Dragoș Săvulescu a plecat dineste de negăsit, după ce a fost condamnat la închisoare

Anunțul făcut de Poliția Română, după ce Dragoș Săvulescu a fost condamnat la închisoare și a dispărut

10.02.2019, 11:38
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Condamnările din Dosarul retrocedărilor plajelor din Constanța au bulversat total viața mai multor persoane implicate în proces. În afara lui Cristi Borcea, care deja s-a predat, și Dragoș Săvulescu (43 de ani) a primit o sentință de 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Fostul acționar al clubului Dinamo, dar și fost președinte-delegat al ”câinilor”, nu numai că nu i-a urmat gestul lui Borcea, dar nici nu este de găsit în acest moment. Poliția Română a avut o primă reacție, după ce a primit mandatul de executare a pedepsei cu închisoare emis de judecători.

"Mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 288/2017 din 07.02.2019, emis de către Curtea de Apel București – Sectia II Penală. Complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare. Se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii", a comunicat Poliția Română.

Dosarul retrocedărilor din Constanţa: ce infracţiuni a săvârşit Săvulescu

Săvulescu este acuzat că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială "Holiday Club Neptun" SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă - Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Având complicitatea unui notar, condamnaţii au acţionat ca mandatari în numele acesteia şi au solicitat Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren ce însumau 12.500.000 de metri pătraţi. Mai mult, ei au vândut succesiv drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la prețuri foarte mici.
În același dosar, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a primit și el 5 ani. Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, care se află în Madagascar, a primit 9 ani de închisoare. Sentințele sunt definitive.

Procesul începuse în 2008, la Curtea de Apel București, iar anul trecut, sentințele fuseseră mult mai blânde.

Etichete: cristi borcea , dragos savulescu , dosarul retrocedarilor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Napoli, gata să plătească 10.000.000€ pentru un fotbalist din SuperLiga

Exclusiv Dani Coman a ales antrenorul ideal pentru Rapid: ”Cel mai îndreptățit să vină”

A semnat până în 2027 cu Real Madrid, dar poate pleca la vară: i-a fost stabilit deja prețul

Citeşte şi

Adrian Porumboiu a auzit ce a declarat Gigi Becali și l-a ironizat! Nici Cristi Borcea n-a scăpat

Cristi Borcea, mesaj clar pentru conducerea lui Dinamo, după ultima lovitură primită de club. ”Să compenseze!”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”