaraţia lui Federer a venit după ce aceleaşi dubii au fost exprimate de spaniolul Rafael Nadal. Acesta spunea marţi că nu s-a hotărât încă dacă va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, urmând să decidă în funcţie de ''circumstanţele'' legate de pandemia de coronavirus.

''Evident, într-o situaţie normală, nu se punea problema să nu particip la JO, fără îndoială. Toată lumea ştie ce au însemnat JO pentru mine. În condiţiile actuale însă nu ştiu... Să vedem ce se întâmplă în următoarele două luni, trebuie să-mi organizez agenda'', afirma Nadal (3 ATP). El arăta că într-o perioadă marcată de pandemie jucătorii trebuie să se adapteze, să fie flexibili.

''Nu ştiu încă, sincer, nu pot oferi un răspuns clar (...). Într-un an normal, eu îmi cunosc programul aproape 100% de la 1 ianuarie până la sfârşitul anului. Dar acum este puţin diferit. Trebuie să fim capabili să ne adaptăm şi să fim flexibili'', menţiona Rafa Nadal care a fost campion olimpic la simplu în 2008 şi la dublu în 2016.

CIO: "Mergem înainte!"

Pe de altă parte, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) preciza că este "concentrat" pe pregătirea Jocurilor Olimpice, în ciuda crizei sanitare şi a ostilităţii masive a populaţiei japoneze faţă de menţinerea evenimentului.

"Sunt multe speculaţii", însă "cu 78 de zile" înainte de ceremonia de deschidere de pe 23 iulie, "suntem pe deplin concentraţi asupra fazei finale de implementare" a Jocurilor, declara miercuri Mark Adams, purtătorul de cuvânt al preşedintelui CIO, Thomas Bach.

După ce recrudescenţa cazurilor de Covid-19 a obligat mai multe regiuni, printre care Tokyo, să prelungească starea de urgenţă până la sfârşitul lui mai, CIO "înţelege prudenţa oamenilor" şi "înţelege că perioada este dificilă", a spus atunci purtătorul de cuvânt.

El nu a dorit să se oprească asupra sondajelor ce confirmă, de mai multe luni, că majoritatea japonezilor sunt favorabili unei anulări sau unei noi amânări a competiţiei, deja decalată cu un an din cauza pandemiei.

Adams a insistat asupra celor "douăsprezece competiţii test defăşurate la Tokyo şi în Japonia din luna aprilie", fără să devină focare de contaminare, şi asupra cuvintelor liniştitoare de vineri ale OMS în legătură cu evantaiul de măsuri permiţând securizarea Jocurilor.

"Mergem înainte", a spus Adams, explicând că "mai mult de 7.800 de sportivi" au obţinut deja biletele pentru Tokyo, adică "70% din cotele" olimpice.

Dintre participanţi, "marea majoritate a celor care vor locui în satul olimpic vor fi vaccinaţi", în condiţiile în care nivelul de protecţie al ziariştilor, al delegaţiilor şi al zecilor de mii de voluntari rămâne foarte incert.

Amânate de anul trecut, JO de vară de la Tokyo sunt programate în perioada 23 iulie - 8 august.

AGERPRES

Etichete: rafael nadal , roger federer , cio , tokyo , jo 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

Dennis Politic a vorbit despre tensiunile de la Dinamo: ”Am avut o întâlnire toți”

Pintilii a spus care este jucătorul de la FCSB care nu suportă să piardă niciodată: ”Se oftică foarte mult!”

Total surprinzător! A renunțat la fotbal la 24 de ani și a devenit călugăr budist: ”A fost dificil”

Citeşte şi

Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”

Video Emoție pură! Nadal a fost eliminat de la Madrid și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

PEROZPovești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună