Diana și Dan Șucu / Foto: Instagram-@dianasucu

Dan Șucu, ales în Top 10 oameni de afaceri din România. ”Rapid s-a descurcat întotdeauna pe propriile picioare”

articol scris de Digi Sport
17.11.2022, 17:02
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Dan Șucu (59 de ani), unul dintre acționarii Rapidului, a fost inclus recent în topul celor mai admirați CEO din România.

Dan Șucu, ales în Top 10 oameni de afaceri din România. ”Rapid s-a descurcat întotdeauna pe propriile picioare”

Finanțatorul se află chiar în Top 10 oameni de afaceri din România, potrivit celor de la Business Magazin.

”Nu am fost niciodată interesat să fiu proprietarul firmei cu cea mai mare cifră de afaceri. Însă mi-aș dori să intru într-o competiție de cea mai respectată companie.

Când am venit la Rapid, am știut de la început că investesc într-un club care nu stă niciodată cu mâna întinsă către instituții publice, primării sau ministere, ci într-o comunitate care, prin tradiție, s-a descurcat întotdeauna pe propriile picioare.

Doresc ca Rapid să obțină performanțe în toate ariile sale de activitate și să impună respect”, a spus Șucu pentru fcrapid.ro.

Cine este Dan Șucu, noul acționar de la Rapid. Cum a ajuns milionar și ce avere are

Galerie Foto

Prosperul om de afaceri, care are o avere estimată la peste 120 de milioane de euro, a intrat în afaceri în 1993 cu brandul Mobexpert, care este în prezent unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din România. Lanțul de magazine are o rețea de 26 de puncte de desfacere, chiar și în afara țării, mai exact în Sofia (Bulgaria) și Belgrad (Serbia).

Deține opt fabrici care creează produse pentru magazinele sale şi 2.300 de angajaţi care lucrează zilnic pentru ca totul să fie bine pus la punct. Cifra sa de afaceri se ridică la suma de 200 milioane de euro.

De asemenea, milionarul mai este implicat în alte câteva companii unde participă ca angel investitor, precum Arcadia Apartments Domenii sau Roca, o companie dezvoltată împreună cu frații Pavăl, de la Dedeman.

Omul de afaceri a încercat să facă bani și cu fructe sau cu haine din Turcia, imediat după Revoluție. Șucu a dezvăluit cum ”a învățat meserie”, dar și momentul care i-a schimbat viața. În 1993, a ajuns în Franţa, la un târg de mobilă ce avea să-i schimbe planurile:

”Nu mai văzusem în România canapele din piele şi mi-au plăcut foarte mult. La fel şi ideea de mobilier de birou specializat”, povestea Şucu.

Conform datelor financiare depuse la ANAF, magazinul Mobexpert Băneasa a avut o cifră de afaceri de 28.205.718 de euro în 2020. Potrivit Forbes România, Șucu are o avere estimată la 120-125 de milioane de euro, susțin cei de la stiriromania.ro.

Viața lui Dan Șucu a fost una destul de agitată pe plan personal. A divorţat de prima soţie, Camelia Şucu, cea cu care are două fete. S-a recăsătorit în 2007, chiar de ziua sa de naştere, cu Diana Lăscărescu, o fostă prezentatoare TV, cu care are doi băieţi.

Etichete: actionari rapid , dan sucu , diana sucu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid - Universitatea Craiova 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Oltenii continuă lupta pentru locul 2

Exclusiv ”99%, Șumudică e noul antrenor de la Rapid”. Anunț înaintea meciului cu Universitatea Craiova

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

Foto Clasamentul din play-out-ul SuperLigii, după etapa a 7-a: FC Botoșani, aproape să realizeze ceea ce părea imposibil

Citeşte şi

Ce surpriză! Singurul patron care l-a felicitat pe Gigi Becali pentru titlu: "Mi-a dat mesaj direct!"

Decizia luată la Rapid, după ce Daniel Niculae a fost pus sub urmărire penală

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”