Ana Maria Popescu și-a încheiat cariera de scrimeră / Foto: Sport Pictures

Oferta primită de Ana-Maria Popescu după ce și-a încheiat cariera de scrimeră

articol scris de Digi Sport
09.12.2021, 14:34
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Ana-Maria Popescu (37 de ani), desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezonul 2020-2021, și-a anunțat încheierea carierei. Sportiva a primit o ofertă din partea președintelui COSR, Mihai Covaliu.

Ana-Maria Popescu, ofertată de COSR

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, și secretarul general George Boroi au participat la festivitatea de premiere a celor mai buni scrimeri în 2021.

"Mă bucur că tânăra generaţie are un exemplu aşa cum este Ana-Maria Brânză. Este un sportiv desăvârşit... s-a operat, dar tot a mers la Tokyo şi tot a câştigat medalia pe care şi-a dorit-o atât de mult. Sunt convins că povestea Anei continuă, acum s-a închis doar un capitol.

Ştim că Ana-Maria Popescu este un brand naţional, un brand olimpic şi de aceea suntem încântaţi să îi facem o primă propunere să rămână alături de sport, să vii în echipa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pentru a-i ajuta pe sportivi să îşi îndeplinească visele.

Sunt absolut convins că ştii cum să faci acest lucru şi că locul tău este aici, la cel mai înalt nivel. Eşti un om de valoare, te apreciez, îţi mulţumesc pentru tot", a spus Mihai Covaliu.

Ana-Maria Popescu a declarat că se simte onorată și a promis că, până la finalul anului, va oferi un răspuns conducerii COSR.

Galerie Foto

"Mulţumesc pentru ofertă, dar dacă mai aveam 20 de ani, atunci când le ştiam pe toate, aş fi zis 'Da'... dar acum îmi dau seama că mai am mult de învăţat. Dar rezultatele care mă recomandă pe mine sunt obţinute pe planşa de scrimă. Mai departe, eu nu am decât de învăţat. Indiferent de ce voi face mai departe, fie că vorbim de CSA Steaua, Federaţia Română de Scrimă, COSR sau Ministerul Sportului, va trebui să învăţ.

Nu am ajuns campion într-o zi. Sper să ajung în echipa în care pot deveni eficientă şi în care îmi pot folosi întreaga experienţă în beneficiul sportivilor români. Nu am nici cea mai vagă idee ce vreau să fac... sper că mai am răgaz până la finalul anului", a spus Ana-Maria Popescu.

Ana-Maria Popescu a fost aleasă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021, un record.

Ana-Maria Popescu are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur şi două de argint), 7 mondiale (2-2-3) şi 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câştigate, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

Etichete: cosr , scrima , mihai covaliu , ana maria popescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din regiunea Harkov; în estul Ucrainei, Rusiei i-a luat luni de zile ca să obțină aceleași rezultate, relatează BBC. „Nu a fost nicio primă linie de apărare. Rușii au intrat pur și simplu”, a spus un comandant din trupele speciale care au eliberat teritorii vaste în timpul ofensivei surpriză a armatei ucrainene din toamna anului 2022.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza

Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

Laurențiu Reghecampf a sunat-o pe Anamaria Prodan. Ce au decis cei doi. ”N-are sens”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Spaniolii l-au chemat pe Ianis Hagi la flash-interviu, după Real Madrid - Alaves! Reacția "Prințului"

Video Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a văzut pe Radu Drăgușin cu Manchester City și a dat verdictul

Cel mai bun cu Real Madrid! Nota lui Ianis Hagi, după ce a încercat să dea golul carierei pe Bernabeu

Dan Șucu a decis: Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului!

Citeşte şi

Campion național la karate, mort la doar 28 de ani, la Oradea. A căzut din senin în sala de forţă

Ucraineanca descalificată pentru că a refuzat să dea mâna cu adversara sa din Rusia rupe tăcerea. Imagini rar întâlnite

PEROZO fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Edi Iordănescu a decis pentru EURO 2024! Câți fotbaliști neconvocați în preliminarii ia și cine e pe lista de urgență? citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”