Didi Prodan, alături de Toni Doboș și Ilie Stan, la Steaua / Foto: Sport Pictures

Dezvăluiri tulburătoare ale băiatului fostului tricolor Didi Prodan. "E o durere cruntă"

articol scris de Digi Sport
25.12.2020, 10:47
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

În vârsă de 21 de ani, Răzvan Prodan, fiul fostului mare jucător al naționalei, Daniel Prodan, mărturisește că nu trece o zi fără să se gândească la părintele său, decedat pe 26 noiembrie 2016, la vârsta de 44 de ani. 

Fost jucător la Steaua, Viitorul, U Cluj și Daco-Getica, Răzvan Prodan s-a născut în Glasgow, evoluează pe postul de fundaș central, iar în prezent e liber de contract. Își dorește să evolueze la o formație din Liga 1 și să ajungă la națională, la fel cum a făcut-o tatăl său, unul dintre cei mai valoroși stoperi din istoria fotbalului românesc, component al tricolorilor la World Cup 1994. 

Răzvan Prodan: "Nu este zi de la Dumnezeu să nu mă gândesc la tata, să nu vorbesc cu tata, el este mereu prezent alături de mine. Mama mereu îmi spune că semăn mult cu el"

Răzvan Prodan dezvăluie că încă e marcat de moartea tatălui său și anticipează că durerea nu va trece vreodată.

"Rana nu cred că se va închide niciodată, pentru mine va rămâne deschisă mereu. Însă trebuie să învățăm să trăim cu această durere și să mergem mai departe. E o durere cruntă. Nu cred că am să scap vreodată de ea. Nu este zi de la Dumnezeu să nu mă gândesc la tata, să nu vorbesc cu tata, el este mereu prezent alături de mine. Mama mereu îmi spune că semăn mult cu el", a spus Răzvan Prodan, într-un interviu pentru Playsport.ro. 

Răzvan Prodan: "Închid ochii și mă văd, din nou, acolo, cu el, chiar dacă a trecut atât timp"

Fiul fostului component al Generației de Aur admite că zi de zi aude povești despre tatăl său, un fotbalist care se sacrifica pe terenul de fotbal. 

"Toți cei care l-au cunoscut pe tata îmi povestesc despre el câte ceva, câte o poantă de-a lui. Ce-i drept, era o plăcere să îl asculți. Toți îmi spun, însă, același lucru: că iubea fotbalul enorm și că era un profesionist desăvârșit",  a mai spus Răzvan Prodan, pentru sursa mai sus menționată. 

Imaginile momentelor petrecute alături de tatăl său i se derulează și acum în minte, cu încetinitorul parcă. Răzvan spune că în albumul special de amintiri deține patru evenimente care i s-au lipit de suflet pentru totdeauna. 

"Cele patru finale de Champions League la care am fost împreună. Tata mă lua peste tot cu el. Aveam zece ani când am văzut prima finală, dintre Inter si Bayern, când a câștigat Chivu. Deși eram mic, mi s-a părut pur și simplu fascinant. Închid ochii și mă văd, din nou, acolo, cu el, chiar dacă a trecut atât timp", a mai spus Răzvan Prodan. 

  • Meciul de debut al lui Didi în națională, 2 iunie 1993
  • Cehoslovacia - România 5-2
  • Cehoslovacia: Kouba - Latal, Suchoparek, Novotny, Vrabec - Nemecek, Moravcik, Dubovsky, Kubik - Skuhravy, Kuka
    Antrenor: Vajclav Jezek.
  • România: Lung - Sabău, Prodan (Hanganu '75), Belodedici, Munteanu - Lupescu, Popescu, Hagi, Dumitrescu - Lăcătuș (Panduru '60), Răducioiu Antrenor: Cornel Dinu
  • Au marcat: Vrabec (13'), Latal (37'), Dubovsky (59', 83', 90') / Răducioiu (26', 56').

Didi Prodan a jucat de 54 de ori pentru naţionala României

Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 și a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști români, care a jucat pentru Generația de Aur la Mondialul din 1994 și Campionatul European din 1996. A strâns 54 de partide sub tricolor și a marcat un gol. A debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, împotriva Cehoslovaciei, în care tricolorii au pierdut cu 5-2.

Didi Prodan și-a început cariera la Olimpia Satu Mare, iar în 1993 a fost transferat de Steaua București. După trei sezoane petrecute în Ghencea, Didi Prodan a plecat la Atletico Madrid, unde a jucat timp de doi ani. În primul sezon, Prodan a evoluat în 17 meciuri, marcând patru goluri, iar în al doilea sezon tot atâtea meciuri, însă fără să mai marcheze. A urmat apoi Glasgow Rangers, începând cu 1998, după care fostul internațional a revenit în țară, la Steaua, Rocar și FC Național.

Didi Prodan s-a retras din fotbal la echipa FC Naţional, nu înainte de-a trece pe la Messina Peloro. De la echipa națională s-a retras după meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci câștigat de România cu 2-0.

Etichete: didi prodan , razvan prodan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că "e groaznic": "Nu ne așteptam"

A fost alertă de vreme rea pe litoral. Mai multe plaje sunt inundate după ploile torențiale de ieri, iar termometrele arată 15 grade în Constanța. Chiar și în aceste condiții, stațiunile vor fi pline: zeci de mii de turiști sunt așteptați de hotelieri să ajungă la mare în această minivacanță.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Acuzații de blat în SuperLiga! Dinamoviștii au răbufnit: ”Corect meci, nu?”

Tuchel a găsit vinovatul la ambele goluri ale lui Vinicius: ”A fost prea `lacom`”

Video Emoție pură! Nadal a fost eliminat de la Madrid și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

Exclusiv ”Îl doriți pe Mircea Lucescu la Rapid?”. Victor Angelescu a dat răspunsul imediat

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWCât de mare a crescut fiul actriței Sandra Bullock. Are doar 14 ani, dar deja a întrecut-o pe mama lui la înălțime

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Digi World

Vrei să-ți păstrezi creierul sănătos? Iată ce ar trebui să incluzi în dietă, potrivit unui nou studiu

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”