Sportivii ucraineni la Jocurile Paralimpice de la Beijing / Foto: Profimedia

Ucraina este lider în clasamentul pe medalii la Jocurile Paralimpice de la Beijing! China, marea învinsă a primei zile

articol scris de Digi Sport
05.03.2022, 16:57
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Jocurile Paralimpice de la Beijing au avut ceremonia de deschidere vineri, eveniment al cărui discurs de deschidere a fost cenzurat parțial la televizor în China. 

În timp ce sportivii ruși au părăsit țara după ce au fost interziși la competiție, cei ucraineni își fac mândri compatrioții chiar în timpul războiului. Ucraina, cu 20 de sportivi trimiși la Beijing, s-a clasat pe locul 1 în clasamentul pe medalii la finalul primei zile.

Ucraina, lider în clasamentul pe medalii după prima zi la Jocurile Paralimpice de la Beijing

Galerie Foto

Sportivii ucraineni, care participă la para schi și para biatlon, au reușit să obțină vineri un total de 7 medalii, dintre care 3 de aur, 3 de argint și una de bronz. China are în total 8, dar Ucraina conduce clasamentul deoarece are o medalie de aur în plus. 

Grygorii Vovchynskyi, medaliat cu aur la para biatlon, a oferit și o reacție după victoria pe care i-a dedicat-o țării sale. 

"A fost dificil pentru mine încă de când a început războiul, plâng în fiecare zi. Nu am înțeles ce se întâmplă. Ce pot eu să fac? Să dedic această cursă Ucrainei, păcii și oamenilor de acolo. Vă rog, opriți războiul, e foarte important pentru copiii noștri", a transmis ucraineanul, conform Sky Sports

Sportivii ruși au ales să plece din Beijing, după ce au fost interziși de la Jocurile Paralimpice

Jocurile Paralimpice de la Beijing au început vineri, fără sportivii ruși și bieloruși, a căror participare a fost interzisă cu puțin timp înainte de startul competiției. 

Inițial, Comitetul Paralimpic Internațional a decis ca sportivii celor două țări să poată concura sub steag neutru, dar apoi a fost luată hotărârea ca ei să nu mai poată participa nici măcar în acest fel. 

Conform Toronto Sun, în urma deciziei CPI, sportivii ruși au ales să părăsească China și să se întoarcă în țara lor natală. Asta și deoarece Comitetul Paralimpic Rus ar fi decis să nu facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), acolo unde putea fi atacată și eventual revocată hotărârea.

În ceea ce-i privește pe sportivii paralimpici din Belarus, aceștia au rămas momentan în Beijing, deși nu pot participa.

Etichete: ucraina , jocurile paralimpice , schi , biatlon , jocurile paralimpice de la beijing


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din Hunedoara, de unde a fost transferat apoi la Bucureşti.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali nu s-a mai abținut după FCSB - CFR: ”Spune, bă, adevărul! Nota 2 pentru obrăznicie”

Video Faza serii! Gestul lui Joyskim Dawa, după ce un copil a izbucnit în plâns și i-a spus de unde a venit special pentru meci

Exclusiv Gigi Becali a făcut anunțul la finalul meciului FCSB - CFR: 500.000 € pentru Florinel Coman

Ange Postecoglou a dat verdictul, după cele 20 de minute jucate de Radu Drăgușin

Citeşte şi

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”