Schițele lui Rock Stadium / Foto: X

Foto Ce și-au pus în minte arabii. Arată ”ca o fortăreață dintr-un film cu James Bond” și a fost proiectat în munte

articol scris de Digi Sport
18.02.2024, 09:58
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Șeicii de la Al-Ain, formație din Emiratele Arabe Unite, au vrut să construiască cel mai ciudat stadion de fotbal din lume.

Rock Stadium, planul celui mai neobișnuit stadion

Galerie Foto

Arena arăta ca ”o fortăreață din filmele cu James Bond”, dar nu a fost construită niciodată. Proiectul a fost realizat pentru stadionul Rock Stadium, care ar fi trebuit să fie situat în muntele Jebel Hafeet.

Compania MZ Architects a vrut inițial să construiască terenul în deșert, dar după o vizită pe acest munte, cei de acolo s-au răzgândit. Locația reprezintă un loc turistic popular, situat la aproximativ 20 de km de orașul Al-Ain din Emiratul Abu Dhabi.

Firma de arhitectură s-a folosit, în realizarea proiectului, de un amfiteatru din Grecia Antică, datorită locației și a elaborat câteva idei inovatoare. Stadionul Rock a fost proiectat să aibă o intrare asemănătoare unei peșteri și să fie scufundat în pământ. De asemenea, fanii ar fi stat pe scaune sculptate direct în dealurile naturale. În plus, acoperișul terenului ar fi fost modelat după dealurile deșertului.

Proiectul lui ”Rock Stadium” a iscat foarte multe comentarii, noua arenă fiind asemuită cu ”fortăreața secretă a unui răufăcător dintr-un film cu James Bond”, anunță The Sun.

Cu toate acestea, stadionul nu a fost momentan construit, iar viitorul său este incert. Nu există o dată programată pentru începerea construcției, potrivit celor de la Bloomberg.

În ciuda faptului că mai degrabă nu va mai fi construit, desenele au obținut mai multe premii.

Tribune triunghiulare și capacitate uriașă: ”O minune arhitecturală”

Galerie Foto

În ultimii ani, au fost construite stadioane moderne, la cele mai înalte standarde, cu zeci de mii de locuri în tribune, însă o arenă din Africa de Sud atrage toate privirile și la peste 40 de ani de la inaugurare.

Construit în 1981, gândit de arhitectul Israel Goodovitch, ”Mmabatho Stadium” din Mafikeng are o capacitate de 59.000 de locuri, mai mare decât majoritatea arenelor echipelor din Premier League, de exemplu.

Cu tribune triungiulare și zone destinate publicului asemănătoare unor panouri solare uriașe, stadionul din Africa de Sud și-a câștigat renumele de ”cel mai ciudat din lume”. Deocamdată, nu mai găzduiește evenimente sportive și are nevoie de reparații majore. De altfel, construcția a împărțit internauții în două tabere.

Nu știam că există așa ceva, dar e superb”, ”Acest stadion era unul dintre cele mai bune, sper să-și recape strălucirea”, ”O minune arhitecturală”, au fost câteva dintre reacțiile care au lăudat ”Mmabatho Stadium”, dar au existat și voci care au criticat design-ul arenei.

Nu pot să-l privesc, mă dor ochii”, ”Cel mai urât stadion din Africa, dacă nu din lume”, ”Să fim serioși, nu au dat doi bani pe design”.

Citește și

Etichete: al ain , rock stadium , al ain stadium


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Adrian Mihalcea a semnat: ”Nimeni nu o să mă dea afară”

Live Video Simona Halep - McCartney Kessler, ACUM pe Digi Sport 2, în turul 1 la Trophee Clarins

”Am decis să pun stop!”. ”Tricolorul” a vorbit despre accidentarea suferită înainte de EURO

Adrian Mazilu, la un pas de revenirea în SuperLiga! Au început negocierile cu Brighton

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZMădălina Ghenea, doar în costum de baie la bordul unui avion privat, pregătită de vară. "Pilotul se va prăbuși", i-au scris fanii

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat