Ilie Dumitrescu este analist Digi Sport / Foto: Digi Sport

Coronavirus | "Dacă moare cineva, îi dai viața înapoi?" Ilie Dumitrescu crede că sunt prea mici pedepsele pentru nerespectarea carantinei

18.03.2020, 08:10
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Pandemia de coronavirus a determinat măsuri radicale în sportul mondial, însă teama cea mare rămâne acum legată de cetățeni. Ilie Dumitrescu este convins că pedepsele sunt prea blânde pentru cei cre nu respectă carantina sau izolarea.

"Cred că trebuie să fie un challenge pentru fiecare, trebuie să fim într-o competiție acum. Noi suntem mai puternici decât virusul ăsta. Trebuie să fim atenți la toate detaliile, la orice detaliu care ne dă șansa să nu intrăm în contact cu chestia asta.

Trebuie să ne rugăm la Dumnezeu să nu se întâmple ceva cu vreun român. Să spunem că se ajunge la o condamnare cu executare, de doi ani. Și dacă cineva își pierde viața, ce faci? Nu ți se pare că e o lege destul de permisivă?

Dar ar trebui să dai două-trei exemple, să-l iei pe unul și să-l duci acoolo și să vezi că nu o să mai iasă nimeni din izolare și nu o să mai intre nimeni în contact cu nimeni. Dacă nu dai un exemplu din ăsta...

Păi dacă moare cineva dintr-o chestie din asta? Cum îi mai dai tu viața înapoi? Doi ani de închisoare? Apoi se transformă în tentativă de omor, sau la ce se trece? Stai puțin. Păi, dacă vine de undeva un inconștient din ăsta și ne dă coronavirus, că noi nu suntem atât de imuni sau puternici? Și dacă îmi cedează organismul? Sunt superblânde pedepsele astea", a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Ce riscă cei care nu respectă carantina și ies din casă

În România, pedepsele nu sunt deloc de neglijat pentru cei care nu respectă carantina sau izolarea. Astfel, încălcarea condițiilor de carantină poate duce la pedepse de la 6 luni până la 2 ani de închisoare.

Totul pentru că se pune în pericol viața altor cetățeni. Există însă și posibilitatea ca pedeapsa de închisoare să fie convertită în amenzi usturătoare, de 20.000 de lei. Au existat deja și amenzi date.

Și în Bulgaria pedepsele sunt de 3 ani de închisoare, plus amendă cuprinsă între 500 și 1000 de euro. Dacă nerespectarea măsurilor guvernamentale a condus la deces, contravenienţii riscă între 10.000 şi 50.000 de leva (5.000 şi 25.000 de euro) amendă şi cinci ani de privare de libertate. Orice persoană infectată sau care a fost în contact cu un caz dovedit de infectare cu Covid-19, dar care refuză să fie izolată va trebui să plătească şi o amendă de 5.000 de leva (2.500 de euro).

În italia, nerespectarea dispozițiilor de carantinăă se pedepsește cu închisoare de până la 12 ani.

Cele mai dure pedepse sunt în Grecia. Potrivit unui membru al Curții Supreme, articolul 285 din Codul Penal spune că cele mai mici sancțiuni sunt cuprinse între 3 și 10 ani de închisoare, iar cea mai mare este chiar închisoarea pe viață.

Etichete: ilie dumitrescu , coronavirus , covid-19 , pandemie , pedepse coronavirus , sanctiuni coronavirus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv Ilie Dumitrescu, impresionat de DOUĂ aspecte după Dortmund-PSG 1-0. ”119 km alergați / A fost superior”

Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă