Președintele FRF, Răzvan Burleanu / Foto: captura Digi Sport

Burleanu, despre postul în Consiliul FIFA: ”Un răspuns pentru toți cei care au căpușat fotbalul românesc”

articol scris de Digi Sport
17.12.2020, 18:57
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, joi, că postul pe care îl va ocupa în Consiliul FIFA, alegerea fiind o formalitate, este un răspuns pentru "cei care au căpuşat fotbalul românesc", dar şi o victorie a celor care au susţinut echipa sa.

"Referitor la Consiliul FIFA, nu aş vrea să vedem accederea mea acolo ca pe o realizare personală, ci ca pe o performanţă a României. Este pentru prima dată când România va avea un reprezentant în cadrul forului fotbalistic internaţional din 1923 până în prezent. Voi fi şi cel mai tânăr membru, este şi o victorie a celor care ne-au susţinut din 2014 până în prezent şi un răspuns pentru toţi cei care au căpuşat fotbalul românesc şi se pare că ar mai dori să o facă şi astăzi.

Răzvan Burleanu, despre postul în Consiliul FIFA: ”Acest pas ne va ajuta foarte mult”

Acest mod integru de a face lucrurile poate reprezenta un model şi pentru alte sectoare din societatea noastră. Se poate reuşi în România şi fără să fii corupt. Voi încerca să reprezint interesele fotbalului european cât mai bine la nivel de FIFA. Va fi doar o formalitate pe care trebuie să o aşteptăm să se întâmple în cadrul Congresului de anul viitor", a declarat Burleanu într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

El spune că postul din Consiliul FIFA este o recunoaştere a credibilităţii de care se bucură FRF pe plan extern: "Acest pas ne va ajuta foarte mult ca federaţie sportivă, pentru că se vede în acest moment credibilitatea noastră la nivel internaţional. Acum depinde de noi ca toate aceste atribute să le putem transforma într-o valoare de asociere a Federaţiei Române de Fotbal cu partenerii săi".

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunţase la finalul lunii trecute că va candida pentru un post de membru în Consiliul FIFA, un succes în cadrul acestor alegeri aducându-i automat şi funcţia de membru în Comitetul Executiv al UEFA.

Conform site-ului oficial al FRF, alegerile la care federaţiile naţionale afiliate UEFA vor vota reprezentanţii pentru cele 4 locuri vacante dedicate confederaţiei europene în conducerea FIFA vor avea loc în 2 martie 2021.

Candidatura lui Burleanu la FIFA, o premieră pentru România

Consiliul FIFA este condus de preşedintele forului mondial, Gianni Infantino, şi este alcătuit din 36 de reprezentanţi ai confederaţiilor continentale.

Răzvan Burleanu candidează pentru un mandat de 4 ani în cadrul celei mai importante organizaţii fotbalistice internaţionale iar obţinerea acestuia aduce şi poziţia de membru al Comitetului Executiv UEFA. Candidatura este o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 până azi.

Preşedintele FRF conduce din 2017 grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană, iar anul trecut a fost numit de UEFA în grupul de lucru dedicat strategiei comerciale pentru competiţiile la nivel de echipe naţionale. Este din 2019 preşedintele Comisiei Media UEFA, funcţie în care a fost numit după activitatea de prim-vicepreşedinte al Comisiei de Marketing UEFA.

UEFA are 9 reprezentanţi în Consiliul FIFA, preşedintele UEFA fiind membru de drept (Aleksander Ceferin - Slovenia). Totodată, Statutul FIFA impune un membru din spaţiul britanic (urmează să fie desemnat) şi o reprezentantă pentru fiecare confederaţie continentală (Evelina Christillin - Italia, al cărei mandat expiră în 2021).

În 2021 expiră mandatele a patru din ceilalţi şase membri care reprezintă Europa. Aceştia sunt Fernando Gomes (Portugalia), Alexei Sorokin (Rusia), Georgios Koumas (Cipru) şi Dejan Savicevic (Muntenegru). Alţi doi membri sunt Noel Le Graet (Franţa) şi Sandor Csanyi (Ungaria). Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 2 decembrie 2020. Toţi cei patru membri ale căror mandate expiră în 2021 îşi pot depune candidatura pentru un nou mandat.

AGERPRES.

Etichete: frf , fifa , razvan burleanu , consiliul fifa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

Și-a aflat sentința! Câte etape de suspendare a primit Bogdan Andone după criza de nervi din FC Botoșani - Dinamo

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”