Imagine din meciul Honduras - România, de la Jocurile Olimpice / Foto: Profimedia.

Tot ce trebuie să știi despre Coreea de Sud U23, viitoarea adversară a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

articol scris de Digi Sport
24.07.2021, 13:44
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

România U23 a debutat cu victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1-0 cu reprezentativa Hondurasului, și se află în fața duelului cu cel mai puternic adversar din grupă, Coreea de Sud.

Selecționata asiatică, favorita grupei B, cel puțin pe hârtie, a fost învinsă surprinzător în primul meci, 0-1 cu Noua Zeelandă, și va face tot ce-i stă în putință pentru a obține toate cele trei puncte în disputa cu ”tokyotricolorii”. Înaintea partidei de la Kashima, pe site-ul Federației Române de Fotbal a apărut un top al celor mai interesante informații despre viitorii adversari ai elevilor lui Mirel Rădoi.

  • Meciul România U23 - Coreea de Sud U23, din grupa B a turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice, va putea fi urmărit duminică, de la ora 14:00, în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Top 5 informații despre Coreea de Sud U23, viitoarea adversară a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

CALIFICARE. A câștigat grupa preliminară organizată în Cambodgia după 6-1 cu gazdele, 8-0 cu Taipei și 2-2 cu Australia. La turneul final de calificare din Thailanda a câștigat din nou grupa, de data aceasta după 1-0 cu China, 2-1 cu Iran și 2-1 cu Uzbekistan. Drumul spre primul titlu de campioană U23 a Asiei a continuat prin 2-1 cu Iordania, 2-0 cu Australia și 1-0 cu Arabia Saudită.

EXPERIENȚĂ. Are 7 prezențe la Jocurile Olimpice, consecutive, între edițiile 1992 și 2016. În patru rânduri s-a oprit în faza grupelor, de două ori a ajuns în sferturile finală iar în 2012 a câștigat medalia de bronz după eliminarea Marii Britanii în sferturi, 0-3 cu Brazilia și 2-0 cu Japonia. La ultima ediție a câștigat grupa cu Germania, Mexic și Fiji, pierzând însă 0-1 cu Honduras.

DEBUT. Au pierdut cumva surprinzător cu Noua Zeelandă la startul grupei, 0-1. Atât valoarea lotului, cât și avantajele unei adaptări facile la fusul orar și umiditate fiind anulate. Au dominat însă autoritar partida, la nivel de posesie, șuturi spre poartă și cornere, cu un 4-4-1-1 foarte mobil în ofensivă. Au primit golul în minutul 70, la practic singura fază periculoasă a adversarilor.

LOT. Din cei 22 de jucători, 20 provind din fotbalul intern. Estimat la 30 de milioane de euro, este cel mai bine cotat lot, peste România (17), Noua Zeelandă (14) și Honduras (4), cu 5 fotbaliști de peste 1 milion de euro dincolo de “stranieri”. Mijlocașul ofensiv Lee Kang-In de la Valencia, un star în devenire de doar 20 de ani, alături de vârful Hwang de la Bordeaux, 28 de ani, reprezintă numele de referință ale asiaticilor.

SELECȚIONER. Sud-coreeanul Kim Hak-Bum (61 ani) pregătește din 2018 reprezentativa olimpică, an în care a câștigat și Jocurile Asiei la acest nivel de vârstă. Anterior a pregătit cluburi din țara natală și China, devenind campion al Coreei de Sud în 2006 cu Seongnam”, se arată pe frf.ro.

Clasamentul Grupei B:

  • 1. România 3p
  • 2. Noua Zeelandă 3p
  • 3. Honduras 0p
  • 4. Coreea de Sud 0p

Programul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Duminică, 25 iulie

  • Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora României

Miercuri, 28 iulie

  • România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României
  • Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

Etichete: romania jocurile olimpice , tokyotricolori , românia - coreea de sud , informatii coreea de sud , fotbal jo 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce lovitură! Denis Alibec a ales între FCSB și Farul

Exclusiv Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș sunt siguri că nu trebuie să lipsească de la EURO 2024: ”Cel mai bun din SuperLigă”

Foto Valeriu Iftime a intrat în vestiar după Botoșani - Mioveni! Mesajul transmis

Gică Hagi l-a văzut pe Ianis în meciul cu Real Madrid și nu s-a ferit de cuvinte

Citeşte şi

După ce ieri au sfidat o planetă întreagă, japonezii au recunoscut azi pentru prima dată: "Decizia poate deveni inevitabilă"

Galerie Foto Scandal uriaș la JO 2020. Două campioane olimpice i-au adus un omagiu pe podium "celui mai mare criminal din istorie"

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”