Anghel Iordanescu / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Dezvăluiri la 34 de ani de la Sevilla! Iordănescu a spus totul: cine l-a convins să intre pe teren și de ce a refuzat să bată penalty

04.05.2020, 21:08
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Pe 7 mai 2020 se împlinesc 34 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, cea mai mare performanță din fotbalul românesc, iar Anghel Iordănescu a dezvăluit cine l-a convins să intre pe teren în finala cu Barcelona.

Unul dintre cei mai titrați antrenori din fotbalul românesc a fost convins de Valentin Ceaușescu să intre pe teren, deoarece renunțase la fotbal de doi ani. Iordănescu a dezvăluit, de ziua lui, cum a decurs discuția cu Emeric Ienei, din seara premergătoare finalei.

Anghel Iordănescu: ”Am acceptat cu greu să joc”

Sincer să fiu, pe 4 mai, în 86, nici nu visam, nu concepeam că voi juca acea finală. Foarte greu m-a convins domnul Ienei, am acceptat cu greu, la insistența lui Valentin Ceaușescu, să intru în teren.

Am acceptat cu greu. Avem 36 de ani, nu îmi era ușor deloc. Un om care se lasă și doi ani nu are jocuri în picioare, nu e ușor deloc. Cu o seară înainte de joc, ca antrenor secund aveam obligația să văd dacă băieții sunt în cameră și sunt ok.

După aceea, domnul Ienei mi-a zis: Du-te și culcă-te și tu, că mâine avem treabă. Eu i-am zis: Nea Emi, nici de glumă nu e bună asta. Mi-a zis: Să împingi jocul mai mult, să țipi la ei, să ții de minge.

Ce să mai țip? Că nu se mai auzea nimic. Eu am intrat pentru 25 de minute, nici prin cap nu-mi trecea să stau pe teren vreo 50 de minute. Am refuzat să execut penalty. Recunosc, îmi tremurau picioarele”, a povestit Anghel Iordănescu la Digi Sport Special.

Iordănescu și-a explicat decizia

Iordănescu și-a explicat decizia de a refuza să bată penalty în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986. ”Generalul” îmbrățișase deja meseria de antrenor și se temea de cum o să-l privească jucătorii în cazul în care va rata, deși era unul dintre cei mai buni executanți.

Nu mi-aș fi dorit, în cazul în care ratam, jucătorii să mă judece, în cazul în care execuția mea era un eșec. L-am rugat pe domnul Ienei să nu mă nominalizeze pentru că nu aș vrea să stric relația mea cu jucătorii, pentru că am ratat eu un penalty, eu fiind deja antrenor.

Ar fi fost greu să mă judece jucătorii, dacă eu ratam. Nu am băut înainte, de ziua mea. Am băut după aceea, la banchet, și berea și vinul. Oricât aș fi fost eu de antrenor, nu puteam să dau berea înainte de meci”, a explicat Iordănescu.

  • 70 de ani are Anghel Iordănescu.

Etichete: steaua , anghel iordanescu , cupa campionilor 1986 , barcelona steaua , finala de la sevilla


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă și a spus cu cine a discutat înainte de a-l numi la Craiova

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Parma a promovat în Serie A! Echipa lui Pușcaș nu a putut să amâne sărbătoarea lui Dennis Man și Valentin Mihăilă

OUT până în 2025! Lovitura primită de Barcelona și un alt club în același timp

Citeşte şi

Exclusiv "O să mergi să dai cu târnăcopul". Cum a fost Marius Lăcătuș la un pas să-și rateze cariera de fotbalist

Video Anghel Iordănescu, acid la adresa Rapidului! Ce a pus despre elevii lui Cristiano Bergodi

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă