Un suporter al lui Maradona, în fața spitalului din Buenos Aires unde e internat antrenorul lui Gimnasia y Esgrima La Plata/ foto: Profimedia

News Alert Care e starea lui Diego Maradona înaintea operației pe creier și anunțul de ultimă oră făcut de medicul său personal

articol scris de Digi Sport
03.11.2020, 22:32
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Legendarul Diego Maradona (60 de ani) are probleme de sănătate în ultimele zile, iar în următoarele ore va fi operat pe creier, după ce medicii au descoperit că are un hematom subdural.

Ce este hematomul subdural

Lui ”El Pibe de Oro” i-a fost găsit un cheag de sânge în urma unui control la tomograf. Hematomul subdural este o afecțiune întâlnită mai ales la persoanele de peste 60 de ani și afectează între două și cinci persoane la 100.000 de locuitori, potrivit TyC Sports.

Mulți dintre pacienții diagnosticați cu această problemă suferă de alcoolism cronic. Alți factori care favorizează hematomul subdural sunt epilepsia, bolile de sânge sau medicamentele anticoagulante.

Potrivit specialiștilor, intervențiile chirurgicale de acest tip sunt relativ simple, însă totul depinde de istoricul pacientului. Operația durează între trei și patru ore, iar pacienții sunt externați după 10-15 zile (uneori chiar mai repede), pentru ca apoi să evite orice activitate fizică timp de o lună.

Ce spune medicul personal al lui Maradona despre operația pe creier

Leopoldo Luque, medicul personal al lui Diego Maradona, a confirmat diagnosticul și faptul că ex-fotbalistul va suferi o intervenție chirurgicală în următoarele ore, la Buenos Aires.

”Îl voi opera astăzi, împreună cu echipa mea, la clinica Olivos”, a declarat medicul, citat de publicația Olé. ”Diego este lucid, înțelege tot și este de acord cu intervenția chirurgicală. E foarte calm”, a adăugat Luque.

”E o operație de rutină, fără complicații. Majoritatea pacienților sunt expuși riscurilor, dar asta nu schimbă nimic pentru noi. Diego rămâne același”, a mai spus medicul. Totodată, acesta a precizat că Maradona nu-și amintește să fi primit recent o lovitură la cap, care să-i înrăutățească starea.

”Loviturile sunt imperceptibile. E ceva comun”, a afirmat Leopoldo Luque.

Diego Maradona a ajuns la spital după aniversarea a 60 de ani

Maradona a ajuns la spital la doar trei zile după aniversarea a 60 de ani, pe 30 octombrie. I s-a făcut brusc rău și a fost suspect de coronavirus, însă testul efectuat a ieșit negativ.

Doctorii au scos în evidență faptul că Diego Maradona suferă de anemie și depresie, iar agitația pricinuită de ultimul meci jucat de formația pe care o antrenează, Gimnasia y Esgrima La Plata, l-ar fi slăbit în ultimele zile. 

Leopoldo Luque, medicul lui Maradona, a afirmat inițial că ”nu e ușor cu Maradona, nu acceptă cu ușurință ajutorul, va sta în spital cel puțin trei zile pentru a se hidrata și pentru a fi din nou bine”. 

  • 34 de goluri în 90 de partide a marcat Maradona pentru Argentina
  • A jucat la patru ediții ale CM: Spania 1982, Mexic 1986, Italia 1990, SUA 1994
  • 1,67 m e înălțimea actualul antrenor de la Gimnasia 

Etichete: diego maradona , maradona operatie , el pibe de ora


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali, aroganță la adresa CSA Steaua. ”Echipa aia trebuie desființată”. Cum vrea să obțină marca

Foto Ce a postat Teodora Stoica după ce FCSB a câștigat titlul de campioană

Video Ar fi fost golul sezonului! Execuție de-a dreptul spectaculoasă la Oțelul - Hermannstadt

Video&Foto Așa se primesc campionii! Momente superbe înaintea partidei Inter - Torino

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZSalma Hayek, în mediul ei preferat: în costum de baie, la soare. Actrița de 57 de ani are silueta și tonusul unei tinerele

FILM NOWNicole Kidman, strălucitoare precum un trofeu Oscar. Blonda și-a etalat silueta zveltă și statuară într-o rochie aurie cu paiete

S-au dat de gol la petrecerea FCSB! Riscă să fie amendați. „Orice fum costă 5.000 de euro” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”