Sinișa Mihajlovic, în martie 2016, la Firenze/ foto: Getty Images

”Dacă nu le impui măsuri ferme, italienii se fofilează!” Sinișa Mihajlovic, nemulțumit de reacția tardivă a autorităților

16.03.2020, 16:59
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Sârbul Sinișa Mihajlovic (51 de ani), antrenorul bolnav de leucemie, a plecat de la Bologna, orașul unde lucrează, și s-a mutat la Roma, pentru a fi mai ferit de pandemia de COVID-19. Italia, cu peste 24.000 de cazuri de coronavirus și peste 1.809 decese până pe 16 martie, este cea mai afectată țară din Europa.

Tehnicianul diagnosticat cu leucemie în iulie 2019 a transmis un mesaj emoționant și totodată puternic. Sârbul spune că iubește Italia, dar că e un stat în care lucrurile se mișcă greu.

”E corect că s-a pus stop antrenamentelor, dar campionatul trebuia suspendat mai devreme. Italia e a doua mea casă, numai că aici deciziile se iau mereu pe jumătate.

Oamenii au curaj puțin și mereu găsesc o cale de a se sustrage în fața pericolului. Italienii sunt geniali, dar fie le impui măsuri ferme, fie reușesc cumva să se fofileze”, a afirmat Mihajlovic, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

”Am trecut prin două războiae și am văzut atâtea bombe. E o problemă să stai acasă și să deschizi geamul să fumezi?”

Antrenorul Bolognei consideră că recomandările autorităților, care îi roagă pe cetățeni să nu iasă din case, ar trebui respectate, mai ales că nu reprezintă ”misiuni complicate”.

”Eu am trăit trei luni închis în spital, pentru mine toate aceste măsuri de precauție împotriva COVID-19 sunt ca o plimbare. Am trecut prin două războaie dificile și am văzut atâtea bombe, e o așa mare problemă e să stăm în casă?”, a mai zis Sinișa Mihajlovic.

”Nu vreau să diminuez pericolul coronavirusului, nici să minimalizez anxietatea celor care nu sunt obișnuiți să stea în casă. Soția mea se mișcă înăuntru mai mult decât unii fotbaliști pe teren!

După luni de internare și de tratament, în care nici măcar nu am deschis fereastra să iau aer, să stau cu familia acasă este un mare privilegiu pentru mine. Crezi că e o problemă că stai acasă cu familia și deschizi geamul ca să fumezi?”, a adăugat sârbul.

Coronavirus | Italia, cea mai afectată țară din Europa

”Se spune că mor numai bătrânii cu patologii preexistente, de parcă asta ar fi o consolare. Însă bătrânii nu sunt niște numere, sunt resurse umane și reprezintă trecutul nostru.

Împreună vom învinge coronavirusul și va fi foarte frumos când ne vom întoarce la normalitate”, a încheiat Sinișa Mihajlovic emoționantul interviu.

Odată cu răspândirea COVID-19 în toate zonele țării, Italia a intrat într-o carantină totală. Potrivit AFP, regiunea Lombardia (în nordul Italiei, cu capitala la Milano) este de departe cea mai afectată regiune a Italiei, cu 1.218 morţi şi 13.272 cazuri confirmate de contagiere cu coronavirus.

Etichete: bologna , roma , sinisa mihajlovic , coronavirus , italia coronavirus , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Ce relație ai cu Valentin Mihăilă?”. Dennis Man a răspuns imediat și l-a descris în câteva cuvinte pe colegul de la Parma

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Citeşte şi

Manchester United a pregătit oferta pentru ”noul Ronaldinho”

Americanii au anunțat următorul turneu la care poate participa Simona Halep: ”Speră să fie gata”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”