Dănuţ Lupu / Foto: Captură Digi Sport

Dănuț Lupu așteaptă la Rahova mâna de ajutor promisă de Gigi Becali

articol scris de Digi Sport
28.10.2023, 11:13
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Pe 2 octombrie, Dănuț Lupu (56 de ani) a fost condamnat la o pedeapsă de șapte luni și zece zile de închisoare cu executare, după ce a fost prins în mai multe rânduri în timp ce conducea fără permis. Șase zile mai târziu, fostul sportiv s-a predat și a fost închis la penitenciarul Rahova.

Dănuț Lupu, în lacrimi la Rahova. Așteaptă mâna de ajutor promisă de Gigi Becali

Galerie Foto

Imediat după ce a fost încarcerat, Lupu a intrat în carantină timp de 21 de zile, până la finalul lunii octombrie. Potrivit gandul.ro, fostul mare sportiv este vizitat în fiecare zi de fiul său, însă soția nu a trecut până acum să-l vadă. În schimb, vorbește des la telefon cu aceasta și de multe ori izbucnește în lacrimi.

Dănuț Lupu așteaptă ca perioada de carantină să se termine și să fie transferat la penitenciarul Jilava, unde Gigi Becali, patronul FCSB-ului, e gata să trimită o cerere pentru a-l putea ”angaja” pe fostul fotbalist, pe perioada detenției.

”După 21 de zile îi dă regim. O să pun cerere și îl angajez. Va tăia frunze la câini. Să facă ce vrea prin bază. Ce, trebuie să îi distrugem la pușcărie? Precum criminalii? O să fac o lege pentru ca oamenii fără infracțiuni violente, după 25 de zile, să fie scoși afară”, a spus Gigi Becali, în urmă cu câteva zile.

Motivul pentru care Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare. Explicațiile instanței

Decizia anunţată de Curtea de Apel Bucureşti are legătură cu faptul că Dănuţ Lupu era recidivist, iar judecătorii au fost nevoiţi să-i aplice o pedeapsă cu executare.

Magistratul l-a condamnat pe Dănuţ Lupu la o pedeapsă minimă de 4 luni închisoare, însă a constatat că fostul fotbalist are cazier judiciar şi, în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din septembrie 2017, a fost nevoit să aplice pedepse cu executare atât pentru primul dosar, cât şi pentru al doilea, având în vedere că Dănuţ Lupu a încălcat legea în timpul termenului de supraveghere.

Cele două pedepse au fost contopite şi la cea mai grea de 6 luni s-a adăugat un spor de o treime din condamnarea de 4 luni, rezultând în final 7 luni şi 10 zile, cu executare.

Dănuţ Lupu a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, însă fără succes. Magistraţii au respins apărarea fostului fotbalist că a încălcat legea deoarece se grăbea să ajungă la spital.

"Aspectele invocate de inculpat privind faptul că se simţea rău sau că nu ar fi reuşit să cheme un taxi ori să fie condus de o altă persoană la o unitate de spital cu un autovehicul nu se circumscriu vreuneia dintre cauzele justificative ori de neimputabilitate prevăzute de lege", au explicat judecătorii.

"Solicitarea apelantului de a se dispune pedeapsa amenzii este nefondată, având în vedere modalitatea de comitere a faptei, împrejurările de săvârşire a acesteia, care denotă un pericol social relativ ridicat pentru siguranţa traficului rutier, faptul că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală şi a perseverat pe cale infracţională, săvârşind fapta în termenul de supraveghere stabilit anterior, fără a ţine seama de clemenţa soluţiei de amânare a aplicării pedepsei", au mai notat magistraţii în decizia de condamnare, subliniind că nu există o prevedere legală care să le permită să aplice o pedeapsă cu suspendare.

Etichete: danut lupu , danut lupu inchisoare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter (presa de stat)

În Iran, operațiunile de căutare a președintelui Ebrahim Raisi par să se apropie de final. Au apărut imagini cu epava elicopterului în care se afla acesta și care a dispărut, ieri, în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul. Televiziunea de stat a anunțat că nu sunt urme de viață în zonă, în timp ce unele surse citează un oficial care, sub protecția anonimatului, a declarat că sunt puține șanse ca președintele să fie în viață. Conform Semilunii Roșii, echipele de salvatori s-au apropiat de locul în care, conform imaginilor, elicopterul s-a prăbușit și a ars. Este o zonă muntoasă în care, la momentul accidentului, era ceață densă și lapoviță. Elicopterul în care se afla președintele Raisi este un model fabricat în Statele Unite și care nu a mai putut fi importat în Iran după 1979. Alături de președinte, în aparatul de zbor se aflau ministrul de externe și un cleric de rang înalt.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se face transferul! Gigi Becali: "Vine și semnează pe 3 ani! Așa ne-am înțeles!"

Pep Guardiola a vorbit despre plecarea sa de la Manchester City

Ilie Dumitrescu a rămas impresionat de titlul câștigat de Răzvan Lucescu cu PAOK: ”A făcut istorie!”

Marian Iancu și-a anunțat revenirea în fotbal: ”Cunosc bine fenomenul!”

Citeşte şi

”Vă asociați cu Țiriac și cu Lucescu pentru a investi la Dinamo?” Nicolae Badea a oferit răspunsul pe loc

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian