Noua Zeelandă - Africa de Sud 11-12 / Foto: Profimedia

Video Noua Zeelandă - Africa de Sud 11-12. Sud-africanii au câștigat Cupa Mondială de Rugby, după o finală ”nebună” cu All Blacks

articol scris de Digi Sport
28.10.2023, 23:59
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Africa de Sud a învins-o pe Noua Zeelandă, scor 12-11, în finala Cupei Mondiale de Rugby.

Noua Zeelandă - Africa de Sud 11-12, în finala Cupei Mondiale de Rugby

Min.80: Final de meci! Noua Zeelandă - Africa de Sud s-a încheiat 11-12, iar sud-africanii își păstrează titul mondial.

În urma acestui succes, Africa de Sud a devenit prima echipă cu patru titluri de campioană mondială.

Min. 57: Noua Zeelandă - Africa de Sud 11-12. Eseul All Blacks a fost anulat, iar apoi validat.

Min. 54: Noua Zeelandă - Africa de Sud 11-12. Smith a reușit un eseu, iar All Blacks se apropie de egalare.

Min. 40: Pauză în Noua Zeelandă - Africa de Sud, scor 6-12.

Min. 38: Noua Zeelandă - Africa de Sud 6-12. Mo'unga a redus din diferență pentru Noua Zeelandă, după ce a transformat o lovitură de pedeapsă.

Min. 34: Sam Cane a fost eliminat de la Noua Zeelandă. Este pentru prima oară în istorie când se acordă roșul în ultimul act al Cupei Mondiale.

Min. 19: Noua Zeelandă - Africa de Sud 3-9: Pollard transformă o nouă lovitură de pedeapsă.

Min. 17: Noua Zeelandă - Africa de Sud 3-6: Mo'unga a reușit primele puncte pentru All Blacks.

Min. 13: Noua Zeelandă - Africa de Sud 0-6. Același Pollard a transformat o nouă lovitură de pedeapsă.

Min. 3: Noua Zeelandă - Africa de Sud 0-3. Pollard a reușit primele puncte al meciului. A transformat o lovitură de pedeapsă.

Update: A început marea finală.

Noua Zeelandă a operat o singură modificare faţă de semifinala cu Argentina în XV-le care va înfrunta Africa de Sud, campioana mondială en titre, în finala Cupei Mondiale de rugby, care va avea loc în această seară, pe Stade de France din Saint-Denis.

Selecţionerul All Blacks, Ian Foster, l-a preferat în linia a doua pe Brodie Retallick alături de Scott Barrett, în timp ce Sam Whitelock va lua loc pe banca de rezerve.

Whitelock, 35 ani, aflat la treia sa finală de Cupă Mondială, ar putea aduce ca rezervă o injecţie de energie contra Africii de Sud, care a operat modificări în linia înaintaşilor.

Retallick şi Scott Barrett au fost titulari în linia a doua contra Irlandei în sferturi, iar Scott Barrett şi Whitelock au jucat în succesul contra Argentinei din semifinale.

La nivelul rezervelor, Nepo Lualua l-a înlocuit Fletcher Newell. ''Nepo este foarte experimentat şi aduce mai multă tehnică decât forţă'', a explicat Foster.

''Vom încerca să fim la cel mai bun nivel sâmbătă, atât defensiv, cât şi în atac. Dacă vom reuşi asta ne vom oferi o şansă bună'', a spus căpitanul Sam Cane.

Şase din jucătorii All Blacks din echipa pentru finală au câştigat Cupa Mondială în 2015, iar lista de 23 jucători însumează 1.387 de selecţii, cea mai experimentată garnitură care a reprezentat Noua Zeelandă în cele cinci finale disputate.

Noua Zeelandă - Africa de Sud LIVE VIDEO | Câte 3 titluri mondiale de fiecare parte

Africa de Sud şi Noua Zeelandă s-au mai înfruntat în finală la ediţia 1995 de la Johannesburg, când selecţionata Springboks s-a impus cu 15-12.

Ambele echipe au câte 3 titluri mondiale în palmares în cele nouă ediţii ale CM disputate până acum începând cu 1987.

Dacă în 2019 Africa de Sud a ieşit campioană după o finală contra Angliei, în 2015 ea a fost pe locul 3, după Noua Zeelandă şi Australia.

Noua Zeelandă şi Africa de Sud au dominat rugby-ul mondial în ultimul deceniu şi jumătate, din 2007 când o echipă, când cealaltă câştigând trofeul mondial.

All Blacks şi Springboks au câte trei titluri câştigate fiecare, astfel că învingătoarea de azi va obţine al patrulea trofeu.

Noua Zeelandă - Africa de Sud LIVE VIDEO | Will Jordan poate să scrie istorie

Aripa neozeelandeză Will Jordan are ocazia să doboare recordul de eseuri la o singură ediţie a Cupei Mondiale de rugby, dacă va reuşi încă o încercare în finala cu Africa de Sud, după cele 8 înscrise deja de la debutul turneului din Hexagon.

După tripla reuşită săptămâna trecută în semifinala cu Argentina (44-6 pentru All Blacks), internaţionalul neozeelandez în vârstă de 25 de ani împarte acest record cu trei jucători de renume: compatrioţii săi Jonah Lomu (1999) şi Julian Savea (2015) şi sud-africanul Bryan Habana (2007).

"Este o mare lecţie de umilinţă. Aceşti băieţi sunt legende ale rugby-ului. Au contribuit la evoluţia postului pe care joc", a comentat Jordan la sfârşitul jocul cu "Pumele".

După partida de deschidere pierdută în faţa Franţei, în care nu a reuşit să înscrie, Will Jordan a marcat de atunci în fiecare meci: duble împotriva Italiei şi Uruguayului, o încercare în faţa Irlandei şi un hat-trick împotriva Argentinei.

Aflat în fruntea clasamentului celor mai buni marcatori ai Cupei Mondiale 2023, în faţa francezului Damian Penaud (6 eseuri), jucătorul echipei Crusaders, autorul a 31 de eseuri în 30 de selecţii în tricoul All Blacks, afirmă că nu prea dă atenţie statisticilor.

"Îmi convine foarte bine să nu înscriu (în finală) dacă vom fi campioni mondiali", a spus "marcatorul în serie" neozeelandez, fără resentimente faţă de uverturii Richie Mo'unga, care a uitat să-i paseze la o fază în care avea ocazia să culce din nou balonul în terenul de de ţintă, în finalul meciului cu argentinienii.

"Richie m-a făcut să marchez atât de multe eseuri în cariera mea, încât nu-l pot învinovăţi", a mai spus Will Jordan, care va fi sărbătorit cu siguranţă de coechipierii să dacă va reuşi să înscrie pentru a noua oară (sau mai mult) în finala de pe Stade de France.

Noua Zeelandă - Africa de Sud LIVE VIDEO, de la ora 22:00, pe Digi Sport 2 | Echipele:

  • Noua Zeelandă: 15. Beauden Barrett - 14.Will Jordan, 13. Rieko Ioane, 12. Jordie Barrett, 11. Mark Telea - 10. Richie Mo'unga, 9. Aaron Smith - 8. Ardie Savea, 7. Sam Cane (căpitan), 6. Shannon Frizell - 5. Scott Barrett, 4. Brodie Retallick - 3.Tyrel Lomax, 2. Codie Taylor, 1. Ethan de Groot
  • Rezerve: 16. Samisoni Taukei'aho, 17. Tamaiti Williams, 18. Nepo Laulala, 19. Sam Whitelock, 20. Dalton Papalii, 21. Finlay Christie, 22. Damian McKenzie, 23. Anton Lienert-Brown
  • Africa de Sud: 15. Damian Willemse - 14. Kurt-Lee Arendse, 13. Jesse Kriel, 12. Damian de Allende, 11. Cheslin Kolbe - 10. Handre Pollard, 9. Faf de Klerk - 8. Duane Vermeulen, 7. Pieter-Steph Du Toit, 6. Siya Kolisi (căpitan) - 5. Franco Mostert, 4. Eben Etzebeth - 3. Frans Malherbe , 2. Mbongeni Mbonambi, 1. Steven Kitshoff
  • Rezerve: 16. Deon Fourie, 17. Ox Nche, 18. Trevor Nyakane, 19. Jean Kleyn, 20. RG Snyman, 21. Kwagga Smith, 22. Jasper Wiese, 23. Willie Le Roux

Etichete: africa de sud , noua zeelanda , finala cm de rugby


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

Exclusiv Mircea Lucescu a reacționat, după ce Corvinul a câștigat Cupa României: ”În primul rând, e mulțumită lui”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Varianta de rezervă: atacantul de 1.000.000€ ar putea reveni la FCSB

Oficial Curățenia continuă! După Joel Matip, Liverpool a decis să renunțe la încă un jucător

Diferență uriașă! Cât câștigă pe an românii din SUA

Antrenorul din România care nu s-a mai abținut: ”Mi-au stricat cariera la care am muncit 10 ani. Și-au bătut joc de mine”

Citeşte şi

Jucătorul de la FCSB poreclit "Matrix de România" în presa din străinătate

Ce le-a spus Siyabonga Ngezana sud-africanilor, după ce a câștigat titlul cu FCSB

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”