Erman Toroglu a fost dat în judecată de mai mulţi oameni politici şi organizaţii ale rromilor din Turcia / Foto: @urfanatik.com

Analistul care l-a făcut ţigan pe Şumudică şi-a cerut scuze. Dar numai rromilor! Toroglu l-a atacat şi pe Lucescu

articol scris de Digi Sport
12.01.2021, 10:35
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Fostul fotbalist şi arbitru Erman Toroglu, 72 de ani, acum analist TV, s-a gândit că ar fi mai bine pentru el să le ceară scuze rromilor după ce a fost dat în judecată în Turcia.

Pentru Şumudică, 49 de ani, pe care l-a făcut ţigan, Toroglu nu a avut niciun mesaj, dar pentru cealaltă parte lezată a avut grijă să se replieze: „Le cer scuze romilor. Trebuie să știe că eu chiar îi iubesc foarte mult”.

Este al doilea caz în care turcii îi numesc ţigani pe români, după ce Okan Buruk, managerul lui Istanbul Başakşehir, i-a spus cam acelaşi lucru arbitrului Sebastian Colţescu.

Analistul care l-a făcut ţigan pe Şumudică şi-a cerut scuze. Dar numai rromilor

Turcul, care în trecut l-a jignit inclusiv pe Mircea Lucescu atunci când românul era selecţionerul Turciei, probabil că s-a speriat după ce contra lui a fost făcută plângere penală. Ozcan Purcu (Partidul CHP) şi Cemal Bekle (Partidul AKP) au depus o plângere penală împotriva lui Erman Toroglu.

Purcu, deputat de Izmir, a susţinut o conferinţă de presă în faţa Tribunalului din Istanbul. El a fost susţinut în acţiunea sa de colegii de partid Mahmut Tanal şi Sezgin Tanrikulu, de Husein Akbulut şi de mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor de rromi din Turcia, anunţă urfanatik.com.

Înainte ca Marius Şumudică să-și rezilieze contractul cu Gaziantep după un conflict cu președintele clubului, Mehmet Buyukekşi, analistul TV Erman Toroglu, 72 de ani,  a avut un derapaj rasist la adresa antrenorului român: „Antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru. Nu am mai văzut aşa ceva, unde se crede? Se comportă ca un ţigan, e un ţigan”. „Nu mai vorbiţi aşa”, a fost reacţia moderatorului, dar Toroglu a continuat: „Dar cum să-i spun altfel, să-l numesc cerşetor?!”.

Eduard Novak: "Insultele rasiste aduse lui Marius Șumudică sunt inacceptabile"

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a avut o reacţie, luni, pe Facebook, în legătură cu subiectul "Marius Şumudică".

"În legătură cu discuţiile generate în spaţiul public de incidentul cu implicaţii negative asupra lumii sportului în care a fost implicat antrenorul român Marius Şumudică, în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, dar şi de sportiv, afirm cu tărie necesitatea ca acest mediu să fie unul al egalităţii şi sportivităţii, unde toţi factorii implicaţi să aibă în permanenţă un dialog constructiv, bazat pe valori comune şi pe înţelegere reciprocă.

Niciunul dintre noi, cei care facem parte din această lume, nu trebuie să renunţăm la atitudinea fermă împotriva discursului bazat pe ură, rasism sau discriminare de orice fel. Comportamentul comentatorului turc Erman Toroglu şi insultele rasiste şi discriminatorii aduse la adresa domnului Marius Şumudică sunt inacceptabile şi de netolerat", a scris Eduard Novak, pe Facebook.

Eduard Novak: "Fotbaliștii români, precum Mircea Lucescu și Gheorghe Hagi, sunt văzuți ca idoli în Turcia"

"Este cu atât mai greu de înţeles şi de acceptat situaţia, cu cât sportivii români au adus de-a lungul timpului o valoare imensă sportului turcesc, în special în lumea fotbalului. Fotbalişti români, precum Mircea Lucescu şi Gheorghe Hagi sunt văzuţi ca idoli atât de către suporteri, cât şi de către mulţi jucători turci.

Privesc cu îngrijorare orice incident de natură să ameninţe principiile despre care am vorbit şi nu pot fi de acord cu manifestările care le nesocotesc, indiferent de sursa care le generează, de cei împotriva cărora sunt îndreptate sau de contextul în care apar.

Consider că un prim pas important în remedierea acestei situaţii nefericite ar trebui să vină din partea comentatorului turc, prin prezentarea unor scuze care să demonstreze că acesta regretă insultele aduse antrenorului român", a încheiat ministrul Tineretului și Sportului.

Etichete: marius sumudica , erman toroglu , ozcan purcu , cemal bekle


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text ”U” Cluj - Dinamo 2-2, ACUM, Digi Sport 1. Dorinel Oancea aduce egalarea pentru ”Șepcile roșii”

Real Madrid a câștigat titlul în La Liga! ”Galacticii”, campioni după ce Barcelona a pierdut pe terenul Gironei

Video Szabolcs Kovacs l-a enervat pe Alex Chipciu, iar căpitanul de la ”U” Cluj a răbufnit pe teren

Exclusiv Florin Prunea a auzit că Niculae e OUT de la Rapid și a răbufnit

Citeşte şi

Exclusiv Florin Prunea l-a sunat pe Emil Boc: ”Niște trepăduși”. Ce i-a spus primarul Clujului: ”Nu era adevărată”

Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”