Andrei Cristea / Foto: colaj. Digi Sport / Instagram-@fcsb

Video&Foto Andrei Cristea a povestit cum a eliminat-o Steaua pe Valencia. ”Să vă spun ce s-a întâmplat în avion”

articol scris de Digi Sport
24.02.2023, 17:34
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Pe 24 februarie 2005Steaua o elimina pe Valencia din ”16”-imile Cupei UEFA. După 0-2 în Spania, bucureștenii au egalat ”la general” în Ghencea, iar duelul a avut nevoie de loviturile de departajare pentru a decide câștigătoarea.

Galerie Foto

Andrei Cristea a povestit cum a eliminat-o Steaua pe Valencia. ”Să vă spun ce s-a întâmplat în avion”

Cele două goluri are Stelei în returul cu Valencia, care era deținătoarea en-titre a trofeului Cupei UEFA, au fost marcate de Andrei Cristea (min. 50, 71), iar duelul a ajuns la loviturile de departajare. Acolo, Mirel Rădoi, Nicolae Dică, Florin Lovin și Gabriel Boștină au marcat, în timp ce Dorinel Munteanu a ratat. Roș-albaștrii s-au calificat atunci în optimile competiției.

La 18 ani de la acea seară de vis, Cristea a rememorat episodul, prezent fiind în studioul emisiunii Liga Digisport.

”Ranieri, după această partidă, a fost demis, dar asta nu mai are importanță acum. A fost cel mai important meci al fotbalului românesc de după Revoluție, fiindcă venea o echipă galonată, o echipă cu două finale de Champions League în anii 2000.

Iar pentru noi a fost un meci la care nu speram niciodată. Am pierdut cu 0-2 pe Mestalla, cu o ratare uriașă a lui Corradi în minutul 92, a scos Hamutovski din vinclu. Bucuria cea mai mare era să câștigăm acasă, dar nu credea nimeni în calificare”, a povestit Cristea.

Ce i-a spus Gigi Becali lui Andrei Cristea înaintea returului cu Valencia

Fostul atacant al roș-albaștrilor a povestit și ce i-a spus Becali înainte de meci.

”La întoarcere, în avion, a venit Zenga și a spus: ’Băi, băieți, uitați-vă la mine puțin! Noi, săptămâna viitoare, vă jur că ne calificăm. Toată lumea blocată, mai aveam trei ore de mers. Ne uitam unii la alții.

Stăteam cu Dorinel Munteanu pe scaun, era mai emotiv așa. Și mă uitam la Dorinel, el se uita la mine, ‘da și eu cred, se poate’ (n.r. - râde).

Erau Rădoi, Dică, Hamutosvki, Ogăraru, Mihai Neșu, Dorinel Munteanu, Paraschiv, Petre Marin, generație fantastică.

La București, înainte de meci m-a sunat domnul Becali și mi-a spus: ’am visat că o să dai două goluri’. Erau niște telefoane mari, nu pot uita niciodată. Aveam 20 de ani, dar m-a motivat foarte bine. 

Și am ajuns la pauză, la scorul de 0-0. Toată lumea era îngândurată, dar și motiv de bucurie că nu primim gol. Parcă simțeam că putem mai mult. M-a motivat că am rămas pe teren. A venit primul gol, minutul 50, țin minte perfect. A explodat Ghencea, nebunie, iar după golul de 2-0 vă jur că nu mai știu ce s-a întâmplat”, a mai spus Cristea, la Digi Sport.

Primul 11 al Stelei în meciul cu Valencia: Hamutovski - Ogăraru, Rădoi, Ghionea, Marin - Oprița, Paraschiv, Munteanu- Dică, Diniță, Cristea

Primul 11 al Valenciei: Palop - Fabio Aurelio, Albelda, Corradi, Baraja - Caneira, Navarro, Carboni, Xisco - Rufete, Moretti

Etichete: andrei cristea , steaua - valencia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Video Exclusiv ”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”

Exclusiv ”E un fel de Nicolo Napoli”. Dan Petrescu, așteptat la CFR Cluj și de ce nu poate fi o variantă pentru Rapid

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă