Anita Alvarez, aproape de o tragedie la Campionatul Mondial de la Budapesta / Foto: Profimedia

Stop! Federația a luat o decizie drastică după ce a aflat ce vrea să facă înotătoarea Anita Alvarez

articol scris de Digi Sport
25.06.2022, 10:02
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Anita Alvarez (25 de ani), o înotătoare din Statele Unite ale Americii, a fost aproape de o tragedie la Campionatul Mondial de natație din Budapesta, competiția la care David Popovici (17 ani) a scris istorie.

FINA, decizie drastică în cazul Anitei Alvarez, înotătoarea care a leșinat în bazin la CM de natație din Budapesta

Galerie Foto

Sportiva și-a pierdut cunoștința și a ajuns la fundul bazinului unde a rămas pentru aproximativ 10 secunde până când antrenoarea sa, medaliata olimpică, Andrea Fuentes a sărit în apă și a scos-o la suprafață. Anita Alvarez și-a revenit după incidentul care-i putea fi fatal și chiar a anunțat că vrea să concureze pentru SUA în finala pe echipe la înot sincron.

Dar Federația Internațională de natație a decis să nu-i dea voie să participe, în ciuda dorinței sportivei. Cel mai probabil, forul mondial a luat în considerare și părerea lui Bela Merkely, șeful departamentului de servicii medicale de la Campionatul Mondial din Budapesta, care a fost extrem de dur și a lăsat de înțeles că pentru Alvarez cariera de înot profesionist s-a încheiat.

De altfel, FINA a fost și entitatea care a prezentat motivul pentru care salvamarii prezenți la bazin nu au intervenit din prima și a fost nevoie ca Andrea Fuentes să o salveze pe Anita Alvarez.

Conform comunicatului emis de Federația Internațională, salvamarii au nevoie de aprobarea arbitrului, care a întârziat să apară, pentru a interveni. Salvamarii au sărit, totuși, în bazon, deși ”ok-ul” arbitrului nu venise, însă doar după ce Anita Alvarez a fost scoasă la suprafață de Andrea Fuentes.

Anita Alvarez a explicat ce a simțit în momentul în care a leșinat la CM de natație: ”Totul a devenit negru”

Galerie Foto

La câteva ore de la incidentul care o putea costa viața, Anita Alvarez a descris momentul în care a leșinat în bazinul din Budapesta. 

Am dat totul în piscină. La ultima figură, în care trebuie să-mi iau rămas bun ridicând un braț, cred că m-am gândit: 'Impinge brațul ăla! Nu renunța acum! Dă totul până în ultima secundă!' În trecut, am mai simțit că mă pierd. De data aceasta cred că eram foarte conectată psihic la ceea ce aveam de făcut, trăind momentul atât de intens.

Nu am simțit durerea până când nu am terminat. Uneori nu simți durere până nu te oprești. În această rutină m-am simțit grozav, la fel de obosită ca întotdeauna, dar bucurându-mă de ea. Și când am simțit că îmi pot permite în sfârșit să mă relaxez, totul a devenit negru. Nu-mi mai amintesc nimic”, a spus Anita Alvarez, potrivit AS.

Sportiva a declarat că, în primă instanță, a uimit-o faptul că fotografiile cu ea inertă, sub apă, au fost publicate, însă apoi a văzut totul din altă perspectivă.

Am fost șocată la început. Nu mă așteptam să fie publicat așa ceva. Dar apoi am luat-o ușor. Nu am vrut să fiu pesimistă. Acum cred că fotografiile sunt frumoase cumva. Să mă văd acolo jos, în apă, atât de liniștită, atât de tăcută și să o văd pe Andrea coborând cu brațul întins încercând să ajungă la mine ca un super-erou... Uneori, cel mai liniștit loc de pe pământ este sub apă: când te așezi pe fundul piscinei, în liniște.

Simți că nu cântărești nimic, ești cu tine însuți. Îmi place. Uneori am nevoie de acel moment. Și în fotografii totul pare foarte natural, deși a ridica o persoană de pe fundul unei piscine și a o ridica la suprafață este foarte dificil. Mai ales când te scufunzi la trei metri adâncime în hainele de stradă”, a transmis Anita Alvarez.

Etichete: anita alvarez , cm de natatie budapesta , campionatul mondial natatie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Adrian Mutu, fără milă după ce a fost făcut ”praf” de fostul lui jucător: ”Mi-ar fi rușine! Are probleme, divorțează”

Gigi Becali l-a dat afară după doar 416 minute jucate, iar acum e campion. Poate da peste FCSB în UCL

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”Am avut un secret!”. MM Stoica a dezvăluit totul, după ce FCSB a câștigat titlul

Citeşte şi

Federația a rupt tăcerea: motivul pentru care salvamarii n-au sărit în apă să o ajute pe americanca salvată de antrenoare

Gestul făcut de David Popovici când Eduard Novak a vrut să bată palma cu el, după ce i-a dat cecul de 200.000 €

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”