Eduard Novak şi Ionuţ Stroe / Foto: Facebook @EduardCarolNovak

Ce a spus Ionuţ Stroe la predarea mandatului. Cuvinte superbe la adresa succesorului său, Eduard Novak

articol scris de Digi Sport
24.12.2020, 13:22
  • Fotbal: Slovenia - Bulgaria, sâmbătă, 15:55, DGS 1

  • Fotbal: Portugalia - Croația, sâmbătă, 19:40, DGS 1

Ionuţ Stroe a declarat, la predarea mandatului de ministru al Tineretului şi Sportului, că a fost o perioadă dificilă, intensă şi neobişnuită şi că şi-ar dori ca buna colaborare pe care a avut-o cu succesorul său, Eduard Novak, să fie o garanţie a continuităţii.

Mesajul lui Ionuţ Stroe pentru Eduard Novak

"Astăzi închei un mandat, o perioadă dificilă, o perioadă intensă, neobişnuită pentru mine. A fost un privilegiu să fiu ministrul Tineretului şi Sportului, sper ca rezultatele să spună totul despre ceea ce am încercat să fac aici. Mă bucur că succesorul meu este un om cu care am colaborat foarte, foarte bine. Sunt sigur că această relaţie foarte bună pe care am avut-o va fi garanţia continuităţii şi a unor rezultate viitoare.

Îi doresc pe lângă succesul, care cu siguranţă va veni, să aibă ceea ce poate eu nu am avut în calitate de ministru. Aş vrea să fie ministrul care va încheia această pandemie, care a afectat atât de mult lumea sportului, îi doresc să fie ministrul care redeschide tribunele stadioanelor pentru accesul spectatorilor, îi doresc să fie ministrul care organizează cu succes EURO 2021 la Bucureşti, să fie ministrul care va aduce onoare, imagine, performanţă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, să aibă suportul politic în Parlament, pe care eu din păcate nu l-am avut.

Sunt sigur că toate aceste lucruri vor fi susţinute de un om care a demonstrat, un om ambiţios, tenace, determinat, care la nivelul Federaţiei Române de Ciclism a refăcut din temelii tot ceea ce înseamnă ciclism în România, un om ale cărui performanţe sportive recomandă şi sunt sigur că nu vor fi altceva decât argumente în plus pentru a realiza lucruri foarte importante pentru sportul românesc", a declarat fostul ministru, la sediul MTS.

Ionuţ Stroe, despre o nouă lege a sportului

El a precizat că pe durata mandatului său nu a beneficiat de susţinere parlamentară pentru a modifica Legea Sportului, despre care a spus că este învechită şi prăfuită."Facem parte dintr-o coaliţie de guvernare solidă şi veţi avea din partea noastră tot suportul pentru a duce la îndeplinire lucrurile pe care vi le propuneţi. E nevoie de continuitate, eu sper să rămână aici patru ani, cât durează un mandat. Dacă vrei să faci o reformă, nu ai cum să o faci într-o perioadă scurtă.

Ca să promovezi legi atât de importante pentru sportul românesc, în mod obligatoriu e nevoie de Parlament. Acolo este zona decizională, zona marilor dezbateri. Atât timp cât în Parlament nu ai susţinere pentru a promova o nouă lege a sportului, pentru că actuală este învechită, e prăfuită... Eu nu am putut face lucrul acesta", a mai spus Ionuţ Stroe.

Eduard Novak, noul ministru al Tineretului şi Sportului

Membrii Guvernului condus de Florin Cîţu au depus, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură, de asemenea fiind publicat în Monitorul Oficial şi decretul pentru numirea noului Executiv.

În funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a fost numit Eduard Novak, 44 de ani, care a ocupat până în prezent funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.

Etichete: eduard novak , mts , ionut stroe


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Reacția Dedeman după explozia de la Botoșani: O firmă autorizată executa lucrări la reţeaua de gaze

Explozia de vineri de la magazinul Dedeman din Botoşani a avut loc în timpul unor lucrări la reţeaua de gaz, executate de o firma autorizată, arată reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

"Alcoolul schimbă vieţi!" Transformarea lui Leonard Doroftei: a slăbit 20 de kilograme în câteva luni

Exclusiv Nu mai vor să lucreze cu Dan Petrescu! Antrenorul, părăsit de întreg staff-ul alături de care a scris istorie

Decizia luată de sportiva care a primit cea mai dură sancțiune după ce s-a dezbrăcat în ring, în direct

Oficial Alex Cicâldău, OUT! E așteptat să semneze în SuperLigă după EURO

Prima imagine cu soția lui Novak Djokovic, după scenele fără precedent de la Roland Garros

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

România - Liechtenstein, LIVE TEXT, de la 21:00 pe digisport.ro. Ultimul test al ”Tricolorilor” înainte de EURO. ECHIPELE

Exclusiv Cum l-a numit Gabi Balint pe Vlad Chiricheș: fundașul FCSB-ului încă speră la EURO 2024

Oficial Prima mutare a lui Andrei Prepeliță la Gloria Buzău, după revenirea echipei în SuperLigă

Video Un fotbalist de la FCSB, propus în lotul final al României de la EURO, după apariția accidentărilor

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZFotografia care demonstrează că Salma Hayek n-a îmbătrânit deloc. Cum arăta acum 20 de ani, în costum de baie

FILM NOWDemi Moore nu e impecabilă numai la gale, ci și într-o zi banală. Cei 61 de ani ai săi nu descriu nici cum se simte, nici cum arată

Gigi Becali a dat-o afară din casă. Cum a reacționat femeia după decizia miliardarului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Semifinală cu scandal la Roland Garros: Cori Gauff a izbucnit în plâns în timpul confruntării cu liderul mondial Iga Swiatek citeşte ştirea pe ziare.com

Ce trebuie să faci prima oară când preiei camera de hotel în concediu: mulți români nu știu aceste detalii citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Siluetă de puștoaică, atitudine de femeie fatală. Loredana Groza arată mai bine ca oricând în prag de 54 de ani

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Siluetă de puștoaică, atitudine de femeie fatală. Loredana Groza arată mai bine ca oricând în prag de 54 de ani

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la 30 centimetri