Maeva Denat, partenera fostului fotbalist francez David Ginola / Foto: Instagram @maevadenat12

David Ginola: ”E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit”

articol scris de Digi Sport
17.02.2023, 19:03
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

David Ginola (56 de ani), fostul important jucător francez, care a povestit recent cum i s-a oprit inima, timp de opt minute, în timpul unui meci caritabil jucat în țara lui natală, a povestit cum a cunoscut-o pe Maeva Denat (34 de ani), actuala sa parteneră de viață.

David Ginola: ”E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit”

David și Maeva au o fetiță, Ever, născută în 2018, dar nu sunt căsătoriți.

Fostul campion al Franței a dezvăluit că a întâlnit-o pe Maeva chiar în fatidica zi în care ”a driblat” moartea.

Galerie Foto

“Viața îți oferă uneori cadouri când te aștepți mai puțin. Când mă uit la Ever, realizez că ea n-ar fi acolo dacă eu n-aș fi luptat pentru viața mea. Familia mea îmi aduce multă bucurie, afecțiuni și uneori plâng de fericire.

Cred că oamenii trebuie să învețe din povestea mea că viața merge mai departe, iar timpul este un vindecător. Sunt cu iubita mea de șapte ani, iar fetița mea va împlini cinci ani în câteva zile.

De multe ori mă uit la cicatricea de pe piept și realizez că sunt un tip norocos. Simt că cineva a vrut să trăiesc. Când o prezint pe Maeva oamenilor, le spun “E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit”. Cred că s-ar putea face un scenariu de film pe baza relației noastre“, a spus Ginola.

David Ginola: ”Alergam spre linia de centru când deodată, boom, inima mea s-a oprit”

Pe 19 mai 2016, David Ginola s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci, a intrat în stop cardiac și-a înghițit limba. Unul dintre prietenii săi, fotbalistul Frederic Mendy, l-a resuscitat pe loc, apoi medicii au intervenit rapid cu un defibrilator.

În cele din urmă, după mai multe minute în care inima lui Ginola n-a mai bătut, medicii au reușit să-l readucă la viață.

Transportat la un spital din Monaco, Ginola a intrat ulterior într-o operație de șase ore, unde i s-a făcut un bypass cvadruplu, pentru deblocarea arterelor.

Acum, fostul fotbalist francez face parte dintr-o campanie care îi încurajează pe oameni să învețe manevre de resuscitare cardio-respiratorii.

"Alergam spre linia de centru când deodată, boom, inima mea s-a oprit și am căzut pe pământ cu fața în jos. Mi-am înghițit limba și prietenii mei se străduiau să o scoată, dar eu le mușcam degetele.

Inima mea s-a oprit pentru cel puțin opt minute, eram mort. După trei șocuri cu defibrilatorul, nu s-a întâmplat nimic și începuseră să-și piardă speranța. Dar prietenii mei le-au spus să nu renunțe. Cumva au văzut că mă luptam să rămân în viață.

La a patra încercare, inima mea a început să bată din nou, iar paramedicul s-a întors spre prietenii mei și le-a spus că îmi simte pulsul. Toți au început să urle și să plângă.

Când îți pierzi cunoștința, ești la o intersecție și sunt două drumuri: viața sau moartea. Eu am ales viața, pentru că sunt un luptător. Medicii mi-au spus că, dacă prietenul meu Frederic nu intervenea rapid cu resuscitarea, aș fi murit. O să-i fiu recunoscător toată viața", a spus David Ginola, citat de The Sun.

David Ginola s-a retras în 2002, de la Everton. A mai jucat pentru Toulon, RC Paris, Brest, PSG, Newcastle United, Tottenham și Aston Villa.

A câștigat titlul și două Cupei ale Franței cu PSG, dar și Cupa UEFA Intertoto cu Aston Villa.

Fostul mijlocaș a strâns 17 selecții și trei goluri pentru naționala Franței.

Etichete: psg , david ginola , maeva denat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video CFR Cluj - Sepsi 2-1. Karlo Muhar i-a salvat pe ardeleni în 90+6

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

Citeşte şi

Oficial A semnat cu PSG până în 2029: ”E un vis pe care îl trăiesc”

Video PSG - Le Havre 3-3. Parizienii, pas greșit pe Parc des Princes

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”