Cătălin Hîldan, ”Unicul Căpitan” al lui Dinamo / Foto: Facebook @Dinamo București

21 de ani fără Cătălin Hîldan, ”Unicul Căpitan”. Mesaje emoționante ale gloriilor lui Dinamo: ”Un om de caracter”

articol scris de Digi Sport
05.10.2021, 09:51
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Pe 5 octombrie 2000, Cătălin Hîldan, în vârstă de 24 de ani, a suferit un stop cardiac în timpul unui amical susținut de Dinamo la Oltenița și s-a stins din viață, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.

După 21 de ani, Cătălin Hîldan rămâne ”Unicul Căpitan” pentru toată suflarea dinamovistă. O peluză a stadionului din Ștefan cel Mare îi poartă numele, tricoul cu numărul 11 a fost retras, iar amintirile cu fostul mijlocaș sunt încă vii.

  • 6 goluri în 138 de partide a adunat Cătălin Hîldan pentru Dinamo, în Liga 1, în perioada 1994-2000.
  • Cătălin Hîldan a câștigat titlul de campion și Cupa României cu Dinamo, în sezonul 1999/2000.

21 de ani fără Cătălin Hîldan. Florentin Petre, Dănciulescu sau Andone nu l-au uitat pe ”Unicul Căpitan”

La 21 de ani de la dispariția lui Cătălin Hîldan, Dinamo i-a dedicat un articol pe pagina de Facebook a clubului, iar doi dintre foștii săi colegi, Florentin Petre și Ionel Dănciulescu, dar și Ioan Andone și Cornel Dinu, foștii antrenori ai ”Unicului Căpitan”, au rostit câteva cuvinte în memoria lui Hîldan.

  • 8 selecții și un gol a adunat Cătălin Hîldan la echipa națională a României.

"Cătălin Hîldan rămâne în sufletul tuturor dinamoviștilor. A fost un jucător memorabil. El nu înşela fotbalul, juca orice meci la sacrificiu", a spus Ioan Andone. "Un băiat extraordinar, un adevărat căpitan. Era un lider în vestiar. Am crescut împreună, țin legătura în permanenţă cu familia şi în fiecare an, pe 5 octombrie, mă duc la mormântul lui", a declarat Florentin Petre.

"A fost o onoare şi o mândrie pentru mine că am putut să fiu coleg şi, mai ales, să-l cunosc ca om. Înainte de a fi un jucător extraordinar, fantastic, a fost un om de o calitate sufletească extraordinară. Sunt prea puţine cuvinte pentru a-l descrie pe Cătălin Hîldan, omul şi jucătorul", a dezvăluit Ionel Dănciulescu.

"Era un copil de o calitate extraordinară, unul dintre puţinii care au dus mai departe spiritul de sacrificiu al lui Dinamo în teren. A avut, din păcate, un destin tragic, ce putea fi evitat. Un băiat de suflet, un om de caracter, de pus la rană. Visul lui era să ardă până la ultima picătură de energie în fotbal.

Eu l-am numit direct căpitan, după plecarea lui Ionuț Lupescu, nu l-a ales vestiarul. A luat-o ca pe o obligaţie pentru a duce echipa să câştige, nu a comentat în niciun fel. El nu avea în cap decât ideea de a câştiga, nu ştia altceva, nu cunoştea cuvântul eșec. Era un învingător înnăscut. Cătălin Hîldan face parte din panoplia de aur, de sacrificiu pe care a avut-o Dinamo", a încheiat Cornel Dinu.

Dinastia Hîldan continuă în Ștefan cel Mare! Nepotul "Unicului Căpitan" joacă la echipa a doua a lui Dinamo

Cătălin Hîldan Junior (18 ani), nepotul ”Unicului Căpitan” este format la academia clubului Dinamo și e component al echipei Dinamo 2. Evoluează în centrul și în flancul drept al liniei defensive și are un fizic impresionant, 1,92 m.

"Are fizic, 1,92 m, 78 de kilograme, este puternic. Joacă fundaș dreapta, eu îl văd în centru, dar asta trebuie să o vadă și antrenorul. Până la urmă nu e un capăt de țară, e o calitate dacă joacă pe mai multe posturi.

Cătălin e un copil cuminte, nu întârzie acasă sau dacă se întâmplă, sună, nu are anturaje dubioase, școala merge, cât poate să meargă pentru un sportiv. Are note bune, la modul în care, în majoritatea timpului, face câte două antrenamente pe zi", spunea în urmă cu câteva luni Cristi Hîldan, fratele lui Cătălin și tatăl juniorului.

Etichete: unicul capitan , catalin haldan , 21 de ani moarte haldan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Laurențiu Reghecampf, la Rapid? Ce a răspuns antrenorul

Coman a petrecut titlul până la 05:00 dimineața, după care a plecat în Serbia. Cine l-a însoțit

Ange Postecoglou ”și-a anunțat plecarea” de la Tottenham: ”Mă duc acolo din sezonul următor” :)

Promisiunea lui Zeljko Kopic pentru suporterii lui Dinamo înaintea meciului crucial cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total întâmplător, în locuința lor

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă