Terenurile de baschet 3 la 3 din Jeddah / Foto: Sport Arena Streeball

15 români sunt blocați în Arabia Saudită. "Este o situație delicată și neplăcută, însă asumată"

articol scris de Digi Sport
22.12.2020, 08:00
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Promoteri ai baschetului 3 la 3, băieții de la Sport Arena Streetball au organizat în week-end-ul trecut, la Jeddah, a treia finală a circuitului mondial după cele din Abu Dhabi 2015 și 2016, însă acum nu mai pot pleca din Arabia Saudită spre țară. 

Autoritățile saudite au închis complet granițele ca reacție a evoluției pandemiei la nivel global, toate zborurile dar și traficul terestru sau pe apă fiind suspendate pentru o perioadă de cel puțin o săptămână. Staff-ul Sport Arena Streetball care a coordonat organizarea FIBA 3x3 World Tour Final e format la Jeddah din 15 reprezentanți. Acesta a fost singurul eveniment sportiv internațional organizat în 2020 în Arabia Saudită, dar și cel mai important eveniment baschetbalistic la nivel mondial care a avut loc în 2020.

Românii de la Sport Arena Streetball, la încheierea World Tour Final de la Jeddah / Foto: Sport Arena Streetball

15 români sunt blocați în Arabia Saudită. Vlad Constantinescu, manager Sport Arena Streetball: "Reprezentanții Ministerului Sportului din Arabia Saudită și ai Federației Saudite de Baschet fac tot posibilul pentru a găsi o soluție și de asemenea ne-au oferit toate condițiile”

"Este o situație delicată și neplăcută, însă asumată, având în vedere că am organizat un eveniment sportiv în plină pandemie. Reprezentanții Ministerului Sportului din Arabia Saudită și ai Federației Saudite de Baschet, parteneri ai evenimentului, fac tot posibilul pentru a găsi o soluție și de asemenea ne-au oferit toate condițiile pentru ca șederea noastră neprevăzută aici să fie cât mai plăcută”, a declarat Vlad Constantinescu, managing partner Sport Arena.

  • Disputată pe malul Mării Roșii, în zona unde anul viitor Jeddah va găzdui primul Grand Prix de Formula 1 din istorie, FIBA 3×3 World Tour Final a reunit 12 echipe din întreaga lume, competiția fiind câștigată în premieră de către letonii de la Riga.
  • Chiar dacă evenimentul s-a disputat fără spectatori, fani din întreaga lume au trimis clipuri de susținere care au fost proiectate pe ecranele din arena într-un sistem inovativ de suporteri virtuali.

“În situația noastră mai sunt trei echipe participante. Una dintre ele, Ub din Serbia rămasă în Jeddah și alte două, Piran din Slovenia și Lausanne din Elveția, care au rămas blocate în capitala Riad, unde aveau escală. Ambasada României la Riad ne-a informat că menține legătura cu ambasade ale altor state UE care au cetățeni în aceeași situație și că ar exista posibilitatea organizării unor zboruri comune de repartiere. Atât partenerii locali cât și FIBA încearcă să ne ajute, însă momentan nu se întrevăd alte soluții pentru a ajunge acasă de sărbători”, a mai spus Vlad Constantinescu.

"A fost aplicat un sistem tip bulă, asemănător celui din NBA, în care toți cei prezenți au fost testați, nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv"

Echipa Sport Arena Streetball are prin tot ce a făcut în ultimii ani o contribuție uriașă nu numai la promovarea baschetului 3 la 3, ci pentru calificarea fetelor din naționala României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

“Pentru noi a fost un an extrem de dificil din acest punct de vedere. Lipsa evenimentelor sportive ne-a afectat drastic activitatea. Pentru toată lumea, jucători, oficiali FIBA, organizatori locali, acest eveniment a fost o gură de oxigen și a fost dus la bun sfârșit fără incidente.

A fost aplicat un sistem tip bulă, asemănător celui din NBA, în care toți cei prezenți au fost testați, nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv din momentul în care am ajuns aici, acum mai bine de trei săptămâni, iar protocolul medical a fost respectat cu strictețe. De altfel Arabia Saudită este una dintre țările cel mai puțin afectate în acest moment de pandemie. Competiția a fost un succes uriaș la nivel media, fiind transmisă în peste 100 de țări. Din păcate pentru noi, s-a încheiat cu această situație neprevăzută”, a mai adăugat reprezentantul Sport Arena Streetball.

Etichete: baschet , arabia saudita , sport arena streetball , 15 români blocați în arabia saudită


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Mihai Stoica a spus ce urmează pentru FCSB, după ce a devenit campioană

Citeşte şi

Cosmin Contra și Nicolae Stanciu, o nouă înfrângere în Arabia Saudită! Pe ce loc au ajuns românii

Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”