David Popovici și Michael Phelps / Foto: Colaj @ Profimedia

Comparație între David Popovici și Michael Phelps făcută de fostul antrenor al americanului

articol scris de Digi Sport
16.08.2022, 13:49
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

David Popovici (17 ani) a scris istorie la Campionatele Europene de natație de la Roma, acolo unde a cucerit deja două medalii de aur și a bătut un record mondial.

Tânărul sportiv român este considerat deja ca fiind unul dintre cei mai buni din lume de către specialiști, asta în ciuda vârstei extrem de fragede.

Comparație între David Popovici și Michael Phelps făcută de fostul antrenor al americanului

Popovici i-a atras atenția și lui Bob Bowman, fostul antrenor al lui Michael Phelps, care a făcut și o comparație între cei doi.

"David are un ritm deosebit în bazin. Nu știe doar să înoate foarte bine, ci este capabil să-și conserve energia eficient pe toată distanța. Îmi amintește de Michael Phelps. Au fost construiți în mod similar: băieți foarte slabi, care generează viteză reducând ritmul, ceea ce este cel mai bun mod de a performa la 200 de metri", a spus Bob Bowman, pentru swimswam.com.

Bowman a fost un personaj esențial în ascensiunea lui Michael Phelps, cel care după Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, s-a tras din activitate și este perceput în lumea sportului ca fiind cel mai bun înotător din istorie,

Phelps a strâns de-a lungul carierei nu mai puțin de 23 de medalii de aur la Jocurile Olimpice.

Ce urmează pentru David Popovici după ce a devenit dublu campion european

La Europenele de la Roma, David Popovici a câștigat titlul la 100 de metri cu record mondial și la 200 de metri fără nicio emoție, însă parcursul său în capitala Italiei nu s-a încheiat.

Tot la Roma, David Popovici va mai concura în proba de 400 de metri liber.

După competiția din Italia, pentru David Popovici urmează o pauză de aproximativ două săptămâni, apoi participarea la o competiție de juniori, pentru că, în ciuda performanțelor istorice, încă poate concura la acest nivel de vârstă.

Între 30 august și 4 septembrie, campionul român va participa la Mondialele pentru juniori din Peru. 

Ultima competiție la care David Popovici va lua startul în anul 2022 este la Melbourne, între 13 și 18 decembrie, când sunt programate Mondialele de juniori în bazin scurt, de 25 de metri.

David Popovici a impresionat la scară largă după recordurile de la Roma! Cum a fost supranumit de către specialiști

La scurt timp după obținerea celor două medalii de aur din cadrul Europenelor de la Roma, David Popovici a devenit subiect de discuție printre specialiști. Concret, cei de la swimswam.com au ținut să îl laude pe român pentru ultimele sale performanțe, iar Popovici a primit o nouă poreclă.

"David Popovici din România a fost de neoprit la aceste Campionate Europene. Tânărul în vârstă de 17 ani a stabilit deja un nou record mondial la 100 m liber masculin, luând aurul cu un timp istoric: 46.86. Acum, "Racheta Românească" și-a zdrobit cel mai bun timp din carieră la 200 metri liber, reușind un 1:42:97 secunde.

Nu doar că a luat aurul european, dar a stabilit și un nou record mondial al juniorilor, care îi aparținea tot lui, după 1:43:21 la Mondialele de la Budapesta.

Popovici intrase deja pe lista celor mai buni oameni la 200 de metri liber prin recordul său anterior, dar acum l-a depășit pe Yannick Agnel pentru a deveni al treilea cel mai rapid om din istorie la acest eveniment.

Din punct de vedere al performanțelor, Popovici se află la doar 0,01 față de legenda americană Michael Phelps, iar cursa sa din această seară este a 4-a cea mai rapidă din toate timpurile"au notat cei de la swimswam.com.

Etichete: michael phelps , david popovici , bob bowman


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se știu deja 16 echipe calificate direct în ”noile grupe” din UEFA Champions League! Ce o așteaptă pe FCSB în preliminarii

Gigi Becali n-a stat deloc pe gânduri: plăți de 25 de milioane de euro!

Video Exclusiv ”E teribil. Inimaginabil”. Florin Prunea i-a făcut ”praf” în direct la TV, după ”U” Cluj - Dinamo 3-3

Reacția Barcelonei, după ce Real Madrid a câștigat titlul de campioană în La Liga

Citeşte şi

Patru din patru! David Popovici, aur și la proba de 100 m liber la Campionatele Naționale de Înot

David Popovici: ”Știu că e un pleonasm, dar nu mai sunt atât de perfect cum îi place mediei să mă portretizeze”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”