Camelia Bălțoi

Camelia Bălțoi, Digi Sport: "Într-o mare de bărbați, iată că și femeile pot face valuri"

08.03.2019, 12:39
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Camelia Bălțoi își trăiește în fiecare zi visul din copilărie. Poate de aceea mai mereu o vei găsi zâmbind. Prezintă știrile sportive la Digi Sport și Digi24. Îi place emoția pe care care o simte fiind prima care anunță noutățile din sport. În liceu a jucat volei, iar acum aleargă… între studiourile Digi Sport și Digi24.

Recordul personal de jurnale prezentate într-o zi – 12!

1. Cum ai început să lucrezi în acest domeniu și de ce ai ales ales sportul?

Sună a clişeu, dar nu pot schimbă istoria. În copilărie, admiram atât de mult prezentatoarele de știri pe care le vedeam la televizor încât îmi confecționam microfoane din plută și, imaginar, prezentam știrile, la masa din sufragerie, prietenelor care mă vizitau acasă. Mai mult, în perioada liceului m-am implicat în multe proiecte, iar pe unul dintre ele am ajuns să îl prezint la Cotroceni în fața președintelui de la acea vreme, Traian Băsescu. Acolo am fost "văzută" și mi s-a propus să prezint la televiziunea din orașul meu natal, Drobeta - Turnu Severin. Am început cu o emisiune la radio și apoi am intrat și "pe sticlă''. Odată cu venirea la Facultatea de Drept de la Universitatea din București, am pus televiziunea pe loc secund, însă "microbul" intrase în sânge. M-am ambiționat și, într-o singură zi, am bătut la ușile a 10 televiziuni, având în brațe o înregistrare cu mine prezentând o știre. Am bătut și la Digi Sport care, surpriză, organiza un casting. De atunci au trecut, iată, 7 ani. Sport? Se pare că așa a fost să fie. 

2. Cum arată o zi de muncă obișnuită pentru tine?

Lucrez când dimineața, când după-amiaza, când seara, când în weekend-uri. Ajung în redacție cu două ore mai devreme. Intru la machiaj, trec la coafor și apoi aleg ținuta pentru jurnale. Urmează o parte importantă, pentru a avea un produs de calitate: munca din redacție - citesc și recitesc textele știrilor, vizionez “bete", mă informez în legătură cu subiectele și port discuții cu colegii atunci când am o nelămurire. Apoi, urmează numărătoarea inversă pe care o aud în cască și sunt live în jurnal. Pe zi, prezint mai multe jurnale, în funcție de grilă. Cel mai mult într-o zi? 12 jurnale! 

3. Cum este acest job într-o zonă considerată de mulți "pentru bărbați"?

Într-o mare de bărbați, iată că și femeile pot face valuri! Eu mă simt bine în redacție. Am sprijinul colegilor și mă identific cu tot ceea ce înseamnă Digi Sport. Am ajuns să verific ceasul pentru a nu rata vreun meci de tenis sau un derby Real-Barca sau o emisiune moderată de colegii mei. În plus, am instalată în telefon o aplicație care mă anunță rezultatele meciurilor atunci când nu sunt în fața televizorului. Cred că dacă îți faci treaba bine și demonstrezi că ești un om serios, poți avea, ca femeie, un parcurs lung în acest domeniu considerat "pentru bărbați". Să nu uităm că în sport nu avem doar fotbal! Avem și tenis, și handbal, și patinaj artistic s.a.m.d. Trebuie doar să le câștigi respectul celor din jur prin munca pe care o depui!

”Am intrat în presă la 17 ani și încă învăț”

4. Ce obstacole sau dificultăți ai întâmpinat până acum în jobul tău și ce ți s-a părut că a fost cel mai ușor?

Dacă vrei să faci performanță, trebuie să muncești. Nimic nu vine de-a gata. Eu am muncit mult. Am intrat în presă la 17 ani și încă învăț lucruri noi. Citesc mult, mă documentez, ascult de colegii mei și sunt cu ochii pe coloșii din străinătate, CNN și BBC. Mi-a fost ușor să prezint știri (pentru că venea totul instinctiv), dar mi-a fost greu să le câștig încrederea celorlați. Pentru asta am muncit și încă muncesc. 

5. Cum a fost prima ta experiență în direct, la Digi Sport/Digi24?

La prima experiență de la Digi Sport, cred că telespectatorii mi-au auzit bătăile inimii atunci când am prezentat prima știre din jurnal (despre construirea unui stadion de 5 stele, Arena Națională). La Digi24 nu am mai avut emoții. Mai degrabă eram nerăbdătoare să explorez noi situații.

6. Ce sportivi admiri?

Îmi place Hagi. Pune punctul pe „i” mereu. Plus că are pasiune pentru tot ceea ce face. Îmi place Halep. E ambițioasă. Cade, dar se ridică. Visurile i se citesc în ochi. Îmi mai place Buzărnescu. La 30 de ani a ajuns în top 20 WTA, fără foarte multă susținere. Îmi place Crina Pintea. E o handbalistă puternică în acțiuni.

Etichete: camelia baltoi , camelia baltoi digi sport


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă