David Ginola și partenera lui, Maeva Denat / Foto: Profimedia

David Ginola simte că își trăiește a doua viață. “Am fost mort timp de opt minute”

articol scris de Digi Sport
16.02.2023, 10:36
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Inima fotbalistului francez David Ginola s-a oprit în 2016, timp de opt minute, în timpul unui meci caritabil jucat în țara lui natală.

David Ginola: “Am luptat să rămân în viață, chiar dacă nu eram conștient”

Pe 19 mai 2016, David Ginola s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci, a intrat în stop cardiac și-a înghițit limba. Unul dintre prietenii săi, fotbalistul Frederic Mendy, l-a resuscitat pe loc, apoi medicii au intervenit rapid cu un defibrilator.

Galerie Foto

În cele din urmă, după mai multe minute în care inima lui Ginola n-a mai bătut, medicii au reușit să-l readucă la viață.

Transportat la un spital din Monaco, Ginola a intrat ulterior într-o operație de șase ore, unde i s-a făcut un bypass cvadruplu, pentru deblocarea arterelor.

Acum, fostul fotbalist francez face parte dintr-o campanie care îi încurajează pe oameni să învețe manevre de resuscitare cardio-respiratorii.

"Alergam spre linia de centru când deodată, boom, inima mea s-a oprit și am căzut pe pământ cu fața în jos. Mi-am înghițit limba și prietenii mei se străduiau să o scoată, dar eu le mușcam degetele.

Inima mea s-a oprit pentru cel puțin opt minute, eram mort. După trei șocuri cu defibrilatorul, nu s-a întâmplat nimic și începuseră să-și piardă speranța. Dar prietenii mei le-au spus să nu renunțe. Cumva au văzut că mă luptam să rămân în viață.

La a patra încercare, inima mea a început să bată din nou, iar paramedicul s-a întors spre prietenii mei și le-a spus că îmi simte pulsul. Toți au început să urle și să plângă.

Când îți pierzi cunoștința, ești la o intersecție și sunt două drumuri: viața sau moartea. Eu am ales viața, pentru că sunt un luptător. Medicii mi-au spus că, dacă prietenul meu Frederic nu intervenea rapid cu resuscitarea, aș fi murit. O să-i fiu recunoscător toată viața", a spus David Ginola, citat de The Sun.

David Ginola: “Mă uit la cicatricea de pe piept și realizez că sunt un norocos”

După acest moment aproape tragic, David Ginola a intrat într-o perioadă excelentă a vieții sale, așa cum povestește fostul fotbalist. A început o relație cu modelul Maeva Denat, care este cu 22 de ani mai tânără decât el.

Galerie Foto

David Ginola și Maeva Denat au o fetiță, Ever, născută în 2018, dar nu sunt căsătoriți.

“Viața îți oferă uneori cadouri când te aștepți mai puțin. Când mă uit la Ever, realizez că ea n-ar fi acolo dacă eu n-aș fi luptat pentru viața mea. Familia mea îmi aduce multă bucurie, afecțiuni și uneori plâng de fericire.

Cred că oamenii trebuie să învețe din povestea mea că viața merge mai departe, iar timpul este un vindecător. Sunt cu iubita mea de șapte ani, iar fetița mea va împlini cinci ani în câteva zile.

De multe ori mă uit la cicatricea de pe piept și realizez că sunt un tip norocos. Simt că cineva a vrut să trăiesc. Când o prezint pe Maeva oamenilor, le spun “E iubita mea, ne-am întâlnit în ziua în care am murit”. Cred că s-ar putea face un scenariu de film pe baza relației noastre“, a spus Ginola.

David Ginola (56 de ani) s-a retras în 2002, de la Everton. A mai jucat pentru Toulon, RC Paris, Brest, PSG, Newcastle United, Tottenham și Aston Villa.

A câștigat titlul și două Cupei ale Franței cu PSG, dar și Cupa UEFA Intertoto cu Aston Villa.

Fostul mijlocaș a strâns 17 selecții și trei goluri pentru naționala Franței.

Etichete: david ginola , maeva denat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”