Andriy Shevchenko / Foto: Getty Images

Andriy Shevchenko, mesaj pentru întreaga lume: "Nu mai spuneți 'Kiev'!". Care este, de fapt, forma corectă

articol scris de Digi Sport
15.03.2022, 13:21
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Andriy Shevchenko (45 de ani) este unul dintre cei mai vocali oameni din lumea sportului ucrainean de la începutul războiului și până în prezent. 

Fostul mare atacant are familia blocată într-un buncăr din apropierea Kievului și în ultimul timp a avut mai multe apariții publice, în care pe de-o parte condamna acțiunile rușilor, iar pe cealaltă cerea ajutor pentru conaționalii săi rămași în mijlocul războiului. 

Andriy Shevchenko a cerut lumii să pronunțe și să scrie "Kyiv", în loc de "Kiev"

Cel mai recent, Shevchenko a ținut să clarifice un aspect legat de capitala Ucrainei. Câștigătorul Balonului de Aur în 2004 a explicat că forma corectă se scrie și se pronunță "Kyiv". Cea greșită, "Kiev", ar proveni din Rusia, țara care acum omoară civili fără milă. 

"Nu e vorba despre un conflict militar sau despre o operațiune specială, ci despre un atac viclean, o crimă împotriva civililor. Nimeni nu a crezut că poate fi posibil așa ceva, dar s-a întâmplat.

Vreau să o mai zic o dată: nu mai spuneți "Kiev". "Kyiv" este felul în care se scrie și se pronunță corect numele orașului. "Kiev" este cum scriu și pronunță rușii", a declarat fostul atacant, conform Football.ua.

Galerie Foto

Andriy Shevchenko, în lacrimi în fața italienilor: ”Vă rog să vă deschideți inimile pentru poporul meu”

După ce asediul la adresa Ucrainei nu a încetat în ciuda sancțiunilor aplicate Rusiei în ultima vreme, Andriy Shevchenko le-a cerut, în lacrimi, ajutor italienilor. El se teme pentru viața familiei sale, care a rămas în Ucraina și vrea să se găsească o soluție cât mai repede pentru a înceta războiul din estul Europei.

Vă rog să vă deschideți inimile pentru poporul meu, în faţa femeilor, a copiilor și a bătrânilor care au atât de mult nevoie de ajutorul vostru. Faceți-i să simtă ceea ce m-ați făcut și pe mine să simt”, a declarat ucraineanul, pentru italienii de la Rai.

Mama, sora mea și alți membri ai familiei mele sunt încă în Ucraina, vorbesc cu ei în fiecare zi. A fost alegerea lor să rămână. Nu pot să văd ce se întâmplă cu țara mea fără să plâng.

Mi se spune adevărul despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, orașe bombardate, copii și bătrâni uciși. Trebuie să încercăm să convingem Rusia să înceteze focul, să se găsească o soluție diplomatică și să se oprească acest război”, a mai completat, Andriy Shevchenko.

Etichete: ucraina , razboi , kiev , andryi shevchenko


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”