Gary Lineker / Foto: Profimedia

BBC a anunțat decizia luată în cazul lui Gary Lineker

articol scris de Digi Sport
13.03.2023, 13:34
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Postul public britanic de televiziune BBC a anunţat reintegrarea în schemă a fostului mare fotbalist Gary Lineker, unul dintre cei mai celebri prezentatori ai grupului, a cărui suspendare a fost decisă vinerea trecută după un mesaj pe Twitter împotriva guvernului care a provocat indignare.

Gary Lineker va reveni pe post la BBC

"Gary este un element important pentru BBC şi ştiu cât de mult contează BBC pentru el. Şi mă bucur că va prezenta emisiunea noastră din weekendul viitor", a declarat directorul general al BBC, Tim Davie, într-un comunicat dat publicităţii.

Actualul realizator TV a fost criticat de mai mulţi miniştri pentru comentariile sale legate de noua politică a guvernului pentru azil, pe care a comparat-o cu Germania anilor 1930.

Secretarul de stat pentru Interne, Suella Braverman, a afirmat că este dezamăgită de comentariile pe care realizatorul emisiunii ''Match Of The Day'' (meciul zilei) le-a făcut în legătură cu planurile guvernului în privinţa imigraţiei, precizând că vorbele lui Lineker, care a folosit cuvântul ''crud'' despre politica guvernamentală, au fost ''dezamăgitoare şi neproductive''.

Lineker a comentat pe Twitter despre un clip video al Ministerului britanic de Interne, în care Braverman dezvăluia planurile guvernului de a împiedica migranţii să traverseze Canalul Mânecii în bărci, spunând că Regatul Unit este ''copleşit''.

Fostul internaţional a scris în reţeaua de socializare: ''Nu există un flux uriaş. Primim mult mai puţini refugiaţi decât majoritatea ţărilor europene. Este o politică nemăsurat de crudă direcţionată către cei mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit faţă de cel folosit de Germania în anii '30''.

Lineker a fost în 2022 cel mai bine plătit realizator din BBC, pentru al cincilea an consecutiv, câştigând între 1.350.000 şi 1.354.999 de lire sterline în 2021/2022 pentru ''Match Of The Day'' şi ''Sports Personality Of The Year''.

El a acoperit la BBC în 2022 şi Cupa Mondială de fotbal din Qatar.

Etichete: bbc , gary lineker


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Universitatea Craiova - FCSB 2-0. Raul Silva și Ivan au adus victoria oltenilor! Darius Olaru a ratat un penalty

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

A plecat pe ușa din spate din România, iar acum e dorit de revelația sezonului în Europa!

Video Darius Olaru, criză de nervi în Universitatea Craiova - FCSB: ”Băi, prostule!”

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”