Guvernul Ciucă / Inquam Photos / Octav Ganea

Ce este "Liga de Aur", proiectul ambițios pregătit de guvernul PNL-PSD-UDMR pentru JO 2024

articol scris de Digi Sport
25.11.2021, 19:43
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Miniștrii Guvernului Nicolae Ciucă au depus jurământul la Cotroceni, joi, după ce au obținut voturile de învestire în Parlament, informează Digi 24.

Ministrul Sportului este în continuare Eduard Novak (UDMR), cel care se află în fruntea MTS din decembrie 2020. Novak și-a propus să pună bazele unui proiect ambițios în această nouă coaliție PNL-PSD-UDMR, intitulat "Liga de Aur".

Ce este "Liga de Aur", proiectul ambițios pregătit de guvernul PNL-PSD-UDMR pentru JO 2024

Eduard Novak a anunțat public demararea proiectului "Liga de Aur", care ar trebui să-i ajute pe sportivii români să câștige cel puțin 10 medalii la Jocurile Olimpice din 2024, găzduite de Paris. Ministrul Sportului a explicat că ”Liga de Aur” presupune ca sportivii din cele mai importante discipline sportive din România să intre într-un regim special de pregătire.

Eduard Novak este optimist că, dacă proiectul va primi finanțarea potrivită, va putea aduce chiar 10 medalii pentru sportul românesc la Jocurile Olimpice:

"Avem aceste proiecte pe care vrem să le negociem politic. Mă refer la proiectul 'Liga de Aur', prin care cele mai importante sporturi să intre într-o pregătire centralizată bugetată, având la dispoziţie cei mai buni specialişti.

Aşa că îmi doresc ca acest buget să fie acceptat. Proiectul 'Liga de Aur', dacă va fi finanţat aşa cum ne dorim noi, atunci cu siguranţă în 2024 ar putea aduce 8-9-10 medalii la Jocurile Olimpice.

În 'Liga de Aur' vor fi incluse 11 sporturi, cele care au cele mai mari şanse de a câştiga medalii şi aici mă refer la gimnastică, scrimă, înot, canotaj, box, lupte, haltere şi aşa mai departe”, a explicat Eduard Novak, pentru Agerpres.

România a obținut 4 medalii la JO 2020

România a încheiat ediția 2020 a Jocurilor Olimpice, care a avut loc la Tokyo, cu doar patru medalii, dintre care una de aur, obținută de Simona Radiș și Ancuța Bodnar în proba de dublu vâsle feminin.

  • 101 de sportivi au făcut parte din delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Galerie Foto

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis: "Un moment solemn"

Novak a depus, joi, jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis. Ulterior, Novak a oferit o reacție în mediul online: "Am depus jurământul în fața Președintelui României, iar sentimentele cu care am participat la acest moment solemn sunt aceleași ca și anul trecut, în decembrie: emoție, responsabilitate, conștiința importanței acestui moment și a mandatului meu, în raport cu nevoile și așteptările oamenilor din sport și nu numai.

Fiecare dintre noi, membrii actualului executiv, are sarcina de onoare de a face tot ceea ce depinde de el pentru a răspunde cât mai principial și profesionist acestor așteptări. Cunosc deja munca pe care o presupune funcția de ministru, precum și provocările pe care le implică, și sunt mai motivat ca oricând să continui demersul de a schimba în bine viitorul sportului românesc", a transmis Novak, pe pagina sa de Facebook.

Galerie Foto

În trecut președinte al Federației Române de Ciclism, Eduard Novak se află în fruntea Ministerului Tineretului și Sportului din decembrie 2020.

Eduard Novak a obținut o medalie la Jocurile Paralimpice din 2021

Absolvent al Facultății de Drept, Eduard Novak a făcut sport în paralel cu activitatea sa școlară.

În 2012, a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra. La Beijing, în 2008, a luat argintul în proba de contratimp pe șosea.

În acest acest an, Novak a cucerit medalia de argint la Jocurile Paralimpice, în proba de urmărire individuală 4.000 m.

Etichete: jocurile olimpice , eduard novak , mts , guvern , ministerul tineretului si sportului , ministrul sportului , klaus iohannis , liga de aur


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Imaginile spun totul: ce s-a întâmplat după scandalul lui Klopp cu Salah + Antrenorul a rostit doar câteva cuvinte

După 12 ani, Adi Popa a dezvăluit câți bani i-a dat Gigi Becali

FCU Craiova - ”U” Cluj, Live Video 17:30, Digi Sport 1. Oltenii își joacă una dintre ultimele șanse la salvare

Video ”Un moment foarte rar”! Gesturile făcute de Mohamed Salah la adresa lui Jurgen Klopp în West Ham - Liverpool

Citeşte şi

Foto Planul anunțat, după ce construcția de 167.000.000€ din România a fost aprobată de Guvern: ”Garantez”

Ana Maria Brânză va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franța. ”Este ceva excepţional”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

Cum arată o zi din viața antreprenorului care vrea să devină adevăratul Benjamin Button. Ia 100 de suplimente pe zi și-și mănâncă cina la 11 dimineața

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale