Silvia Pomană / Foto: SportsNet

Foto Are 17 ani, a obținut cea mai rapidă victorie în 10 secunde și visează la Academia de Poliție

articol scris de Digi Sport
29.03.2024, 12:21
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

Silvia Pomană are 17 ani, e componentă a lotului național și practică judo de la 7 ani. Din copilărie fata a fost atrasă de sporturile de contact.

Silvia Pomană a vrut să facă box

Galerie Foto

Tânăra, multiplă campioană națională, este elevă în clasa a 10-a și se pregătește pentru admiterea la Academia de Poliție.

La Cupa Europeană de la Zagreb, Silvia Pomană, componentă a lotului național de judo, și-a câștigat meciul împotriva adversarei sale din Ucraina în mai puțin de 10 secunde.

”Am vrut să fac box, mi-a plăcut foarte mult, mă uitam la meciuri, la Wrestling, când eram mică, îmi plăcea foarte mult, eram pasionată”, a spus Silvia, potrivit SportsNet.

Pentru că la box o primeau doar la 12 ani, mama sa a dus-o la judo și așa a început aventura ei pe tatami.

”Mama mi-a spus 'faci judo până la 12 ani și vedem ce alegi'. Când am împlinit 12 ani, m-a întrebat: 'Ce vrei să faci, judo sau box?' și i-am spus că nu pot, am muncit de la 7 ani până la 12 la judo, de ce să las tot pentru box?”, a completat sportiva.

Atunci cînd vine vorba despre cea mai scurtă luptă din carieră, Silvia Pomană zâmbește.

”Cred că în jur de 10 secunde! S-a întâmplat la Cupa Europeană de la Zagreb, unde m-am bătut cu o sportivă din Ucraina. Nici nu am apucat să mă încălzesc că am terminat meciul”, a mai spus Silvia.

Silvia Pomană a spus de ce vrea să intre la Academia de Poliție

Judoka susținută de Federația Română de Judo este elevă în clasa a 10-a, dar știe deja ce va face după ce va termina liceul.

”Vreau să merg la Academia de Poliție pe partea de jandarmerie, să am o meserie. Și sportul mă ajută mult, dar pentru asta trebuie să învăț foarte bine și să iau BAC-ul”, a dezvăluit Pomană.

Silvia Pomană face parte din lotul național feminin de cadete și junioare, de la Focșani, acolo unde este pregătită de antrenorii Adrian Moldoveanu și Marinel Palade.

Tânăra este triplă campioană națională, de două ori la cadete și o data la junioare, este vicecampioană de junioare și are multiple medalii de bronz la seniori și tineret. Ca mulți alți sportivi de performanță, fata are superstiții.

De fiecare data când mă bat în kimono-ul albastru, mă simt mult mai bine am mai multă încredere în mine,  când mă bat în alb nu îmi place”, a mai spus Silvia Pomană.

Etichete: silvia pomana , silvia pomana judo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât Davos și Coachella. Miliardari și vedete din toată lumea au zburat la Jamnagar, depășind capacitatea micuțului aeroport cu avioanele lor private și zborurile charter. Cu toții au venit să petreacă împreună cu cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, unul dintre cei trei bărbați care joacă un rol fundamental în procesul de transformare a Indiei într-o superputere economică, potrivit CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

Video Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!

Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!

Foto De nicăieri! S-a retras la 32 de ani și a luat pe neașteptate întreaga lume a tenisului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video De ce vor arabii să-și ”tragă” bani din clauza lui Coman. Gigi Becali a dezvăluit care sunt semnele de întrebare

Noul director sportiv de la Rapid anunță transferuri în Giulești

Video ”Ce? Sunt idiot?”. Gigi Becali anunță că schimbă radical strategia la FCSB

Carlo Ancelotti n-are dubii: știe cine e favorit să ia Balonul de Aur și nu e Jude Bellingham

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZAlina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Înjurături de nedescris la Roma: campioana de Grand Slam care i-a făcut zob pe italieni VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale