Artem Severyukhin / Foto: Twitter@Mercedes_F1_TR

Cum și-a explicat gestul pilotul rus care a făcut salutul nazist și apoi a izbucnit în râs pe podium

articol scris de Digi Sport
12.04.2022, 17:15
  • Superliga: Farul - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Aston Villa - Liverpool, luni, 22:00, DGS 2

După ce Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a demarat o anchetă pentru salutul său considerat nazist la o cursă de la Campionatul European de karting, din Portugalia, Artem Severyukhin (15 ani) a oferit prima reacție.

Rusul care a concurat sub drapelul italian și-a prezentat scuzele pentru momentul, pe care consideră că mulți l-au interpretat greșit, întrucât el doar a vrut să-și arate recunoștința și să copieze un gest al italienilor.

Artem Severyukhin: ”Sunt gata să fiu pedepsit”

Artem Severyukhin, care a început să râdă pe podium după gestul controversat, a transmis, în același timp, că este gata să suporte consecințele.

Vreau să îmi prezint scuzele tuturor pentru ceea ce s-a întâmplat ieri la Campionatul European de Karting. Stând pe podium, am făcut un gest pe care mulți l-au perceput ca un salut nazist. Dar nu este. Nu am susținut niciodată nazismul și îl consider una dintre cele mai grave crime împotriva umanității.

Am alergat sub licență italiană și am câștigat cursa sub steagul italian. Iar băieții din fața podiumului mi-au arătat că în Italia, în astfel de cazuri, se obișnuiește să se lovească de piept în regiunea inimii, exprimându-și recunoștința.

Știu că sunt vinovat, știu că am fost prost și sunt gata să fiu pedepsit. Vă rog să înțelegeți că nu am susținut nazismul sau fascismul cu acest gest. Nu am avut nicio dorință să jignesc publicul, piloții, fanii, echipa sau telespectatorii. Scuzați-mă, vă rog”, a reacționat Artem Severyukhin, pe rețelele sociale. 

Război în Ucraina - ziua 48. Așa arată acum Kievul, capitala Ucrainei. FOTO

Galerie Foto

FIA a deschis o anchetă după salutul nazist al lui Artem Severyukhin

"Federaţia Internaţională de Automobilism confirmă că a deschis o anchetă imediată în legătură cu conduita inacceptabilă a lui Artem Severiuhin din timpul ceremoniei podiumului categoriei OK, din prima etapă a Campionatului European de karting 2022 al FIA", la Algarve, în sudul Portugaliei, a anunţat FIA, într-un comunicat.

''FIA va anunţa în curând urmările acestui caz'', se mai arată în comunicat.

Artem Severyukhin, dat afară de Ward Racing

Duminică, aflat pe prima treaptă a podiumului de premiere, Artem Severyukhin (15 ani) s-a atins de două ori în dreptul inimii înainte de a întinde braţul drept într-un gest bănuit a fi salutul nazist, în direcţia publicului, înainte de a izbucni în râs, cum se poate observa într-un clip video.

Din cauza invaziei ruse din Ucraina, FIA nu a autorizat piloţii ruşi să concureze sub propriul drapel. Pilotând sub steagul Italiei, Severiuhin a ascultat imnul acestei ţări când s-a aflat pe podium.

În ciuda scuzelor prezentate într-o înregistrare pe Instagram şi dezminţirii că ar fi efectuat salutul nazist, echipa Ward Racing a decis să rupă contractul cu tânărul pilot: ''Ward Racing nu nicio posibilitate de a continua colaborarea cu Artem Severyukhin şi va proceda la rezilierea contractului său de cursă''.

Etichete: rusia , fia , salut nazist , artem severyukhin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Fanii lui Tottenham au tras aceeași concluzie, după ce Postecoglou l-a băgat pe Drăgușin abia în repriza a doua

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Adrian Mititelu s-a dus ”glonț” în vestiar după ce FCU Craiova a retrogradat! Anunțul făcut de patronul oltenilor

Mircea Rednic s-a ”dezlănțuit” la conferința de presă! A ”mitraliat” un conducător de la Dinamo: ”Nesimțit!”

Video&Foto Haos la Craiova! Ce a făcut galeria echipei, după ce oltenii au retrogradat direct în Liga 2

Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”