Cornel Dinu / Foto: Sport Pictures

Cum a fost împiedicat Cornel Dinu să devină antrenor la Steaua: ”A venit o gagică și mi-a pus ceva în vin”

articol scris de Digi Sport
08.01.2022, 15:43
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Cornel Dinu (73 de ani) este un simbol al lui Dinamo, însă înainte de Revoluție, la insistențele lui Valentin Ceaușescu, a fost la un pas de ”marea trădare”, aceea de a deveni antrenor la Steaua.

”Procurorul” a petrecut 17 ani ca jucător la Dinamo, apoi a devenit antrenor. Cornel Dinu și-a început oficial cariera de ”principal” în Ștefan cel Mare în 1984, dar susține că, de fapt, el a fost artizanul succesului istoric al ”câinilor” din 1983, cu Hamburg, deținătoarea Cupei Campionilor Europeni la acea vreme.

  • Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Cornel Dinu a fost la un pas de a o antrena pe Steaua, la insistențele lui Valentin Ceaușescu: ”A venit o gagică și mi-a pus ceva în vin”

Dinamo s-a impus cu 3-0 în fața echipei din Germania, în fața unui stadion ”23 august” arhiplin, victorie care a entuziasmat pe toată lumea, inclusiv pe Valentin Ceaușescu, omul care conducea Steaua.

Dinu a dezvăluit că ani mai târziu, când o pregătea pe FCM Târgu Mureș, a fost contactat de fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu pentru a o prelua pe Steaua, imediat după ce trupa din Ghencea devenise campioana Europei.

Planul a fost dejucat cu ajutorul intervenției generalului Nuță, care nu și-a dorit în niciun chip să-l vadă pe Cornel Dinu pe banca rivalei și a pus la cale o strategie pentru a-l împiedica să se întâlnească cu Valentin Ceaușescu.

Valentin fusese cu noi la Hamburg și văzuse cine a făcut tactica, antrenamentul și și-a dat seama. El a vrut să mă aducă pe mine antrenor la Steaua, de la Târgu Mureș, dar m-a drogat generalul Nuță, de la Interne, într-o noapte și n-am mai ajuns la Steaua.

M-a căutat Valentin și în Dâmbovița, nu mă mai găsea. A venit o gagică pe care o știam eu în Târgu Mureș, am stat cu ea seara și mi-a pus ceva în vin sau în cafea. M-am trezit a doua zi la 6 seara, d-aia am întârziat la întâlnirea cu Valentin”, a dezvăluit Cornel Dinu, pentru ziare.com.

Etichete: cornel dinu , cornel dinu dinamo , valentin ceausescu , cornel dinu steaua , cornel dinu drogat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”