Eduard Novak și Ana Maria Popescu / Foto: colaj digisport.ro

Ce a postat Eduard Novak după ce Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea. În vară, sportiva îl lăsa pe ministru cu mâna întinsă

articol scris de Digi Sport
08.12.2021, 09:18
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

La 37 de ani, Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea din activitate.

Reacția lui Eduard Novak după ce Ana-Maria Popescu și-a anunțat retragerea

Săptămâna trecută, Ana-Maria Popescu fusese aleasă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, un record.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a transmis un mesaj după anunțul sportivei cu care a avut o divergenţă după Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a spus că, în ciuda neînţelegerilor, respectul între campioni rămâne neştirbit.

"Una dintre cele mai mari campioane ale României şi-a anunţat retragerea din cariera sportivă: Ana Maria Popescu. De azi, scrima românească a rămas fără un luptător de mare valoare, însă Ana Maria va fi un exemplu pentru viitoarele generaţii şi mi-aş dori ca ea să rămână alături de această frumoasă disciplină, ca să o facă mai puternică.

Chiar dacă am avut momente de neînţelegere, respectul între campioni rămâne neştirbit, iar între noi nu pot exista supărări. Respirăm acelaşi aer, avem acelaşi sânge. Îţi mulţumesc, Ana Maria, pentru tot ceea ce ai făcut pentru această ţară! Mult succes mai departe, în tot ceea ce vei realiza!", a scris Novak pe Facebook.

Momentul în care Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Eduard Novak

Galerie Foto

La finalul lunii iulie, Ana Maria Popescu a revenit în țară, după ce a reușit să obțină medalia de argint la spadă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportiva care i-a adus României prima medalie la JO l-a confruntat pe ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, după declarațiile făcute. Ana Maria Popescu a avut o replică acidă la adresa ministrului, care a declarat că ea nu ar fi luat medalia de aur la JO dacă federaţia de scrimă ar fi fost mai bine finanţată.

Eduard Novak a postat pe rețelele sociale imagini de la aeroport, unde a mers să o întâmpine pe Ana Maria Popescu. În aceste cadre este surprins momentul în care ministrul vrea să o salute pe sportiva medaliată cu argint la Tokyo, însă aceasta îl lasă cu mâna întinsă.

Ana Maria Popescu și-a anunțat retragerea! Discurs emoționant, în lacrimi: "Vă iubesc pe toţi"

Scrimera Ana Maria Popescu (37 de ani) și-a anunțat retragerea din activitate.

Ana Maria Popescu a anunțat că se retrage după ce a obținut medalia de argint la Cupa Mondială din Dubai: "Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă… A fost ultima competiţie (n.r. Cupa Mondială) pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul. Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe.

Ţin să vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, tuturor oamenilor cu care am colaborat de-a lungul timpului, oamenii cu care am crescut, cu care am făcut echipă, începând de la federaţie, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, COSR, toţi oamenii care au fost implicaţi în povestea asta şi sper să scriem poveşti frumoase pentru sportivii români. Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc, mai ales vouă care sunteţi pe social media şi aţi fost alături de mine, atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat nuca-n perete, de la începutul competiţiei.

Sper să rămâneţi alături de mine, pentru că s-a încheiat un capitol din viaţa mea, dar cu siguranţă vor urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns", a spus Ana Maria Popescu, pe vlog-ul personal.

Etichete: eduard novak , ana maria popescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că Raisi a murit

În timp ce regimul islamic încearcă să se replieze pe repede înainte după moartea președintelui Raisi, mulți iranieni se bucură de dispariția unuia dintre cei mai duri reprezentanți ai represiunii. De numele fostului președinte supranumit "Măcelarul din Teheran" se leagă epurările masive, de zeci de mii de morți, din 1979 până acum, dar și faptul că el a implicat Iranul pentru prima dată într-un război direct cu Israelul.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

Fanii lui Tottenham, după ce l-au văzut din nou titular pe Radu Drăgușin: ”Nemernicul a avut la dispoziție jumătate de sezon”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Dinamo - Csikszereda 0-0, ACUM pe DGS 1. Ocazii peste ocazii ratate de ”Câini”

OUT de la Tottenham! Fundașul o părăsește pe Spurs, dar va rămâne în Premier League

Exclusiv Ionel Dănciulescu nu s-a abținut: ”Aș vrea să văd demisiile pe masă”

Cum a reacționat Răzvan Lucescu în momentul în care a aflat că poate da peste FCSB în preliminariile Champions League

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWJennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului

Un club din Superliga transferă fotbalistul lui Mititelu pe care Dan Petrescu îl are în fruntea listei la CFR citeşte ştirea pe Prosport.ro

Imagini cu noul antrenor al Rapidului beat mort: ”Poate îi cam place șprițul...” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Semnul de circulație care pune în dilemă șoferii români. Ce reprezintă indicatorul rutier de fapt citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”