Margaux Pinot / Foto: Profimedia

"Ce mai lipsea? Să mor?" Acuzat de violență conjugală, antrenorul a fost eliberat. Val de indignare: "Nu am cuvinte!"

articol scris de Digi Sport
02.12.2021, 12:23
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Eliberarea antrenorului de judo Alain Schmitt, acuzat de violenţe conjugale asupra campioanei olimpice Margaux Pinot, a provocat indignare între vedetele judoului din Franţa, însă parchetul a făcut apel la decizie.

Indignare în Franța, după ce Alain Schmitt a fost eliberat

Tribunalul corecţional din Bobigny l-a eliberat pe Schmitt, apreciind că ''nu sunt destule probe de vinovăţie'' pentru violenţele presupuse a fi comise de fostul membru al echipei de judo a Franţei asupra partenerei sale în weekend.

La proces, parchetul a denunţat ''violenţe foarte grave, chiar şi pentru un om aflat la primul delict'', Alain Schmitt, cerând un an de închisoare cu suspendare. După eliberarea lui Schmitt, parchetul a anunţat că va face apel.

Într-un mesaj de susţinere faţă de colega sa din echipa Franţei, vedeta judoului francez Clarisse Agbégnénou s-a declarat ''şocată'' de decizia justiţiei.

''Nu am cuvinte pentru a exprima tot ce s-a întâmplat în capul meu şi în corpul meu ca femeie în legătură cu ce a suferit coechipiera mea Margaux Pinot'', a scris pe Twitter portdrapelul delegaţiei Franţei la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

''Suntem cu toţii profund mişcaţi de tot ce i s-a întâmplat colegei noastre Margaux Pinot'', a transmis ulterior şi triplul campion olimpic Teddy Riner.

Alain Schmitt, 38 ani, a fost arestat în stare de ebrietate în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu câteva ore înaintea plecării sale programate spre Israel, unde urma să preia echipa naţională feminină a acestui stat.

Margaux Pinot, după ce a fost atacată de antrenorul ei / Sursa foto: Twitter @MargauxPinot2

Margaux Pinot l-a acuzat pe Alain Schimtt de violență domestică

Margaux Pinot şi-a acuzat partenerul şi fostul antrenor al clubului Etoile Sportive Blanc-Mesnil (regiunea pariziană) că a lovit-o, a tras-o de păr şi a încercat să o strângă de gât într-o altercaţie care a avut loc în apartamentul tineret de 27 de ani.

Pinot a primit zece zile de concediu medical după ce s-a ales cu echimoze şi o fractură nazală.

Miercuri, medaliata cu aur de la JO 2020 cu echipa Franţei, în noua probă pe echipe mixte, s-a exprimat pentru prima oară pe reţelele sociale.

''Cât valorează apărarea lor calomnioasă în faţa rănilor mele şi a sângelui care a curs în apartamentul meu? Ce mai lipsea? Poate să mor?'', a comentat Pinot, publicând o poză în care apare cu faţa tumefiată.

Audierea de marţi a fost marcată de versiuni contradictorii ale celor două părţi.

Prezentându-se şi el cu contuzii la faţă, Alain Schmitt, medaliat cu bronz la Mondialele din 2013 (cat. 81 kg), a negat ''sută la sută'' faptele de care era acuzat.

El a dezminţit că şi-ar fi lovit partenera în vreun fel şi a descris această încăierare între iubiţi precum o ''tornadă'', cu prize de judo declanşată de Margaux Pinot.

''Nu a fost un meci de judo, au fost lovituri de pumn'', a replicat Pinot.

Margaux Pinot, care a luptat la cat. 63 şi 70 kg, mai are în palmares o medalie de bronz la Mondialele din 2019, două titluri europene (2019, 2020) şi două medalii de argint la Europene (2017, 2021).

Etichete: margaux pinot , alain schmitt


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”A fost scandal, s-au luat la bătaie”. De ce i-a aruncat Iacob ghetele la gunoi lui Rrahmani

Motivul pentru care Dan Petrescu a revenit la CFR Cluj: ”Aș fi vrut o pauză mai lungă”

Zeljko Kopic i-a mobilizat pe jucători înainte de meciul cu ”U” Cluj: ”Eu dau tot ce am mai bun pentru Dinamo!”

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZPovești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale