Anita Alvarez, aproape de o tragedie la Campionatul Mondial de la Budapesta / Foto: Profimedia

Ce se întâmplă acum cu înotătoarea care a leșinat și a fost scoasă din bazin de antrenoarea sa

articol scris de Digi Sport
23.06.2022, 15:03
  • Fotbal: Franța - Canada, duminică, 22:10, DGS 1

  • Minifotbal, finala EURO: România - Serbia, sâmbătă, 21:45, DGS 1

Anita Alvarez (25 de ani), o înotătoare din Statele Unite ale Americii, a leșinat brusc și a ajuns la fundul bazinului, inconștientă, imediat după finalul probei (n.r. s-a clasat pe locul 7, cu un punctaj de 87.6333). 

Antrenoarea Anitei Alvarez, Andrea Fuentes (39 de ani), a povestit cu lux de amănunte cum a salvat-o pe eleva sa de la înec.

Momentele în care Andrea Fuentes se scufundă după Anita Alvarez, care era inconștientă

Galerie Foto

Ce spune purtătoarea de cuvânt a echipei SUA

Tânăra înotătoare se află acum în afara oricărui pericol și ar putea chiar concura din nou vineri, în proba artistică pe echipe. Anunțul a fost făcut de Alyssa Jacobs, purtătoarea de cuvânt a echipei SUA.

"Anita este bine, astăzi se odihnește toată ziua. I-a fost făcută o evaluare completă atât de către doctorul echipei, cât și de către staff-ul medical al competiției. Ea mai are în acest moment un singur eveniment la care ar trebui să participe, în cadrul Campionatelor Mondiale de natație. Anita va decide mâine (n.r. vineri) dacă se simte în stare să intre în concurs, asta în cazul în care va fi aptă și din punct de vedere medical.", a declarat Alyssa Jacobs, conform ndtv.com.

Momentele în care Anita Alvarez este scoasă din apă

Galerie Foto

S-a aflat din ce motiv a leșinat înotătoarea americană salvată de la tragedie de antrenoarea sa

Campionatul Mondial de la Budapesta, competiție la care David Popovici (17 ani) a scris istorie pentru România, a produs o sperietură uriașă în timpul probei individuale de înot artistic, la feminin. 

Cea care a salvat-o a fost antrenoarea ei, Andrea Fuentes (39 de ani), care a sărit în bazin și a adus-o la suprafață. Americanca se află acum în afara oricărui pericol. 

Conform Corriere, doi factori au contribuit la leșinul lui Alvarez: căldura, deoarece proba s-a desfășurat într-un bazin descoperit, dar și stresul

Anita Alvarez se află în afara oricărui pericol

Echipa americană a dat un comunicat în care a precizat că Alvarez este în afara pericolului, în timp ce antrenoarea sa, cvadruplă medaliată olimpică, a explicat pentru un post de radio că sportivei i s-a făcut rău din cauza efortului depus în timpul finalei.

"Ea are doar apă în plămâni, dar odată ce a început să respire, totul a fost bine. Am avut impresia că a durat o oră întreagă. Am ţipat la salvatori să sară în apă, dar n-au înţeles ce am vrut să spun", a precizat Fuentes.

Etichete: sua , anita alvarez , andrea fuentes , alyssa jacobs


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Duel „medieval” în Ucraina: Un vehicul blindat american și unul rusesc se confruntă ca doi cavaleri teutoni în turnir. Cine câștigă

Confruntare în stil medieval între un M2 Bradley american și un transportor blindat rusesc pe frontul din Ucraina, surprinsă din dronă. Cele două vehicule blindate s-au intersectat pe un drum în apropierea unui sat din regiunea Donețk și au tras pur și simplu unul împotriva celuilalt, ca într-un turnir medieval între cavalerii teutoni. Transportorul rusesc a pierdut.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La un an de la gluma virală făcută despre ea, Mihai Bobonete a dat ”nas în nas” cu Mădălina Ghenea! Ce a urmat: ”Ea a insistat”

Video&Foto Dan Petrescu, socru mic. A dansat pe rupte la nunta fiicei Rebecca. Cu cine s-a fotografiat

Prima imagine cu soția lui Novak Djokovic, după scenele fără precedent de la Roland Garros

Foto Meme-urile apărute după România - Liechtenstein 0-0: ”Tricolorii”, luați la țintă

Scoțienii au aflat ce a declarat Ianis Hagi și au reacționat imediat: verdict dur pentru fiul "Regelui"

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Liechtenstein, singura țară membră UEFA fără campionat intern! Trimite o singură echipă în Europa, care joacă în altă ligă

Video Dan Șucu, alături de Neil Lennon la meciul României U18. Reacția antrenorului de la Rapid

Ce gafă: Ianis Hagi, pe lista starurilor ”care ratează EURO 2024”! Reacțiile au apărut imediat

Peste un milion de euro din partea UEFA pentru patru cluburi din România. FCSB este campioană la încasări

Citeşte şi

Diferență uriașă! Cât câștigă pe an românii din SUA

Federația a rupt tăcerea: motivul pentru care salvamarii n-au sărit în apă să o ajute pe americanca salvată de antrenoare

PEROZFiica Iuliei Albu, fabuloasă la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a, unde a pășit ca pe podium. Fanii: „Este ireal de frumoasă!”

FILM NOWA fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce mai are încape într-un cărucior de cumpărături

Soluția finală pentru atacul României lui Edi Iordănescu la EURO 2024, după dezastrul cu Liechtenstein citeşte ştirea pe Prosport.ro

Roland Garros 2024: cum s-a terminat finala feminină dintre Iga Swiatek și Jasmine Paolini citeşte ştirea pe ziare.com

Ea este Miss Alabama 2024. Ce reacție a avut când a fost criticată că nu duce un stil de viață sănătos citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Imaginile cu Antonia din vacanță au ridicat temperaturile în mediul online. Costumul de baie i-a scos în evidență tot: „Ați dat zoom?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Imaginile cu Antonia din vacanță au ridicat temperaturile în mediul online. Costumul de baie i-a scos în evidență tot: „Ați dat zoom?”

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”