Vladimir Putin, președintele Rusiei / Foto: Profimedia

Ce înțelege Vladimir Putin prin ”încetarea focului” în Ucraina! Până când trebuie menținute sancțiunile asupra Rusiei

articol scris de Digi Sport
16.03.2022, 21:13
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Rusia a declanșat războiul în Ucraina pe 24 februarie și, la aproape o lună de la debutul operațiunii militare comandate de Vladimir Putin, se vorbește despre o nouă rundă de negocieri pentru pace.

În ciuda discuțiile despre pace, Rusia atacă necontenit orașele din Ucraina, iar bombardamentele fac numeroase victime printre civili.

Garry Kasparov (58 de ani), fost campion mondial la șah și cunoscut oponent al lui Vladimir Putin, susține că președintele Rusiei nu are de gând să oprească ofensiva din Ucraina și trebuie presat în continuare prin sancțiuni dure, până când trupele rusești se vor retrage.

Galerie Foto

Garry Kasparov: ”Amintiți-vă că pentru Putin `să înceteze focul` înseamnă doar `să reîncarce`

Amintiți-vă că pentru Putin `să înceteze focul` înseamnă doar `să reîncarce`. Sancțiunile trebuie menținute și chiar înăsprite atât timp cât armata rusă este în Ucraina”, a scris Garry Kasparov pe contul său de Twitter.

Marți, Kasparov a transmis un mesaj tranșant către NATO. Acesta consideră că organizația internațională ar trebui să se implice militar de partea Ucrainei și că, dacă acest lucru s-ar întâmpla, Rusia nu ar putea rezista și războiul s-ar încheia. În acest context, Garry Kasparov a declarat că Alianța Transatlantică dă dovadă de lașitate, în timp ce poporul ucrainean luptă în continuare cu curaj, dar duce lipsă de arme.

Putin nu vrea o confruntare militară (n.r.- cu NATO) pentru că știe că va pierde, dar crede că NATO se va feri de acest lucru, va întoarce spatele și va pleca, la fel cum a făcut-o de fiecare dată. Ce vedem acum din partea NATO este o lașitate!

Ucrainenii nu se mai tem de nimic. Președintele Zelenski și poporul ucrainean au mult curaj, dar nu au destule arme. NATO are o mulțime de arme, dar nu are destul curaj. Mă întreb dacă NATO se teme de Putin sau de propria umbră”, a spus Garry Kasparov la CNN.

Garry Kasparov: "Nu aș fi binevenit în Rusia lui Putin"

Kasparov, care s-a stabilit la New York în 2013 după ce a fugit de la Moscova, a vorbit în mai multe rânduri despre războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Fostul campion mondial a plecat din țară de frică să nu fie arestat, iar acum luptă de la distanță împotriva liderului de la Kremlin. 

"Ce ți s-ar întâmpla dacă te-ai întoarce în Rusia?", a fost întrebarea care i-a fost adresată lui Garry Kasparov în emisiunea Firing Line, cu Margaret Hoover.

"E ceva ipotetic, pentru că nu plănuiesc să mă întorc, cât timp știu că nu aș fi binevenit în Rusia lui Putin. Sau, poate aș fi binevenit, pentru că ar putea să-mi închidă gura.

Văzând ce s-a întâmplat cu Navalny recent sau cu Nemtsov, unul dintre marii lideri care au fost împușcați în 2015, în centrul Moscovei, Rusia lui Putin este o dictatură absolută, care nu acceptă niciun disident în interiorul granițelor. Cred că rămânând în viață și liber în afara granițelor Rusiei aș putea face mai multe, spunând adevărul despre regimul lui Putin", a răspuns Kasparov.

"Dar Alexei Navalny s-a întors în Rusia", i-a spus Margaret Hoover fostului campion mondial la șah.

"Da, s-a întors. Mai întâi a fost otrăvit, apoi au încercat să-l ucidă. A fost foarte norocos, a supraviețuit câteva săptămâni în comă. Acum e în închisoare și am vești proaste. Nu cred că va mai vedea lumina zilei în afara gratiilor cât timp Putin e la putere", a spus Kasparov.

Etichete: vladimir putin , garry kasparov , razboi ucraina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Familia lui Schumacher a strâns 4.000.000 €. Bani pentru ”tratamente pe care nicio ființă umană nu le-a primit”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Liderul galeriei FCSB-ului, dialog ”aprins” cu Adi Popa în direct: ”Ia actele” / ”Dacă țipi, nu înseamnă că ai dreptate”

Vești bune pentru fanii Rapidului. Liviu Ungurean va fi eliberat din închisoare

L-au întors din drum: jucătorul cu 22 de trofee la Barcelona semnează și rămâne pe Camp Nou!

S-a făcut anunțul oficial! Ce se întâmplă cu Balonul de Aur 2020, singurul din istorie neacordat nimănui

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”