Andrei Cristea / Foto: captură Digi Sport

Video Exclusiv Andrei Cristea nu uită meciul pentru care Gigi Becali le-a promis jucătorilor ”cea mai mare primă”

articol scris de Digi Sport
19.03.2022, 12:28
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Andrei Cristea (37 de ani) a decis să se retragă din cariera de fotbalist, după ce și-a reziliat contractul cu CS Mioveni, astfel că este momentul în care să depene și amintiri.

Fostul internațional nu va uita niciodată meciul în care a ratat cea mai mare primă din carieră: 100.000 de euro pe vremea în care evolua pentru Steaua, actuala FCSB.

Lansat la FCM BacăuAndrei Cristea a evoluat atât pentru Steaua, actuala FCSB (2004-2006), cât și pentru Dinamo (2008, 2009-2010, 2012-2013), iar atacantul spune că are inima împărțită când vine vorba de cele două echipe.

Andrei Cristea nu va uita meciul pentru care Gigi Becali le-a promis 100.000 de euro. ”Cea mai mare primă”

Totuși, balanța pare să încline către roș-albaștri, momentul meciului cu Valencia, din 16-imile sezonului 2004-2005 al Cupei UEFA, fiind în continuare unul de referință atât pentru cariera sa, cât și pentru fotbalul românesc.

După 0-2 pe Mestalla, Cristea reușea o dublă în Ghencea și trimitea meciul la loviturile de departajare, în urma cărora echipa lui Walter Zenga elimina deținătoarea trofeului.

Apoi, în sezonul 2005-2006, Steaua (FCSB) ajungea până în semifinala Cupei UEFA, unde a fost eliminată de Middlesbrough în dublă manșă scor 4-3, la general. Echipa pregătită de Cosmin Olăroiu a câștigat meciul tur, de la București, cu scorul de 1-0, iar în retur a pierdut, scor 2-4, după ce a condus cu 2-0.

”Cea mai mare primă a fost la meciul cu Middlesbrough, dar nu am luat-o. A fost de 100.000 de dolari, primă promisă de nea Gigi. A fost și la meciul cu Valencia aceeași primă, dar până la urmă s-a micșorat.

Când am ajuns la Mariott, nea Gigi ne-a zis: ’băi, băieți, gata! Voi chiar ați crezut? A fost o glumă. Dar, ne-a premiat oricum foarte bine. Domnul Becali la fiecare meci avea prime foarte mari. Mi-aduc aminte de meciul cu Rapid, când prima a crescut de la zi de zi.

Domnul Copos promitea o primă, nea Gigi venea și promitea mai mult și tot așa. Am ajuns să avem primă mai mare ca a Rapidului. Și a fost normal, noi eram Steaua”, a spus râzând Cristea, prezent în studioul emisiunii Digi Sport Matinal.

Andrei Cristea: ”Și la meciul cu Liberec am avut o primă mare”

Cristea a fost părtaș la un meci memorabil și în tricoul lui Dinamo, cel de la Liberec, cu Slovan, în august 2009, când reușea să se califice în grupele Europa League după o revenire incredibilă.

"Câinii" au pierdut prima manșă cu 0-3 la masa verde, după ce fanii au invadat terenul, dar au revenit în retur și s-au impus după un meci de-a dreptul dramatic, câștigat în urma loviturilor de departajare. Totodată, acel sezon a consemnat și ultima apariție a "câinilor" în grupele unei competiții europene.

”Și la meciul cu Liberec am avut o primă mare din partea domnului Borcea, dar nu mai ține minte suma, dar era mai puțin. Nu se arunca cu banii acolo. În schimb, nea Gigi dădea total, avea o  ambiție extraordinară, era total opusul.

La Dinamo, lucurile erau mai aseșazate pentru că era domnul Badea, care era mai calculat”, a mai spus Cristea, la Digi Sport.

VIDEO cu Andrei Cristea despre primele din perioada în care a fost fotbalist

Parcursul celor de la Steaua (FCSB) din Cupa UEFA (sezonul 2005-2006)

Faza grupelor:

Steaua - Lens 4-0
Sampdoria - Steaua 0-0
Steaua - Halmstad 3-0
Hertha Berlin - Steaua 0-0

16-imi:

SC Heerenveen - Steaua 2-3 (1-3 în tur, 1-0 în retur)

Optimi:

Steaua - Betis Sevilla 3-0 (0-0 în tur, 3-0 în retur)

Sferturi:

Rapid - Steaua 1-1 (1-1 în tur, 0-0 în retur)

Semifinale:

Steaua - Middlesbrough 3-4 (1-0 în tur, 2-4 în retur)

Etichete: andrei cristea , middlesbrough steaua , andrei cristea fcsb , andrei cristea valencia , andrei cristea middlesbrough


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Un fotbalist al Rapidului s-a dus la Dan Petrescu, la pauza meciului: ”I-am zis să plece, că m-a enervat”

Arne Slot ar putea veni la Liverpool ”la pachet” cu un fotbalist dorit de Barcelona

Theo Hernandez a spus ”Da” pentru transfer! Costă 100 de milioane de euro

Victor Pițurcă ”a făcut praf” un jucător român din străinătate

Citeşte şi

Exclusiv ”Te-ai trezit la 0-3 să strigi! O chestie ieftină” Reacție categorică după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

Video Exclusiv ”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Pe ce loc a urcat Simona Halep în clasament, deși nu a jucat, și ce poziție ocupă rivala Sorana Cîrstea citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dan Șucu îi dă replica lui Șumudică. Vrea un mare antrenor român citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”